ISTANBUL!!!

Kom hem från Istanbul igår vid typ fem. Var helt slut efter den jättelånga resan, som varade i tre timmar.. Jätte mycket..

Nej men jag och pappa har haft en underbar tid! Har inga bilder då jag hade glömt min kamera men pappa har alla bilder så det kommer sen. Såhär såg iallafall vår resa ut:

Torsdag
12:45 Gick planet direkt ner till Istanbul. Gjorde typ inget på planet. Läste lite och sen fick vi enormt god mat! Typ någon burgare med klyftpotatis.
16:00 svensk tid landade vi. Alltså var klockan 17 där. Tog en taxi ut till hotellet, Seres hotell. Kan ju bara säga att de kör som idioter i Istanbul! Och det älskar nog tutan på bilen! Är det rött så tutar man på bilen framför. Var är logiken?
18:00 Gick jag och pappa ut och gick runt i staden och tittade på omgivningen. Det var riktigt fint och rent var det! Inget skräp alls!
20:00 Satte vi oss och åt på en restaurang på en gata bakom hotellet. Jätte mysig uteservering med massa god mat. Ägaren kunde svenska så vi antog att han hade varit i Sverige men han hade bara varit i Alanya.. För mycket svenskar i Alanya?
21:30 Gick vi iallafall tillbaka till hotellet och sov. Då kan man väl säga att vi var trötta...

Fredan
07:00 Då vaknade vi automatiskt! Vet inte riktigt varför vi skulle vakna då men då gick vi upp och käkade frukost på hotellets restaurang.
08:20 Stack vi iväg ut i staden. Vi bestämde oss för att gå till Topkapipalatset.
08:50 Stod vi utanför Topkapi och väntade på att få gå in. När vi kom in gick vi till Haremet direkt. Det var jätte fint och man undrar lite hur ett palats från 1500-talet fortfarande står!!!
10:30 Då förstod vi att vi hade missat skattkamaren så vi skyndade dit. Vi ville ju inte missa den världsberömda diamanten på 86 karat!

12:00 Då skulle vi till hagia Sofia men det var jättelång kö så vi hoppade det och valde att gå till Blå moskéen men den var stängd för bön.. Så vi tog oss till basilikacisternen. En underjordisk vattenkälla som rymde 80 miljoner liter vatten.

13:00 Tog vi lite lunch utanför cisternen och sen drog vi vidare till Stora Basaren för massa shopping! Tyvärr vart det inte så mycket shopping då det var ganska dyrt där.. Men hittade en Burberry skjorta och en louis vuitton väska.
Efter en del shopping orkade vi inte med de tjötiga turkerna.. Men en sak som var skönt var ju att de trodde att jag och pappa var gifta så det var ju ingen som var odräglig, stötte på en eller ville köpa en! Tummen upp för det.

Vi stack iallafall ner till hotellet igen och gjorde oss iordning för middagen som vi åt på hotellet. Middagen blev Seres kebab. Typ lite grönsaker och ost inrullat i kebab. Jättegott!!

Lördag
Vi tog det lite lugnt på morgonen med frukost. Men vi var ändå uppe vid Hagia Sofiá vid 09:15. Så stog vi i den långa kön in till Hagia Sofiá men det gick rätt fort.
Hagia Sofiá byggdes typ 530 något. Då byggdes det som en kyrka och det stog som en kyrka fram till 1500-talet när muslimerna gjorde om det till en moské. Sen 1940 har det varit en museum. Men när man är där inne kan man inte tänka sig att denna kyrkan/moskén byggdes på 5oo-talet!! Helt sjukt!

Efter vårt besök där drog vi vidare till blå Moskén som än idag används till bön. Så lite kö in dit också men sen kom vi in och det var fantastiskt!


Sen gick vi ner till Egyptiska basaren och köpte en del kryddor och te. Luktade så sjukt gott därinne!

Sen gick vi vidare över en bro som ledde oss från gamla Istanbul till lite modernare Istanbul. Så käkade vi lite lunch innan vi begav oss hemåt igen. Men väl hemma kom jag på att jag inte hade några skor till ikväll så det blev till att flänga ut och då hade vi max en timme på oss att hitta ett par högklackade skor som inte var tantiga och inte bröllop.. Det var inte lätt men tillslut hittade vi ett par! Svarta med en del glitter på. Så då kunde vi gå hem och göra oss iordning för en båttur på bosporen. Så vid nio gick båten ut och väl på båten fick vi förätt, varmrätt, efterrätt och turkiskt kaffe. Det bjöds också på magdans och annan underhållning. Så vi var väl hemma strax efter tolv såv i hoppade direkt i sängen.

Söndag
Idag skule vi åka hem så vi tog sovmorgon och sen gick vi ut och gick lite men allt var stängt så vi gick lika fort hem och packade och stack till flygplatsen. Väl därinne handlade vi lite parfym och annat på Tax free. Käkade sedan en sista kebab innan vi gick ombord på planet. Men väl därpå fick vi ju mat.. Så åt lax på flyget som även den var himelsk god.

Bilder kommer när jag kommer åt dem.





Finaste hjärtat!

Idag började skit dåligt! Ville bara ligga kavr i sängen för jag mådde så illa men jag tvingade mig själv iväg och det var tur det! Illamåendet släppte typ när vi kom ut och cyklade till stallet där Malin sa att jag skulle rida på Disco. Han är verkligen jättefin! En av mina favoriter, men han är så vinglig men han är itne så jättegammal så kanske därför?

Nej men sen så hade vi biologi och hade typ redovisning så det var en väldigt lugn lektion och efter det så hade vi svenska och kollade på film. Kollade på filmen Battle royal. Helt sjuk film men vi hade väldigt kull för vi skrattade åt när de dog för allt var så himla dåligt! Allt var verkligen fejk... Så lite synd.. Men men, nu ska man typ jämföra den med hungerspelen så kanske ska sätta igång med det nu?

Drog iallafall till satlelt sen och bästa Emma hjälpte mig att mocka lite i Ellas hage så skulle vi rida på ängen sen. Kan ju säga att jag var jättenervös men Ella skötte sig verkligen jättebra så jag och Emma bestämde oss för att tävla lite på ängen och Ella gick ju verkligen in för det! Men jag kände mig faktiskt inte nervös alls när vi galopperade! Stora framsteg faktiskt!

Imorgon bär det av hemåt igen så ska jag och pappi åka till Istanbul på torsdag! Längtar så mycket!!!



.........


Känner att jag är bäst på att komma på rubriker! Men men det får bli som det blir. Allt behöver inte passa in.

Men denna rubriken passade in väldigt bra! Det är ungefär såhär som jag har känt mig idag.. När vi satt på tåget tittade jag på klockan varje liten minut! Och det gick så sjukt långsamt! Då var det verkligen varje minut som jag kollade på klockan och sa hela tiden "Tjohoo nu har det gått 16 minuter, detta går ju skit fort!" Och så världens suraste min.. Det var verkligen inte kul att åka tåg idag.. När vi hade åkt typ 15 minuter var jag på så dåligt humör att jag bara kände för att gå av i varberg och typ gå hem. Vet inte riktigt varför men men. Det blev lite bättre när jag kom till skolan iallafall.

Såhär kul har jag och Kimmy nu! Kolla vid 2.38! då dog vi!


Kolla vid 2.24!

Hoppas ni får en lika rolig måndagskväll som jag och Kimmy!


Tjohoo!

Körde in till stan igår med mamma och skulle kolla på massa kläder på hennes jobb då de har utförsäljning nu. Så hittade lite stickade koftor men det var väldigt urplockat..

Btw! Körde bil igår. Först körde jag med pappa och då körde vi inte så långt men jag ville ändå köra. Så då fick jag starta i backe för första gången och det gick hur bra som helst! Rullade inte bakåt och fick inte motorstopp!!! Sen när vi kom fram till affären skulle jag parkera och det gick super det med! Helt spikrakt! Hade inte kunnat gjort det bättre.

Sen skulle ju jag och mamma åka in till stan och då tänkte jag att då får vi köra innervägarna för annars så kommer inte jag kunna köra men då sa hon, "nej, du kan väl köra på motorvägen?". Vart jättechockad men det var skitkul och väldigt enkelt! Man trodde det skulle vara skitsvårt men det var jättelätt! Så ska köra idag med om de går med på det!

Sen när vi skulle byta på en rastplats vid balltorp så stod det typ 4 skåpbilar där och det var fullt med folk överallt! Och det skrek och gapade så var jätteotäckt! De typ bodde i sina bilar och tvättade på rastplatsen och massa. De kändes väldigt mysko! Sen när vi körde tillbaka efter typ 1,5 timme så stod de kvar! Och då tvättade de kläder och hängde upp på ett staket bakom. Jättekonstigt! Men samtidigt tyckte man så synd om dem för det verkade inte som om de hade så mycket pengar..

Nej nu ska jag dra in till stan med Emma och shoppa lite och sen drar jag, mamma och pappa in till Göteborg och ska kolla på Hungerspelen.


Dagen

Denna dagen har verkligen varit super! Jag är så sjuktglad att jag får leva och vara nere på Plönninge med alla underbara personer som finns här! Är verkligen sjukt glad för allt! Och det är extra super när hästen sköter sig bra! Var ju och tävlade då i söndags så i måndags vilade hon, tisdag red och onsdag longerade. Så då i tisdags var hon bedrövlig genom hela ridpasset. Gjorde i princip inget.. Så var inte så kul men antog att hon bara hade en dålig dag men igår när jag longerade henne var hon inte på topp heller.. Så började fundera på om hon kanske hade lite träningsvärk. Hade inte varit så konstigt med tanke på hur hon skötte sig i söndags! Så idag när jag skulle rida var jag typ halvt nervös för jag visste inte vad hon skulel göra. Så vi kunde inte rida i ridhuset för de hade typ nytt underlag så hästarna halkade typ så ville inte rida där så vi fick rida på ängen. Var sjukt nervös eftersom hon har varit så konstig men jag tänkte bara att det värsta som händer är att hon kastar av mig så jag dör...

Men så blev det inte! Ella skötte sig super! Hon var underbar och jättesnäll! Så inga dumheter där inte.. Så nu kändes allt lite extra bra igen!

Var förresten och kollade på en föreläsning om UNGCANCER vilket var verkligen intressant! Tycker detta med Cancer är så intressant och det är något som står mig nära.. Hon som pratade var verkligen jätteduktig och gjorde verkligen föreläsningen rolig trots innehållet!
http://juliamjornstedt.se/




Verkligen värt att kolla på filmen och sprida vidare!

Har också gjort färdigt filmen sen i söndags!




Inte den finaste men man kan se tydliga förbättringar sen tidigare!


Häst till salu!

En tjej i stallet ska sälja sin fina unghäst..

Brunt sto f-05, 172 cm hög. Sport modell. e. Faust Z - Kerman. Gått 115 hopp, debutant klass fälttävlan. Stor potential och kapacitet för att kunna gå höga klasser i både dressyr, hoppning och fälttävlan. Har tre mycket bra gångarter, fantastisk hoppteknik, vägvinnande och reglerbar galopp. Oerhört snäll i hantering, lätt att sko, lasta, klippa m.m. Står för tillfället i Halmstad men flyttar till Skåne i början av juni. Säljes på grund utav utlandsflytt. Välkomna att höra av er för mer info. Pris kan vara diskuterbart om rätt ryttare dyker upp.

Ägare Katarina Weber; 0730613880
Ryttare Isabelle Weber; [email protected]

140.000 :-


Så letar ni efter en fantastisk häst så är detta verkligen värt att titta på!



Säkerhetsväst på dressyrtävling?

Detta har alltid varit något som har förvirrat mig! Jag har alltid ridit med väst på tävling då jag har fått lära mig att i all tävling ska man ha väst om man är under arton.. Så sa Cornelia att man inte behöver det och hon har typ aldrig haft det! Och jag har alltid kännt att det bara typ har varit jag som har haft och hur fint är det? Det ser jätteklumpigt ut när man har den under kavajen!

Ja menar! Kolla bara på denna? Man ser typ konstig ut!

Så jag kände att nu skulle jag till botten med detta så jag skrev ett mejl till Svenska Ridsportsförbundets tävling och sportsektion och kollade med de. Och jag skrev klart och tydligt att jag är 17 och jag fick detta till svar:

Hej.

I dressyr är detta valfritt

Bästa hälsningar/Best regards

Så nu kan jag ju säga att jag aldrig! Aldrig kommer att tävla med väst i dressyr igen!




Promenad

Jag coh Cornelia stack ut på en liten promenad såhär på kvällen! Var typ ute och gick i 1.5 timme! Var en skön promenad så nu känner man sig lagom utvilad. Kändes skönt att bara gå och prata om typ allt mellan himmel och jord. Så nu ska vi snart ta och sova.. Eller tja snart och snart..

Finns lite bilder sen tävlingen också men jag ser dock ut som en mupp!

Men Ella ser fin ut!

image description
I transporten!

image description
Kvällen innan.


Här ser jag verkligen ut som en mupp!!!

Har lite bilder på min kamera också och en film från LC:1 som jag bara ska få in i datorn först. Sen kommer det ut här! Så taggar vi nästa tävling vecka 19!


Gårdagen

Igår var verkligen en fantastisk dag! Tävlade i Hermanstorp i LB:1 och LC:1. Ella var verkligen cool lugn. Gick på transporten här hemma, tog kanske 2 minuter. Sen när vi kom fram fick Ella stå själv i transporten i ungefär 1 timme och hon skötte det jättebra. Lastade ut henne helt själv och gick runt lite. Hon är verkligen en pärla att ha med sig på tävling för hon är så lugn! Sen gick det utför.. Ella behövde kiss typ hela tiden men ändå vägrade hon att kissa så blev inte så mycket framridning... Men sen gick det uppför igen! Tävlade i LB:1 först med start 12:43. Ella bheövde fortfarande kissa men hon fick bara gå nu. Så det var första gången vi red LB:1 och jag tyckte att det gick superbra! Var lite slarvigt med vägarna ibland men hon var samtidigt lite nervös och tittig så inte så konstigt då!

Sen var det vila fram till 13:37 när nästa start var och då lyckade Ella komma till ro och kissade innan start! Så då slapp man tänka på det. Så red fram lite men inte något överdrivet då jag inte ville trötta ut henne. Sen red vi LC:1 så bra som vi aldrig har gjort tidigare! Hon jobbade i form och hon lyssnade verkligen på vad jag ville så det kändes helt underbart att sitta på henne!

Var dressyrryttartest dock som jag hade missat men det var en spännande och annorlunda tävling! Så fick ihop 64% i LB:1 och 65% i LC:1! Trodde aldrig det skulle gå så bra! I LB:1 hade jag inga mål alls utan ville bara komma runt utan att rida fel. Så 64& hade jag aldrig kunnat drömma om! Däremot i LC:1 var mitt mål at få över 57% och det slog vi ganska bra med 65%! Hade verkligen inte kunnat gå bättre!

Sen när vi skulle åka hem blev dagen snäppet bättre! Ella har ju varit väldigt svårlastad men då lastade jag henne själv. Slängde upp grimmskaftet så gick hon på själv så stängde jag och allt. Trodde faktiskt aldrig att den dagen skulle komma!

Nu taggar vi nästa tävling som är vecka 19 i Tönnersa. Samma tävling fast annat ställe. Så får vi se om Cornelia ska dit också! Hade varit kul att åka ihop igen!


Tävling

Hästen lilla är knoppad och inpackad i bilen så nu är vi på väg till Hermanstorp! Ska bli jätte spännande!! Har varit sjukt nervös hela dagen igår men nu känner jag mig rätt avslappnad! Jag ska bara rida och ha kul med Ella och sen får det gå som det går. Domarna är Britt Hammar och Christina Axen. Någon som har ridit för de innan?

Wish Me Luck!


Ella.

Var i stallet med Cornelia i typ 4 timmar och myste med hästarna. Hade hand om Ramona och ju och Cornelia hade hand om chino, copper och coffi också så vi hade mycket att göra! Red i dag också och det gick super! hon var verkligen jättefin så det känns som om man kanske tillochmed har en chans på söndag! Men det får vi se då.. Kan ju bara säga att jag är skit taggad! Ska bli jätte spännande och jätte kul att åka och tävla ihop med Cornelia. Så ska vi ju fota en hel del på tävlingen så det blir lite bilder.




USCH!!!

Åkte ner till Plönninge idag igen men tågresan var ett rent helvete! Satt där det brukar vara cycklar och barnvagnar och i början var det helt okej. Men sen i Varberg kommer det på 5 tjejer, lika gamla som mig. Och som de babblade!!!!! Trodde inte någon kunde tjöta så mycket som de gjorde! Och det var ju verkligen intressanta saker de pratade om..

Sen blev jag så jävla sur på de när de började kritisera folk som gick förbi.
Som:
"Oj! Såg ni hennes stora häck? Skit stor ju! Fy fan vad fult!"
"Usch! Vad tjock hon är! Hon kanske ska banta"

Jag blev så jävla arg när jag hörde det men mest blev jag bara ledsen.. De skrattade åt oskyldiga personer som inte alls var tjocka eller hade stora rumpor. De var, nej de är fina! Precis som alla andra! Men dessa fem tjejerna kan jag inte direkt säga att de var fina för de hade så kalla hjärtan.

Och sen när det kom på en gammal man med cykel satt de och gapskrattade åt stackaren. Och det värsta var ju att han förstod att det var mot han så han såg ju jätte ledsen ut.. Såg ut som om han skulle börja gråta vilken sekund som helst.. Åååh vad arg jag var!

Jaja.. När tåget kom in så hämtade Isabelle och Cornelia mig och körde hem mig. Verkligen snällt då jag aldrig hade kommit hem annars! I regn och rusk, fullproppad tung väska och hitta rätt buss.. Kom hem och bytte typ direkt om och stack till stallet. Hade hand om både Ella och Ramona idag men bara Ramona blev riden. Orkade inte riktigt rida Ella idag så vi får rida imorgon. Ska se om jag kanske kan träna lite för Malin imorgon innan tävlingen på söndag. Sen på fredag kommer bästa Emma hit och hälsar på! Så ska hon rida Ramona och jag Ella. Så stannar hon här tills på söndag och åker med till Hermanstorp och tittar.

Har nu äntligen fått mina starttider! Startar först i LB:1 och den är 12:43 och sen startar jag 13:31 i LC:1. Ska bli så spännande och roligt! Bryr mig verkligen inte om vinna utan mina mål är att ha kul och att Ella ska vara fin och samarbetsvillig. Sen är det ju alltid kul om det går bra så man blir placerad!

Plus att det ska bli extra kul att Cornelia ska dit och tävla också! Hon ska tävla i samma klass som mig, LB:1. Plus att en annan dam som jag möte på en tävling i frillesås också ska dit. Vi träffade henne för typ 1 år sedan så det ska bli kul att se hur det går för henne nu.

Inte den finaste bilden kanske men såhär såg det ut när vi tävlade dressyr senast och förhoppningsvis ser det lite bättre ut nu! Detta var också i Hermanstorp förra året, September.


Tatuering?

ÅÅh världens sötaste kom med en present till mig i måndags! Världens gulligaste Cornelia hade köpt Magic Brush och hästgodis till Ella som tack för all hjälp med allt de senaste veckorna. Det hade du verkligen inte behövt Cornelia. För det klart jag finns här för dig <3.

Annars har veckan varit rätt seg men ändå okej. Hade ridning idag och red Frigolit och han knockade ju inte en i huvudet typ 3 gånger.. Älskar verkligen den hästen!! Red även Ella idag och det gick super! Hade gramanen och red dressyrprogramen och hon var riktigt fin! Det är dagar som dessa som man verkligen njuter av att vara i stallet! Får så himla mycket possitiv energi från henne! Känns som om tävlingen v:15 kommer gå super!

Sen har in syster kommit på idén att vi ska tatuera oss ihop. Så vi får väl se vad mamma och pappa säger.. Men de är nog inte så pigga på det.. men vi ska bara ha första bokstaven i våra namn. Så jag har ett L och hon har ett E. men vi vet inte var det ska sitta ännu.. Någon idé?

Sne vill ju jag skaffa navelpiercing men det kommer nog aldirg att hända... Men jag vill ha!
Hur snyggt skulle inte det vara till min nya bikini? Den kom igår så är typ överlycklig!


Hade inte det varit snyggt?


Resor.

Snart är det dags att dra ut och resa igen! Då är det jag och pappa som drar till Istanbul, Turkiet i 4 dagar. Ska bli så skönt att komma bort från Sverige ett tag! Att bara släppa allt och inte behöva tänka på något alls! Ååh vad det ska bli skönt! Tänkte skriva en lite lista på vart jag har varit och vart jag vill!

Har:
Danmark (köpenhamn, bornholm m.m)
Norge (vet inte)
Tyskland (kommer inte ihåg..)
Österike (alperna, bad gastein)
Italien (alperna)
Spanien (madrid)
Sverige (såklart)
Thailand (phuket,  och lite överallt)
Malaysia (Lite överallt)
Tanzania (på massa ställen)
USA (San Fransisco, Las Vegas, San diego, Tennessee, Atlanta, Florida)
Mexico (Tijuana)

Vill/ska:
Turkiet (Istanbul)
Grekland (Rhodos)
USA (ÖVERALLT)
Kina
England (London)
Frankrike
Spanien (Gran ganaria)
Kanada
Afrika (typ allt)


Sen finns det nog en hel del som jag har glömt.. Mne jag vill verkligen se hela världen! Det är nog mitt mål i livet! Se hela världen och flytta till USA, England eller Australien!


Bikinin är BTW beställd nu! Så snart är den min! Bild kommer, lovar er!




RSS 2.0