Startlistor!

Woho! Startlistorna ligger ute och så bra var dem inte... Första klassen startar 9.00 och jag rider 10.39. Ganska bra tid och ungefär i mitten av klassen. Den andra klassen däremot! Börjar klockan 14.45 och jag rider 15.00... Nej nej inte alls en heldag i Laholm! Så vi åker väl ifrån stallet senast klockan 7... Men det ska bli kul så det är ju bra så hoppas på fint väder och en positiv häst! Blir en väldigt lång dag för henne bara.. Men kanske är bra om det är så lång tid emellan ritterna så hon hinner andas lite emellan. Så vi kanske är hemma till sex som tidigast! Kan lika gärna bli vid sju...
 
Nu har jag iallafall varit ute och joggat/power walkat en sväng och ska snart äta middag. Efter det kanske det bli att åka till Emma en sväng om hon inte är sämre.. Hoppas hon mår bättre i alla fall! Imorgon får iv se vad som händer. Ska försöka sova lite mer än vad jag gjorde inatt bara.. Jag och en kompis tänkte dygna fast på två olika ställen och ja det gick sådär.. Somnade vid 7.. Men man försökte åtminstonde! 
 

Bilder

 
Har nu fått över alla bilder från gårdagens träning så tänkte lägga upp några. Idag hoppade vi och det gick super! Hoppade kombination på 90 och lite andra linjer så vi fick tränat teknik.
 

Middag

Nu har jag gjort mig klar och städat lite på mitt rum för snart kommer mammas gamla barndomskompis hit med sin famil så ska vi äta middag. Första dagen på lovet har gått fort och jag har inte gjort ett skit idag! Eller jo jag var i stallet och red Ramona idag men det var inte jobbigt direkt. Annars har jag bara tagit det lugnt. 
 
Så efter vi har käkat tänkte jag nog åka och köpa glass, Ben and Jerry! Har bestämt mig för att kolla på Resident evil ikväll och jag ser ALDRIG skräck så får se hur detta går! Lovat en kompis att vi ska se skräck i sommar så man får väl öva lite! Så ser min kväll ut då.
 
Imorgon blir det stallet från typ 11-18.. Två hästar ska ridas, varav en ska hoppas och den andra ridas på ängen. Sen ska det fixas åt alla och ta in hästarna efter det. Kommer vara helt slut imorgon men det får bli så! 
 

Helt perfekt!!

Idag är jag helt överlycklig! Egentligen så skulle Paula haft Ella idag men hon hann inte så jag tog henne och det är nog det bästa jag någonsin gjort detta år! Så fin som Ella var idag har hon nog inte varit på fyra år! Bästa ridpasset är här!!! Allt var bara helt perfekt och bara flöt på! Tränade dressyrprogramen till nästa vecka och allt satt som perfekt, ökningarna var det bästa! Fick så sjukt mycket positiv energi från detta ridpasset att det inte är sant! Glädje på hög nivå!
 
Så nu inför tävligen känns allt så himla bra. Allt känns typ perfekt! Så träning i en vecka till och sen smäller det! Målet är att slå personbästa på LB:2 och i LB:3 kör vi bara och ser vad som händer. Första gången jag ska rida det programet och det är lite lurigt men det ska nog funka! Inga direkta krav i den klassen. 
 
Imorgon ska hon få en välbehövlig skrittrunda med Paula och jag ska rida Ramona! Emma kom hem idag från Plönninge och så åker hon till Österrike imorgon så jag ska ha hand om hennes ponny hela veckan. Så nu blir vi ponnyryttare igen! Ska faktiskt bli riktigt kul men hon har varit lite skadad så blir till att ta det lite lugnt...
 
Gick bra mycket bättre än detta!!!

Sand är så gott!

Eller inte.. Hoppade med Ella idag och hon kände för att slänga av mig idag! Skulle hoppa en kombination snett igenom, så vände jag upp men det kände inte Ella för så hon sparkade bakut och hoppade åt sidan och då fick jag smaka sanden! Så totalvägrar jag ju att släppa också så håller kvar i tyglarna när hon bakar typ tre steg. Men tillslut får man ju släppa när man ligger på marken. Som tur är så står hon stilla i alla fall. Så det var sand ÖVERALLT! Hade sand i underkläderna av någon konstig anledning.. Inte det skönaste att rida runt med sand i både bh och trosor..
 
Men hoppade i alla fall upp och fortsatte! Hon var rätt pigg men då lyckades vi hålla oss kvar på hästen! Hon gjorde två till skutt och en gång var vi på väg av igen men det gick bra. Så hoppade kombination på ca 70-80 och lite annat. När vi väl hoppade gick allt super som tur var!
 
Så nu måste jag baka något till stallet också.. Tradition att den som åker av ska baka! 
 
Mikaelas mamma var med när hon och jag hoppade så hon fotade lite. Det är så himla högt! haha nej det är typ 60 men hon har ju varit sjuk ett tag så då tar vi det lugnt!
 

Bra pluggat!

Äntligen slutat skolan! Eller aa slutat i h slutat... Vi tar paus och åker hem och jobbar sista 1.5 timmen hemma. Så nu är jag på väg hem med bussen och ska ner till stallet och hoppa Ella. Idag har vi faktiskt kommit en bra bit till på vår rapport så det känns bra. Efter lunch blev det lite energibrist så en red bull och rostad majs fick bli pluggmat! Inget godis idag iallafall!


Memories!

Satt i telefonen med Emma förut som jag gick på ridgymnasium med. Vi har typ känt varandra i 6 år iår och hon och jag skaffade häst samtidigt i samma stall och sen dess har vi ridit ihop. Så satt vi och pratade om massa minnen och allt konstigt/kul som vi gjorde med hästarna och själva. Kan säga att vi kom fram till att vi var väldigt busiga, slarviga och spralliga när vi var små.. Vi var 12 år när vi skaffade häst och vi var helt galna! Gjorde massa bus med hästarna. Typ som att rida barbacka i grimma, rida bak och fram, hoppa cp hinder, rida gymkhana klockan 5 på morgonen och körde race på ängen bredvid stallet, vi sov i stallet i februari på endast hästtäcken och åt toast till frukost, lunch, middag och mellanmål. När vi sov i stallet var vi vakan hela natten och spelade spel och drack kaffe och när vi trodde att det var någon som var utanför dörren öppnade Emma dörren och jag kastade ut en soppkvast! Kan meddela att det var ingen vid dörren utan en fågel..
 
Såhär kul hade jag, Emma och Emma Brunskog. Emma Brunskog flyttade sin häst till vårt stall ca ett år senare men vi blev lika gott gäng ändå! Och de som sa att tre tjejer inte kan vara bra vänner utan att bråka... Vem var det? Har tyvärr inga bilder på det utan bara på mig och Emma Rostén..
 
2008
 
13 åriga Emma.
 
 
13 åriga Emelie
 
Emma Rosténs gamla fina ponny Bentely
 
Min gamla stor häst Nimbus (Haha tänk att jag ahde storhäst när jag var 13 år!
 
Emma Brunskogs gamla fina ponny Zittran
 
Bentely
 
Nimbus
 
Hoppning med Nimbus 2008.. Typ 40 cm..
 
 
 
2011--> Idag
 
Ella 2012. lite skillnad. 110 cm.. Bättre ryttare och ny häst!
17snart 18 åriga Emelie, man ändras mycket!
 
Ny ponny, 5 år äldre, bättre ryttare och bra mycket högre höjd!
 
 

Ibland vill jag bara bli 12 åriga jag igen och slippa allt ansvar och bara springa runt i stallet i 6 timmar utan att blivit klar! Tror det lär bli lite så i sommar fastän jag och Emma blir 18 nu!
 
 
 
 

Beslutsångest..

Det gick så fruktansvärt bra i stallet idag så mitt humör vändes på 3 sekunder till toppen humör! red ihop med Linnéa och Siri i stallet och så tränade jag och Ella på ett av programen till tävlingen och hon gick som en klocka! Allt bara stämde rakt igenom! Visst hade jag gramantygel till hjälp men ändå! Så längde hon super fint idag igen så det känns bra inför tävlingen! Ska bara lära mig det andra programet också.. Hon var bara lite busig i galoppen där hon skuttade lite i ena galoppfattningen och sparka i staketet så hon blev rädd.. Sen gick vi iallafall upp i skogen och klättrade lite så imorgon får kanske hjärtat vila!
 
Själv har jag just nu beslutsångest.. Ska simma med klassen imorgon på morgonen och jag vet inte vilken bikini jag ska ha.. Har typ packat ner tre stycken i väskan! Men det kommer antagligen att bli USA bikinin. Josse och Evelina tyckte den var snyggast så känns bra!
 
Sen förstärktes ju min bruna färg i den också! Man märker typ ingen skillnad på min färg efter att jag sola i söndags för jag solade så lite samt att linjen är typ max 1 cm bred så.. Men denna framhävde det lite till!!
 
Nu ska jag lägga mig och sova med kurrande katten bredvid, upp tidigare imorgon då vi ska vara klara att "hoppa" i poolen klockan 8.. Vill inte alls!!
 
 

Korrelation!?

Asså wtf! Korrelation? Orkar inte riktigt med det.. Så satt jag, Lina och Klara och jobbade massor med det och så blev allt fel och vi fattade verkligen inget! Men visade sig att läraren gjorde fel och då hade vi suttit och räknat om massa konstiga saker helt i onödan! Så där gick väl en två timmar till inget.. Nu stack vi iallafall hem för att vila oss lite så jobbar vi själva hemma ikväll.

Så nu är jag på bussen och sen ska jag ner till stallet och rida i det fina vårvädret. Hade tänkt låta Ella vila idag men inte ska man väl tappa en sån fin dag! Så nu ska vi träna inför tävlingen om två veckor!


Skönaste på dagen

Ligger just nu i sängen och har dagens mysigaste stund. Nyrakade ben, body lotion, film och katten. Älskar den blandningen! Nyrakade ben och body lotion är nog det skönaste som finns, allt är bara så lent! Sen är ju katten bara allmänt fluffig och kelig.. Och idag blev det att kolla på Vampyrer suger! Har aldrig sett filmen men många har sagt att den är bra så idag prövar vi. Vi får väl se vad resultatet blir!
 
Jag har iallafall blivit lite brun utav solariet som tur är! Men solade bara 10 minuter då jag senast solade för typ 3 år sedan.. Så vi ska gå på fredag eller lördag igen. Men då solar vi 15 minuter så får vi se då. 
 

Solat

Nu är vi färdig solade och det var så skönt! Var på solhuset i Kungsbacka och där kunde man typ välja olika rum så vi valde att lägga oss i Phuket. Kändes som om det var ett bra val att Sola i Thailand! Så nu har vi fått lite färg så vi känner oss lite våriga!


In och sola

Åh äntligen ska jag åka in och sola! Har väntat så länge men nu ska jag och Emma åka in till Kungsbacak och sola. Ska bli så skönt! och efter det blir det väl kanske en sväng på Kungsmässan, beror på vad vi orkar.. jag är rätt trött och förkyld men en liten sväng orkar vi allt! 
 
Stallet är redan fixat för dagen så ikväll ska vi bara åka ner och sätta upp en boxgardin mellan henne och en annan häst. men idag var det faktiskt mamma som red! Det gick jättebra så det var kul! Så nu laddar vi inför tävlingen vecka 14 som är i Laholm! Då är det två dressyrprogram som ska ridas och just nu känns det riktigt bra! 
 

Skumpa!

Åh var så kul nu på kvällen! Mammas barndomskompis har gift sig denna helgen och det är så kul! Så nu sitter jag, mamma och pappa och pratar med dem i telefonen och skålar över telefonen. Rosa champagne står på bordet! Åh asså det är så kul när folk gifter sig! Happiness!

Nu är det iallafall dags för earth hour och det går vi helt in för! Nedsläckt hus med undantag för tv och datorer!



Vatten till frukost?

Dricker just nu vatten till frukost.. Känns sådär kanske men ska av någon konstig anledning äta frukost med klassen i skolan.. Lärarna tyckte att vi skulle göra det idag så.. Då får man dricka lite vatten på väg till skolan.

Sen har jag ondare i halsen idag så vatten är typ det enda som hjälper mot halsen nu. Inte ens halstabletter hjälper! Usch jag hatar verkligen att ha ont. Och så har jag mer huvudvärk idag men man får stå ut idag också så är det helg sen.

Igår fick mamma åka till stallet och ta hand om Ella. Haha igår var hon jättemysig och skulle kela hela tiden! Det är då jag vill vara där.. Men jag var hemma och myste med katten som var på väg att trilla ur soffan! Lila mysigt det.


Checkar ut tidigt idag..

Ja jag lägger mig tidigt även idag.. Ont i halsen så jag inte kan svälja, huvudet dunkar, svimmfärdig och förkyld. Hatar att vara sjuk men hoppas det lägger sig fort! Var iallafall i skolan idag och hade prov som gick bra, samt att jag fick tillbaka mitt kemiprov på beräkningar som gick super! Gjorde ett avrundningsfel på en fråga som då gav lite fel svar.. Men rätt tänkt och rätt siffror i svaret, bara fel med decimalerna.. Så lite segt men nu har man lärt sig av det felet iallafall..
 
Efter skolan åkte jag iallafall hem och kollade på hockey med pappa och nu ligger jag i sängen med katten och ska sova. Tidigt som fasiken men bra att sova om man är sjuk.. Imorgon ska antagligen Josse med mig hem och följa med till stallet. Sen ska vi åka hem till mig och "lana" Star wars! Hahha låter skit töntigt och det kanske det är också men vi bryr oss inte iallafall.. vi tycker det är kul! 
 

Tidig sömn

Blir en tidig kväll för mig idag.. Helt slut och har pluggat massor idag, och spelat Xbox men det är en annan sak. Så konstigt nog tänker jag faktiskt ta och sova redan nu. Vet inte riktigt när jag somnade såhär tidigt senast.. Inte att jämföra med helgen när man somnade typ halv 6? Det hade blivit ljust ute innan jag somna! Men imorgon är provet och jag måste få bra på det, men det känns faktiskt riktigt bra inför detta provet så jag tror och hoppas att det kommer gå bra! Är bara så mycket att komma ihåg! 
 
Men som tur är så har vi fysik först och sen samhällsprovet så man hinner vakna lite till på fysiken. Så efter det provet är det bara till att ladda om och skriva engelska uppgift. Fick en engelskauppgift idag om att vi ska skriva om våra framtida jobb och den skulle lämnas in om tre veckor, men nej hon tyckte inte det var bra så den ska in i imorgon! Och vi skulle fått denna lektionen på oss men vi fick typ max 15 minuter. Sen ska vi få morgondagens lektion också men man får väl se hur det blir med den.. Så den ska in imorgon och sen är det spanska prov på måndag! Och det känns mindre bra.. Alla olika former typ.. 2 former futurum, presens, preteritum och perfekt.. Kan alla förutom preteritum bara! Och jag som tänkte att det skulle bli pluggfritt i helgen men det blev det inte..
 
Lär väl drömma om typ FNs generalförsamling ikväll eller typ EUs politiska organ.. Så känns det nu men det kanske är bra. Det kanske fastnar bättre då? Vi får se imorgon!
 
Haha snygga röda kinder man har då! 
 
 
 

Trodde våren var på väg?

Jag som trodde våren var på väg nu! Nej men varför är det så svinkallt ute? Usch vill ha typ 30 grader nu och bara ligga och sola typ. Kyla är inget jag tycker om eller vill ha, och snö? Nej ännu mer kyla! Lite avis på alla som åker utomlands nu. Kan gärna följa med..

Nu är iallafall skolan slut så ska skynda mig hem och sen fort ner till stallet och rida. Hade tänkt hoppa idag men får se om jag hinner och orkar. Sen är det bara att vända hemåt och plugga lite till. Tar aldrig slut med plugget och man blir inte smartare för varje dag som går. Idag gick hon igenom saker som vi hade frågor på och de gjorde mig bara mer förvirrad. Men det släpper förhoppningsvis.


Paket!

Nu är äntligen hockeyn slut! Förlängning i 30 minuter och Frölunda vinner så går och sover som en lycklig tjej!

I söndags beställde jag och pappa lite saker på nätet och de skulle komma om 2-5 dagar och de kom idag. Åh det är så skönt med snabb leverans!

Först så beställde min syster FIFA. Tror det är 06, har köpt begagnat. Och sen köpte vi också star wars battlefront för det hade vi för jätte många år sedan och det var så kul så nu köpte vi det också. Can't wait to play! Haha kommer vara jag och xboxen som dejtar i helgen!

Sen beställde vi även en superbra ansiktstvål från stockholmsgruppen cosmetics. Har haft den innan men den har tagit slut så nu har jag fått en ny! Den är så sjukt bra! Ganska fet tvål men den renar verkligen bra så det är ett mycket bra tips!


Paus i plugget

Japp nu tar jag paus i mitt plugg och sätter mig framför tv och kollar på lite hockey. Pappa min har lämnat mig och befinner sig i Scandinavium och kollar live.. Usch vad jag också vill vara där men idag går pappa och farfar. Kanske lika bra att jag är hemma så jag kan plugga lite på min smahälle.. Ska ha prov om internationella relationer på torsdag och det är så komplicerat!
 
Och guess what! Fick hem paket idag!! Visar sen, och kan bara säga att jag har letat länge efter det ena paketet och äntligen hittat det och det tog bara två dagar! 
 

Movie time!

Åh asså vart så sjukt glad när jag var i stallet förut! Ella var så sjukt fin när jag tömkörde henne och hon samlade ihop sig så jävla bra! Ahh kan typ inte beskriva känslan men sjukt kul!! Synd bara att man var tvungen att leka hovslagare innan och dra av bakskon som satt löst.. Usch hatar att vara hovslagare och det gör så sjukt ont i ryggen!
 
Så nu har jag badat och pluggat samhälle. Kände att det var dags för en paus nu och köra lite film istället. Imorgon ska jag och en kanske två kompisar sätta oss på bibloteket i Kungsbacka och plugga samhälle ihop. Ska vi se om man kan bli lite smaratare då! Mamma får nog ta Ella om inte jag åker med henne på kvällen, hon hade ju behövt röra på sig igen.. 
 
 

Utvecklingssamtal

Har ingen skola idag utan har haft utvecklingssamtal idag. Hade mitt 07.50-08.20 och resten av dagen är jag ledig. Så efter samtalet åkte jag hem till Emma och var där och pratade lite. Så nu är jag hemma och ska åka till stallet. Hoppas bara inte kedjan hoppar nu igen.. Den hoppade igår och hoppade nu när jag åkte hem från Emma också.. Ska nog åka upp till smedjan så får han spänna den eller något.
 
Så nu ska jag ner till min lilla älskling och ta hand om henne. Igår var hon tydligen lite sämre på kvällen så får ha lite koll idag. Ska försöka longera henne idag också för det blåser så mycket så kommer inte bli bra att rida..
 

I miss you..

Just idag är en sån extrem dag som jag bara saknar dig så fruktansvärt mycket, oavsett vad du gjorde. Att kunna ha dig som en vän och prata med om allt möjligt var helt underbart men det höll inte.. Det du gjorde var fel men jag saknar dig ändå...
 
Vi kunde verkligen prata om allt och vi var som syskon, tror inte många vet så mycket om mig som du gör. Jag kände mig trygg och glad när jag var med dig och jag skrattade hela tiden! Visserligen hade vi inte känt varandra länge alls men jag kunde ändå lita på dig. Det gjorde ont det som hände och om jag hade kunnat hade jag spolat tillbaka tiden och försökt ändra på allt. Men det går inte. What's done is done!
 
Jag vet att du aldrig kommer att läsa detta och att vi aldrig kommer att bli de vänenrna igen. Något jag vet är iallafall att jag saknar dig, varje dag!
 
Jag saknar dig mindre och mindre
Det kommer annat emellan och det är bra
Jag saknar dig mindre och mindre
Jag har glömt dig en vacker dag


 
Ego te requiret
 
 

Bra hockey!

Haha var underbart bra hockey idag! 2-0 till Frölunda och 11000 personer på plats! Joonas Vihko i Luleå var nog den mest hatade personen på plats.. Han gjorde en ful tackling mor Peppen i onsdags samt att han hånade laget så han var inte omtyckt! Skåpet han var på isen buade typ 10000 pers åt honom!

Så efter första perioden vart det slagsmål mellan nästan alla i båda lagen! Slutade med fyra utvisade spelare i varje lag.. Haha men det är skönt när det är lite aggressivt spel, då blir det bra hockey!

Så nu ligger jag i sängen och ska kolla på film och ta det lugnt! Fira att jag är pluggfri i helgen..


Mums!

Sitter nu på tullen med Josephine, Klara och Evelina och ska käka lite och fika. Så sitter och taggar till hockeymatchen nu med en god räksallad.


Panik!

Nu sitter jag på bussen på väg till skolan och har smått panik över provet idag! Satt typ konstant från 17-24 igår och pluggade. Det känns inte alls bra men när jag ska lösa uppgifterna så går det bra.. Haha ska bli kul detta!

Men planen är att ta det lugnt, skriva på allt och utförligt och sitta hela tiden! Brukar ofta ha en tendens till att gå tidigt på prov för jag inte kan mer men man kan ju faktiskt komma på saker man glömt på en kvart.

Ikväll ska jag och pappa gå på hockey tillsammans med pappas kollega och hans barn. Ska bli jätteroligt så det är typ dagens höjdpunkt! Så matchtröjan ligger nu i idrottsväskan.. Känns lite weird att ha med den till skolan men den måste med!


Hem och plugga..

Drar vi hem från skolan igen. Och vad är det första man ska göra? Jo plugga.. Känns lite bättre till provet imorgon så det är bra! Men kommer säkert köra fast snart igen..

Inatt låg jag uppe ett tag och plugga och slutade med att jag somnade i boken.. Lyckat Emelie! Men idag har jag laddat upp med godis och red bull så nu ska vi hålla oss vakna!


Träning ger resultat?

Älskar bara det uttrycket för oftast så är det precis så det är! Tränar man på något så får man oftast bra resultat för sitt slit! Precis så känner jag just nu.
 
Har gjort färdigt min första mattekurs med betyget A! Haha det trodde jag inte alls men sjukt vad glad jag blev. Men som sagt, jag har kämpat och tränat och det gav bra resultat! 
 
 
Så ringde jag pappa och typ bad att vi skulle käka Sushi och den viljan fick jag igenom. Och gud vad gott det var.. Bara älskar sushi! 
 
 
Så efter skolan åkte jag ner till stallet och tog hand om lilla Ella samt Flingan. Så idag fick jag rida ponny igen! Och Ella hade äntligen fått tillbaka all sin energi plus lite till så hon fick springa lös i paddocken. Skulle ha longerat henne men det funkade inte..
 
Nu sitter iallafall jag och pappa och kollar på hockey, är SM-Slutspel nu så är jättespännande! Hög ljudnivå på övervåningen idag.. Spännande och aggresivt! 
Hockey ser ju ändå ganska kul ut?
 
 
 
 
 

Feeling like a ogre!

Haha nej så hemskt är det inte men nästan! Har precis duschat iallafall så ska sätta mig med kemin igen.. Har suttit med kemin typ sen jag kom hem vid 5.. Har tagit paus för att käka, duscha och hämta Veronica från bussen och det var ingen lång paus... Så nu kör vi igen! Räkna med mol och substansmängder och massa. Men provet är på fredag så nu börjar vi banka in det och helt ärligt, det går faktiskt bra! Koncentration är väl det som är krångligast nu. Och gaslagen! Usch den känns inte kul.. Men det ska nog gå bra.
 
Ikväll tänkte jag faktiskt backa min ålder några år och spela sims 3 bara för att jag känner för det. Så no judging! Orkar inte kolla på film heller så det blir bäst så. Men först kemin som sagt!
 
Känner mig lite såhär idag..

 
Haha man kan verkligen bli ful när man har Photo Booth!
 
Nej jag är lite snyggare faktiskt!

Studiedag

Idag har jag studiedag och jag pluggar faktiskt.. Haha nej men tog faktiskt sovmorgon idag och sen åkte jag till Ella och red lite. Idag hoppade vi faktiskt, haha inte så högt men ändå! Hoppade 30 cm.. Man får allt ta det lite lugnt i början..
 
Så nu sitter jag och pluggar kemi.. Massa beräkningar och det är så tråkigt.. Rgentligen inte så svårt utan mest bara segt och tråkigt att göra. Speciellt när det är samma frågor hela tiden bara olika ämnen.. Jaja provet är på fredag så får bara plugga på! Sen ska jag be mamma att köpa kladdkaka när hon åker hem.. Pratade med Josefine i telefonen och så skulle hon käka kladdkaka så varför inte jag?
 
Sen ska jag försöka dra med henne ut på en liten promenad. Hoppas det går vägen bara och hon vill följa med mig ut för det är inte kul att gå själv.. Speciellt inte när det är mörkt ute. 

Dåligt Billdal..

Så jävla arg på Billdals ridklubb! De hade ju SM i hoppning denna helgen och jag och mamma skulle ju dit och titta idag på finalerna. Så var det en som mamma kände som sa att man kan köpa biljetter i förväg så är man säkrad en plats. Så mamma åkte dit i fredags och ville köpa biljetter till söndagen men de sa att man inte behövde det utan det var bara till att Komma på söndag.. Mamma stod på sig lite men de var helt säkra på att det skulle gå!

Så vi köpte inga biljetter och nu när vi kom dit så satte de precis upp lappen: SLUTSÅLT ENDAST FÖRKÖP. Snacka om att man blev förbannad!! Hade vi kommit typ 2 minuter tidigare hade det varit lugnt, och hade han som mamma pratade med, som faktiskt jobbade där som funktionär hela helgen, varit lite smartare hade vi fått se!

Men nu blev det inget SM för oss alls! Så vi åkte tillbaka och red Ella istället. Det var riktigt tur att vi inte hade så långt dit men man blir bara så arg när det blir så och man har sett fram emot det ganska länge så ska det sluta såhär..

Dåligt Billdal! Riktig dåligt..


Sm

Nu är jag och mamma på väg till sm hoppning i Billdal. Lite kul att se massa duktiga elitryttare hoppa. Så ska vi möta upp Sanna och hennes mamma där också.

Men just nu letar vi efter en bankomat.. Tydligen bestämde sig alla bankomater för att vara stängda idag.. Utan bankomat=inga lösa pengar=inget sm..


Nej inte alls tjock!

Nej jag är inte tjock alls.. Fanns ju kvar kolasås men man fick inte ut något så jag och Fanny klippte upp den och åt upp! Gott var det!

Nu blir det snart melodifestivalen och hoppas att Anton går vidare! Imorgon ska vi kolla på sm final i hoppning också.


Övningskör

Sitter nu i bilen och väntar på mamma och pappa som ska handla. Men idag sitter hg bakom ratten! Akta er om ni set en vit Audi! Det kan var jag..

Haha nej men det går jättebra och är kul! Så nu ska jag köra hela vägen till Ale. Bara gjort det någon gång innan så det är kul att göra igen.


Hem och rida

Sitter på bussen på väg hem nu. Har varit en väldigt lugn dag idag så det har varit riktigt skönt! Så nu bli det hem och rida i vårvädret! Ska bli så skönt att sitta på en häst igen.

Ikväll ska jag, Evelina och Josephine hem till Klara och mysa och kolla film. Vi har inte valt film än men det kommer med stor sannolikhet bli komedi och en massa skratt!

Och på söndag ska jag och mamma åka och kolla på sm i hoppning! Ska bli jättekul och jag har faktiskt aldrig sett det innan! Hoppas det lever upp till mina förväntningar.


Skola

Sitter i bussen på väg till skolan.. Tur att det är en rätt kort dag idag iallafall. Spanska, kemi, idrott och sen matte. Matten är typ utan lärare också för den läraren har muntliga prov idag också.

Sen får vi se hur det blir med idrotten. Vi ska spela handboll och benhinneinflamationen vill bara inte ge sig! Så kanske blir så att jag går till gymmet istället.. Får se va han säger!


Lyckligaste personen i världen!

Just nu är jag världens lyckligaste person i hela världen!! Ella står i släpet och vi är äntligen på väg hem. Imorgon blir det att åka till stallet och faktiskt rids lite lätt redan! Så jag har längtat!

Älskar att det står: avföring många!
Haha det man längtat efter i över en vecka!

Haha ni som inte har hästar kommer bara tycka jag är knäpp nu men så är det..


Roadtrip

Sitter i bilen på väg till slöinge så ska jag hämta hem min lila prinsessa igen. Ska bli så skönt att få hem henne igen! Har varit tre jobbiga dygn så nu blir det lättare och bättre!

Så kommer lite mer uppdatering om det när vi åker hem.

När jag kommer hem sen ska jag nog kolla på the vampire diaries innan jag sover. Är ju trots allt fredag imorgon! Sen i helgen kommer min kusin Emma och hennes kompis Fanny till Göteborg så ska vara med dem en stund på lördag. Blir ju inte så ofta som man ser dem då de bor i Stockholm.. Så det ska bli kul!


She's coming home!

Finally! Hon kommer hem idag! De ringde till mamma förut och sa att hon är bra nu och kan komma hem! Hon har börjat äta och magen fungerar som vanligt igen. Så adr de longerat henne idag och även borstat henne och allt hade gått bra!

Så vid ca sex åker vi till slöinge igen och hämtar hem lilla prinsessan!

Nu ska vi ha samhälle och ska typ läsa något och snart ska vi gå och kolla på Fn-rollspelet. Mycket bättre än att jobba!


Redan dax??

Haha funderar helt seriöst på att gå och sova redan nu! Då kommer morgondagen fortare och det blir kortare tid innan Ella kommer hem. Känns som om något sakna i livet och det är Ella som saknas.. Men imorogn eller fredag är hon iallafall här!
 
Kände mig typ fortfarande helt sliten sen förra veckan så la mig i ett bad och bara tog det lugnt och läste. Kände att idag var typ första dagen på över en vecka som jag faktiskt har slappnat av! Har varit mycket med Ella och samtidigt har vi ju haft nationell prov i matte så då har man pluggat massa.. Men nu har vi kemiprov nästa vecka så bara till att börja plugga igen!
 
Och inget tränat får jag gjort heller! Har fortfarande ont i benhinnorna.. Jävla benhinneinflamation säger jag bara.. Men tänkte nog börja lite smått i helgen med att köpa ett nytt kort, så kan jag typ cykla och använda crosstrainern. Och maskiner går alltid att fixa! Lår, mage, höfter och rumpa, då överlever jag!
 
Nej sova nu känns lite för tidigt så ska kolla klart på Trollkarlen från OZ som jag började kolla på.
 
Ska tipsa om denna låten också när jag ändå lyssnar på den. Jätte skön låt och kommer bli en ny låt för mig att träna till!

Hemma igen.

Så nu var provet avklarat och det gick faktiskt bra! Det var om formler och mönster men det var väidgt enkelt ändå! Trodde inte det skulle gå bra alls då jag verkligen inte är bra på att hitta en formel i ett mönster.. Men jag hittade alla och kunde även förstå och förklara och bara det var tydligen A poäng så jag hoppad det gick bra! Lite detta som påverkar mitt betyg nu... Ligger just nu mellan B-A men vill ju såklart kunna höja mig till ett A och det kanske inte är helt omöjligt då.
 
Innan jag åkte hem kände jag att jag behövde lite godis så stack bort till hemmakväll innan bussen gick och det var förtjänt! Så idag ska jag inte plugga något utan ska faktiskt städa min garderob.. Igen! Eller jag tror det iallafall och sen ska jag bara ta det lugnt.
 

Prov!!!!

Ahh ska börja mitt prov om 15 minuter och jag typ hyperventilerar! Men det ska nog gå rätt bra ändå.

Pratade även med Slöinge igår och de sa att de vill behålla henne åtminstone till imorgon. Hon har fått börjat äta lite men eftersom hon får så ont efter hon har ätit och blir förstoppad direkt igen så vill de ha henne under observation lite till. Kanske blir så att vi hämtar henne på fredag till och med.

Vill ju såklart ha hem henne men inte innan hon är helt bra för då blir det bara massa jobb hemma och så får hon kanske läggas in igen..

Wish me luck on the test!


Mys tid!

Har lite mystid med sötaste vovven och kollar på härlig klassiker från 1939. Så mycket jag har längtat efter att få se trollkarlen från Oz! Och äntligen kan jag se den. Det är vad jag laddar upp med inför muntliga matte nationella imorgon. Och det känns som en bra uppladning. 
 
 

Update om Ella!

Okej nu har vi lite mer info om Ella igen! Pratade med veterinärerna förut och de sa att hon är lite piggare så hon har fått börja äta lite hö. Hon är fortfarande lite förstoppad precis som igår men samtidigt lite bättre. Så inatt stod hon på dropp och idag (vad jag vet) har hon inte stått på så mycket dropp. De vill gärna ha kvar henne imorogn också så de verkligen ser att hon kan äta ordentligt utan att bli förstoppad direkt igen men jag är lite rädd att de skyndar för mycket.. De sa nämligen i morse att hon hade bra aptit så då fick hon börja äta men Ella har haft utmärkt aptit under hela koliken så känns inte som om man ska lita på det.. Men det vet säkert vad de gör så får prata med dem imorgon. Man vill ju inte ta hem henne om det är så att hon inte är helt bra än!
 
Lill skruttan igår.. Drogad var hon och droppet var kul när de låg på örat på henne.. Haha hon är så söt när hon är helt borta också.
 
Ska bli skönt att få hem henne igen men nu ska hon bara bli bra. Ska ringa och prata med veterinären imorogn vid elva igen så får vi se vad de säger då.
 
 

Godmorgon!

Sitter just Nu i skolan och ska ha äss-pass nu. Det suger jätte mycket men bara till att göra! Vi vet dock ute riktigt vad vi ska göra men det visar sig..

Försökte att ringa till slöinge och kolla hur Ella mår men de hade inte kikat på henne än så de skulle ringa tillbaka.. Men de skulle ringa när de hade kollat på henne men det tar sååå lång tid!

Bjuder på en riktigt charmig bild på mig och Josephine!


En häst mindre

Nu har vi precis kommit hem från Slöinge och allt har gått bra. Ella var lite förstopoad igen eller på väg att bli så vi fick lämna kvar henne.. Så de sondade henne och sen sätts hon på dropp. Så nu första dygnet ska hon stå på 40 liter dropp och ingen mat och sen ska de försiktigt börja mata henne och se så att hon funkar på det utan att bli förstoppad igen. Så får hon antagligen komma hem om 3 dagar undefär.
 
Känns egentligen rätt bra men det var så tungt att behöva lämna henne där.. Vet att hon är i goda händer som kan detta och de har koll på henne 24/7 så på så sätt är det lugnt. Men hon är så långt borta.. Inte direkt så att man kan ta moppen till stallet och bara pussa lite på henne! Grät till och med när jag gick därfirån och trots att hon var drogad så tittade hon bara efter mig som "Va, ska du gå nu?" Och det kändes mest i hjärtat. Att hon är hängig och mår dåligt, samt har lugnande i kroppen men ändå blir hon fundersam över att vi lämnar henne..
 
Usch jobbigt men nu blir hon iallafall bra och de kollar henne! Så när hon kommer hem ska hon vara helt frisk och då kan vi börja sätt igång henne igen. Hade en super bra veterinär så det känns bra.
 
Nu tar jag och sover och så hade vi sovmorgon till 10 imorgon så lite extra sömn för min del!
 
Saknar min lilla prinssesa!

Blir bara så ledsen..

Blir bara så himla ledsen på allt.. Sitter på väg mot slöinge nu med hästen i släpet.. Är så jobbigt att hon inte vill bli bättre utan att hon blir sämre.

Är inte kul alls att se hästen ändra beteende så fort och inte gå tillbaka igen. Kan knappt öppna täcket lägre utan att hon blir grinig och sparkas. Brukar kunna sitta under henne och kittla henne på magen utan problem! Så något är fel..

Uppdaterar vad veterinärerna säger när vi åker hem.


Sjukhus..

Japp då bestämde vi oss för att dra iväg med Ella till Slöinge djursjukhus så får de göra en ordentlig koll på henne... De trodde att hon fortfarande var förstoppad så vi får se vad de säger när vi kommer det. Antingen får vi hästen med oss hem eller så får hon bo kvar där. Allt beror på vad de hittar..
 
Distriktet har ändå gjort ett bra jobb nu i veckan men de fick antagligen inte bort allt. Hon är säkert förstoppad längre in som inte vill släppa, de trodde iallafall Slöinge när jag pratade med dem. Men allt visar sig när vi kommer ner. Vis ak väl försöka åka ungefär vid 6, halv sju något sånt så tar det ca 1 timme ner.
 
Hoppas faktiskt att de hittar att hon fortfarande är lite förstoppad så man kan få ordning på detta nu så de inte säger att hon är helt frisk för då är det något annat som är fel på henne.. Det är liksom inte Ella längre.. Men vi får väl veta något om 2 timmar hoppas jag. 
 

Inställt

Hade en inställd lektion idag samt en håltimma så valde att gå hem efter första lektionen. Hade bara matte kvar så då kan jag göra det hemma och samtidigt hålla koll på hästen lilla så inte hon blir sämre.. Finns en risk att hon kan bli det, eller bättre! Annars kommer vi köra henne till Slöinge så får de göre en undersökning nu. 
 
Så nu sitter jag hemma och käkar lite lunch så ska jag alldeles strax åka ner till henne. Tänkte ta med mig matteböckerna så kan jag plugga där nere. Går ju lika bra det! Helst vill jag ta med mig datorn också men får se hur jag gör med den..
 

Dålig uppdatering

Har varit dåligt med uppdatering men har varit så sjukt trött! Har sovit rätt dåligt dessa nätter så fick bli så samt att jag hade nationellt matteprov i torsdaga också så fick plugga också.. Provet gick nog rätt bra tror jag så hoppas det!

Ella verkar iallafall ha blivit lite bättre så det är väldigt skönt! Men inte helt bra ännu men snart så! Blev en tur till stallet igår kväll också och då var man riktigt trött!

Ikväll blir det en sväng igen vid 10 och kolla henne. Hon är inte helt okej ännu men känns som om hon måste komma igång igen!


RSS 2.0