Vårdcentralen..

Jaha då drar man iväg till vårdcentralen idag för att kolla lungorna.. Får väl se vad de säger men hoppas att det inte är något! Hade varit väldigt jobbigt om det skulle vara något eftersom jag ska stanna i helgen och ha stalltjänst... Men vi får se! Berättar såklart vad de säger sen!

Idag ska lilla Ella få vila lite. Hon har gått väldigt tufft nu två dagar i rad så nu får hon samla lite krafter inför imorgon när vi ska rida dressyr. Måste träna på våra dresyrprogram som vi ska tävla v:15. Så blir at trycka in LC:1 och LB:1. Sen på söndag ska vi hoppa igen som vanligt, vet inte riktigt vad vi ska hoppa men det ser vi då. Idag ska Ella bara få en ordentlig dusch, hon har varit genomsvettig nu två dagar i rad så en dusch med massa schampoo hade inte suttit fel på henne!

Nej nu ska man ta och duscha och sen gå till lektionen i typ 15 minuter för att sedan åka iväg till Getinge. Hoppas bara att det inte är massa blodprov som ska tas! Usch hatar sånt!

Wish me luck!



Ella!!



Det ahr verkligen gått jättebra idag med Ella! Både hon och Kimmy har varit riktigt duktiga och hoppas 1 meter! Stackrarna, båda var svettiga när de var färdiga.. Men så går det när man ska ha lektion för mig!

Har fått en del fina bilder men inget som jag har fått in på datorn ännu men det kommer så småningom!!

Nu håller jag på att letar efter en bikini och jag har hittat en bikini som jag ska köpa nu!

Kostar 249 kronor så lätt värt det!








Stallet.

Nu ska snart jag, Kim och Cornelia dra upp till stalelt så ska jag ha lektion för Kimy på Ella. Fast idag blir det hoppning! Ska bli spännande! Kimmy's mamma ska också komma ner och kolla och så ska jag ta lite kort om det går... Men vi får se.

Så det blir väl något att se sen kanske..


29/3

Har varit urusel på att blogga det senaste men det har hänt så mycket att blogga inte riktigt har varit min högsta prioritering.. Igår red iallafall Kimmy Ella och vi hade lite lektion. Ella var super duktig och gjorde precis som Kimmy sa och Kimmy gjorde precis som jag sa.. Så det blev faktiskt två rena galoppombyten igår fast det ena var inte meningen att det skulle bli! Så stolt över lilla hästen som faktisk bytte!!


Idag ska Kimmy rida henne igen för jag får inte rida.. Har ont i lungorna så ska nog kolla upp de ikväll.. Så vi får väl se om det blir lite hoppnigne kanske..


I may not be perfect! But at least I am me! <3 <3


19/3

Kom tillbaka till skolan igår med Ella och hon är installad i det "nya" stallet och var hur lugn som helst. Så det var väldigt skönt! Imorgon kommer hovslagaren och skor om henne och det kan vara behövligt då hennes baksko är nästintill helt lös... Så Ella får vila idag så får vi se hur hon är imorgon. Imorgon ska det iallafall bli ett dressyrpass om skoningen går bra.

Jag och Hans har lagt upp ett fint schema för vår träning nu och kan ju bara säga att jag kommer dö i slutet av terminen!!!! Ikväll ska vi gymma och sen onsdag, fredag och söndag. Sen kommer det ju bli ridning typ 6 gånger i veckan på Ella och sen i skolan. Så nu ska här byggas muskler! Sen fick ju Hans för sig att vi skulle dricka råa ägg och det gör jag bara inte.. Usch så äckligt!

Nu ska vi ha biologi och sen matte och äntligen har jag mina matteskor på mig! Mina hunterstövlar, så blir Runar glad!





Hoppat

Har typ precis kommit hem från stalelt och har ätit mat så ska försöka packa lite inför imorgon. Idag i stalelt har vi hoppat en del. Mamma skulle försöka fota en det gick inte så bra först men sen fick hon till en hel del fina kort. Så vi hoppade en meter idag och hon skötte sig utmärkt! Bilder kommer när jag har lagt in de.

Innan stallet var jag och mamma en sväng på kungsmässan och handlade en del. Köpte lite nya vårkläder till Istanbul! Ska försöka ta kort på det också men har tyvårr ingen kamera hemma.. Men det blev lite toppar, ett par shorts och en klänning.


Gymmat...

Nu har jag och Kimmy varit duktiga och gymamt i 1,5 timme. Känner mig smått stolt! har cyklat i sammanlagt 45 minuter och sen massa annat också så träningsverken kommer imorgon... Men men det är smällar man frå ta men nu mår jag bra! Får så mycket energi när jag tränar. Nu ska vi ta och käka lite mat och sen ska vi ha filmkväll med Corre.

Såhär slutade min gymmning:



Dagen

Idag har jag varit i stallet och hoppat. Sjukt fin var hon! Synd att det inte fanns någon som kunde fota mig eller filma men det får bli en annan gång.. Hoppade 105 idag och försökte oss på 110 men hon orkade inte det utan stannade en gång då vi kom fel och sen rev hon andra. Tror att hon behöver stärkas lite mer innan vi tar oss på de höga höjderna. Men 105 hopapde hon galant! Så nu ska hon vila idag och på fredag ska vi nog longera eller rida barbacka.

Skulle ha åkt till skolan idag men det blir imorgon bitti istället.. Så uppgång halv sju! Sen är jag på skolan i två dagar och åker hem över helgen. Sen ska Ella få komma ner på söndag. Ska både bli skönt med två lediga dagar men samtidigt synd att Ella inte är där men mamma blir glad att hon är hemma.


14/3

Är hemma från skolan idag också för min syster kom hem från sjukhuste igår så jag ville vara hemma och umgås med henne. Så hela dagen igår låg vi och kollade på Charmed och bara umgicks. Dagen ser inte direkt annorlunda ut heller, och jag klagar då inte! Nu ligger vi och kollar på Charmed också.

Imorse kom till och med pappa upp med fukost på sängen men den fick jag inte nuta av så länge.. 
Så katten passade på att sno min mjölk när jag var på toa... Men man kan inte bli sur på en sådan sötnos!

Sen har det varit Charmed hela morgonen och nu lagar pappa lunch till oss. Men nu får vi nog gå ner och äta. Kanske bra att komma ur sängen någon gång? Tänkte väl åka till stalelt vid 13 eller 14 och hoppa Ella. Vi får se vad det blir för övningar men det ska nog bli något och träna galoppombytten på. Sen ska jag åka tillbaka till skolan ikväll.. Ska bli både kul och tråkigt. Men ska åka hem i helgen igen och hämtar ner Ella.

Nu ska vi äta lunch!

Puss

image description

How Come?

Varför ska vi alltid sätta sådan fruktansvärt press på unga kvinnor, säker unga män också. Man ska vara blond, smal, brun, stora bröst, bla bla bla. Det finns så mycket fördomar och så många regler om hur en tjej eller en kille ska vara. Såhär är du den bästa tjejen.. Men det är faktiskt inte så man är den bästa/perfekta tjejen. Hur kan ens någon utala sig om att veta hur den perfekta personen är? Är inte alla perfekta på sitt sätt?

Vem ser bäst ut?

Alla dessa tre kvinnor ser perfekta ut på deras egna viss! Men nästintill alla tjejer skulle säga att de vill se ut som tjejern längst till vänster.. Varför? Jo på grund av allt tjat om att alla ska vara smala annars är det ingen som tycker om en. Sen finns det en del undantag med folk så får ätstörningar av andra orsaker men såhär ser dagens samhälle ut, och det är skrämmande!


Oprah är en person som många nor ser upp till. Hon är en stark kvinna och hon är absolut inte tjock utan hon har former. Detta är nog en förebild för många kvinnor. Varför vill vi inte bara se ut såhär? Varför vill vi se ut såhär?

Vi alla borde bara vara lyckliga och glada över att vi får vara vi? Att vi har fått den gåvan att få leva och gå runt på jorden? Det borde vi alla verkligen ta vara på... Men det finns så mycket runt i vår omgivning som stoppar oss..

Läste en gång i en tidning där supermodellen Adriana Lima berättade hur veckorna innan en bikinifotografering var. Kan ju säga att det var skrämmande..
Nio dagar innan visningen slutar hon att äta och lever på näringsdrycker, och bara det! Fastän hon tränar två hårda pass om dagen. Tolv timmar innan visningen slutar hon till och med att dricka, inte ens vatten får komma ner för det gör henne för tjock...


Vad är det för sjuk värld vi lever i igentligen? Jag vet själv hur svårt det är med en ätstörning, man blir så påverkad. Jag blev påverkad men lyckligt vis inte på det stadiet. När man är i en ålder mellan 13-20 är det jättelätt att råka ut för en ätstörning och det är inte det lättaste att ta sig ur den heller. Jag har INTE haft en ätstörning men jag har sett det på nära håll men jag var påväg. Hade jag inte tagit hjälp av min kurator och berättat för mina föräldrar om mina problem hade jag kanske varit där nu.. Det är så lätt att falla dit men jag har lärt mig det att man ska vara nöjd med sin egna kropp och inte jämföra sig med alla andra runt om en. Det är lätt att säga men svårt att göra.. Men det är det viktigaste, man ska vara nöjd med sig själv och hur man ser ut! Alla är perfekta plus! Det är inte ens utsida som folk ska gå på, vare sig det är vänner, pojkvänner/flickvänner eller arbete. Utsidan är bara en fasad, det är insidan som räknas. En person kan lätt utsöndra att man är skitglad fast innerst inne tynnar man bort av ångest. Det är inne i en person som ens personlighet finns, den man ska gå på. Det spelar ingen roll om man är smal, brun och har stora bröst för innerst inne kanske man inte är nöjd med det utan mest gör det för att "så ska det vara". Och det är fel! Jag hoppas att många inser att man ska vara nöjd!

Jag försöker varje dag att se på mig själv positivt och det är inte alltid det lättaste att göra men det är det rätta. Jag tänkte berätta min historia.

I sommras var ag väldigt påverkad, jag skulle träna mycket och äta lite men snat insåg jag att jag blev inte gladare? Inte lyckligare och definitivt inte mer omtyckt. Jag visste att mina föräldrar skulle tycka om mig hur jag en såg ut, mina riktiga vänner också men ändå gjorde jag som jag gjorde. När jag började gymnasiet i höstas vart det jobbigt och jag ville ta tag i det, då jag vet vart det kan sluta ville jag själv ta slut på det innan det blev för jobbigt så bestämde mig för att prata med min kurator om saken. Hon kunde tyvärr inte hjälpa mig utan kopplade in röda villan i Halmstad. De har verkligen varit en trygghet! Har dock inte gått så länge hos de och jag behöver inte det heller. Men i början var det jobbigt, hur kul vard et att sitta och prata med en främmande person om mina matvanor och mina känslor. Det kändes helt fel men fick till slut förtroende för henne och berättade saker för henne som jag aldrig berättat för någon. Gick väl hos henne typ 4 gånger när jag kom till min "vändpunkt". Det var när jag berättade för henne om att kag hade hoppat över både frukost och lunch.. Vet inte riktigt varför jag berättade det men jag var inte stolt utan jag skämdes över det. Om jag hade fått gå tillbaka och ändra hade jag aldrig hoppat över måltiderna men samtidigt tror jag att det var bra för det var då jag insåg vad jag höll på mig. Jag förstörde mig själv.. Jag insåg också att jag bara har ett liv och det vill jag inte förstöra med att tänka på vad jag äter och hur många kalorier jag får i mig. Det är onödigt enligt mig. Efter den gången började jag tänka om, jag var fin, jag var smal och jag var duktig. Jag började äta mer ordentligt, försökte med sex mål om dagen vilket är vad man ska äta. Det var svårt men också nödvändigt och nu är jag här. Jag mår bra och är lycklig. Jag kan stå framför spegeln och säga "Jag är vacker! Jag är smal! Jag ser bra ut!" Jag kan nog inte beskriva vilken lättnad det var att få ur mig det och få bort tankarna.

Nu mår jag bra och jag tänker fortsätta må bra. Man är fortfarande lättpåverkad av allt som pågår runt en men jag är stolt över vem jag är och det ska alla vara! Jag är trött på vårt samhälle, hur man vill att tjejer ska vara och se ut men egentligen tror jag inte det är så killar vill att vi ska se ut... Kanske bara en tanke som jag fått? Jag är trött på att folk skriver "Nu kommer sommaren 2012 och jag måste banta för att se smal ut" Eller liknande, jag blir ledsen när jag ser det... Jag vill inte höra mer sådant eller att jag är tjock. Jag vill höra folk tycka om sig själva. Då blir jag glad.

Ta hand om er! Puss



Landvetter

Nu är jag på väg in till Landvetter flygplats för att möta Lina som kommer hem idag! Ska bli spännande. Först ska vi dock in till freport och köpa något. Bloggar ikväll igen!


Bloggpaus..

Har haft en liten bloggpaus nu ett tag men ska försöka ta tag i allt igen! Har ju varit så mycket nu men nu kommer ju Lina hem på söndag så ska bli skönt! Ska nog inte åka ner till skolan förren kanske på onsdag elelr något. Vill vara hemma lite nu men Lina.

I lördags hade vi lite hoppträning i stallet. Byggde en liten bana och hoppade 80 och 90 cm. Då men lite hjälp för Isabella som hjälpte mig med lite sits och vägval. Sedan valde vi att höja till 1 meter och det var första gången vi hoppade en bana på 1 meter och hon hoppade som en klippa! Är så sjukt glad att jag har fina Ella! Kom lite nära på ett hinder men hon är så sjukt kvick i benen så fick upp de så hon inte rev. Slog inte ens i! Verkligen en duktig häst! Blir till att hoppa lite på lördag också! Ska då hoppa med Isabella i stallet så får jag nog lite hjälp igen. Nu har vi verkligen kommit igån på riktigt och tränar och planerar för alla tävlingar! Så målet nu för detta året är LA dressyr och 120 regional hoppning. Så det ska nog gå!

Skulle ju ridit LA nu förra helgen men blev ju inget eftersom Lina var så dålig så det kändes så sjukt dumt att åka och tävla då! Hoppningen blir nog V:24 i Halmstad. Så vi får se om dte blir 120 elelr om jag tar 100 och 110 och kör 120 i fjärås v:29. Sen fanns det en hel del massa annat in där emellan. Sen får vi ju träna som galningar på clear rounderna i sommar och där blir det en del 110 och 120. Så får vi se om Ella trivs med det eller inte. Men som det verkar på henne så trivs hon jättebra med att hoppa nu! Hon verkligen suger fram till hindrerna och man känner att hon tar i och vill!

Har ju varit hos Sara Samuelssons och praktiserat nu i två veckor ochd et har verkligen varit två toppen veckor! Har trivs så bra där! Igår hade vi lite hoppträning och fick hoppa på Ludde. Hoppade inte så högt utan tränade massa vägar och sits. det var verkligen en hjälpande lektion som man kan ha användning för när man rider sin egna häst!

Såhär högt hoppade jag med min förra häst! På min första clear round hoppade jag 40 och 50 cm. Den som var tävlingsansvarig frågade om jag hade en ponny. Sen frågade hon om jag hade en travare för att till sist fråga om jag hade en orutinerad häst. Men jag svarade skit glad att jag hade en KWPN och han hoppade banor på 120. Då tittade hon lite konstigt på mig och skyndade sig därifrån. Stackars tjej! Pinsamt värre!


Här är vi nu på den andra clear rounden med Ella när vi hoppade 60 coh 70 cm och hon var jätte snäll och duktigt! Hon har inte så bra hoppteknink här ännu då hon typ precis har börjat komma igång i hoppningen här. Så ska se om vi får någon bra bild i helgen och visa framstegen.


RSS 2.0