Hoppning på Ella.

Så nu var man hemma igen och lila Ella är hoppad och klar. Var ganska mycket vatten i paddocken så kunde inte hoppa någon bana men det blev lite enkla hinder i allafall. 
 
Snacka om att det gick bra! Vet inte riktigt när hon var såhär fin senast faktiskt. Hon var pigg, framåt och lydig och inte ett enda stopp! Så ska det kännas efter varje hoppning! Och vi hoppade ändå 105 och kom fel på massa hinder men allt hoppade hon utan att riva. Var ju ganska mycket vatten i paddocken idag då det var typ skyfall tidigare.. Men Ella sprang igenom det endå. 
 
Så om man ska säga något om dagens ridpass så hade jag inte kunnat vara lyckligare nu! Red igenom vattnet, inga stopp och 105 hoppning! Kan det bli bättre?
 
Här hoppar vi 95.
Lycka!
 
 
 
 
Sen var det ju en riktig rysare i fälttävlan förut! Sara Algotsson som har chans på guldet men river sista hindret.. Riktig otur och den rulade fram och tillbaka och sen åkte den ner.. Men laget blev iallafall totalt fyra med 4 straffsskillnad och Sara Algotsson knep Sveriges första OS-medalj. Och det ett silver! Senast Sverige tog medalj i fälttävlan var liksom på 1970-talet så detta var verkligen stort! Jättekul verkligen, så nu hoppas man på att roffe och kittel gör super ifrån sig, de andra ryttarna också såklart. Kul när ridsporten får synas i tv!
 

OS final i fälttävlan.

Ja då var det dags för final i fälttävlan. Det kan man ju bara inte missa! Kommer att bli en riktig rysare... Hade varit kul om den första medaljen Sverige tar blir gjort av en hästsport. 
 
Idag har jag jobbat i stallet, eller tja egentligen är jag inte helt klar ännu. Har mockat till 4 hästar extra och ska ta in ikväll. Imorgon blir det nog samma fast fem hästar extra. Ska faktiskt vara lite skönt att inte rida Ramona idag. Hon gick ju så super igår så hon förtjänar lite vila, precis som jag. Träningsvärken har redan kommit och satt sig i både mage och rumpa.. Men Ella måste ridas ändå, och idag står inget annat än hoppning på schemat! Mamma ska antagligen fota lite också om allt går som planerat så då kommer bilderna upp här sen. Ska nog hoppa uppmot en meter idag hade jag tänkt men vi får se vilket humör hon är på.
 
Mer på schemat denna veckan är:
Onsdag: Antagligen uteritt med Mikaela.
Torsdag: Clear round, Kungsbacka.
Fredag: Trimmning på programmet till Söndag.
Lördag: Vila, Medryttaren Paula tar nog henne.
Söndag: Lokal Tävling Skultagården.
 
Så skön ser veckan ut för Ella. 
 
Ramonas:
Onsdag: Siri rider
Torsdag: Siri rider
Fredag: Hoppning
Lördag: Dressyr, galopparbete.
Söndag: Siri.
Måndag: Om Emma inte är hemma blir det nog dressyr igen.
 
Nu hejar vi på Sverige och hoppas att Sara Algotsson och Ludwig Svennerstål hoppar felfrit nu!

Lycka!

Oj vilken lycka det var att rida hästarna idag! Ella reds som sagt på morgonen och hon var riktigt fin. Något seg och stod emot hjälperna i galopp något men inget märkvärt. Har en riktigt bra känsla inför både clear rounden och den lokala tävlingen i slutet av veckan. Känns riktigt skönt att vi har kommit någonstans detta året. Sen ahde vi ju trevligt besök i paddocken av stallkatten Felix som prompt skulle ligga i paddocken med svansen på spåret och han flyttade ju inte på sig när man kom ridande heller.. Sen slutade det med att han fångade en mus och åt upp.. Sådär lagom fräscht men men.
 
Det andra sällskapet bestod av ett rådjur på ängen som tyckte det var mycket intressant att titta på oss när vi red... Vet inte vad som var så speciellt men kul tyckte hon det var. Och det var ju skönt att Ella varken brydde sig om katten eller rådjuret vilket hon i vanliga fall är lite tittig på..
 
Ramona var nog den största lyckan idag! Så fin som hon var idag har aldrig jag aldrig upplevt henne när jag har ridit. Galoppfattningarna satt som en smäck! Idag gjorde vi de inte bara från skritt utan också från halt och det var hon riktigt duktig på! För att inte tala om de halva galoppiruetterna hon gjorde idag! Lite mer samlig så gör hon det också.
 
Nu ligger jag och Cesar och kollar på OS och väntar på att handbollen ska börja. Cesar är väl mest rädd för åskan ute.. 
Han ser lite rädd ut..
 
 

startlistor.

Så nu finns de preliminära startlistorna ute för trävlingarna denna veckan.
 
Detta är clear rounden.
 
 
Och detta är den lokala.
 
Ska bli riktigt kul! Är väldigt taggad nu!
 

Delade känslor

Ja då var man typ klar i stallet för denna dagen.. Vart en tidig tur på Ella men mysigt var det, och duktig! Vi tränade på LB:2 programmet och allt gick super! Måste bara sätta galoppen och skritten nu så kommer allt bli perfekt! Jag hade ju turen att rida innan regnet kom men inte turen att komma hem innan... Kan ju säga att jag kände mig som en dränkt katt nör jag kom hem. Blöt ända in till underkläderna var man också.. Men vad gör man inte för sin häst? Jo man offrar sig och åker i regnet.
 
Idag började man ju ett "nytt liv" också! Inget godis, chips, bakelser och annat onyttigt. Naturgodis är helt okej samt nötter men vi får väl se hur länge det håller.. Med ett sånt godismonster som jag är.. Men man mår nog riktigt bra av det! 
 
Nu ligger jag och Cesar och kollar på Hajen. Väntar just nu på att OS i fälttävlan ska börja så vi kan kolla på det. Skulle väl börja vid 13 tror jag eller 13:45. Rätt mysigt att ligga inne i en säng tillsammans med hunden och bara mysa. Just nu saknas bara lite åska.. Säger jag som hatar åska egentligen..
Tusse är också med men han tittar inte så myket utan sover mest..
 

Mammas födelsedag.

Sådär nu var den årliga tvådagars födelsedagstiden slut för detta året! Mammas födelsedag spenderades på lite olika håll i familejn.. Min slutade med att sticka till gymmet och svettades sönder för att sedan åka hem och kolla på Batman- The Dark Knight. Såg ju trean, måste det bli, igår så kände att jag kanske skulle ha sett tvåan innan men jag såg den nu iallafall. 
 
Nu på kvällen så var vi på hamnkrogen och käkade middag. Det blev en skaldjurs canape och sedan en skaldjurssoppa. Riktigt gott men har tyvärr inga bilder ifrån det då min mobil strulade massor.. Men ni får se bilder på det nästa gång jag äter det! Sen åkte vi hem och åt tårta och kollade på OS.
 
Morgondagen bjuder på allt möjligt smått och gott. på morgonen ska jag till stallet och rida finaste Ella och Ramona. Ella ska få trimmas i dressyren inför både torsdagen och söndagen. Ramona ska få träna galoppfattningar och skänkelvikning. Sen får vi ju se hur planen kommer att utspela sig.. Sen ska det ju mockas och fixas till hästarna, men det går fort! Hem igen och kolla på fälttävlans OS som visas på tv imorgon, Kunskapskanalen. Sen hade jag tänkt att hinna med gymmet imorgon på eftermiddag/kväll men det kan vi nog klämma in.
 
Som sagt ska ju Ella trimmas inför veckan då vi ska tävla två gånger.
Torsdagen ska vi till Kungsbacka ridklubb och rida clear round dressyr, då blir det LC:2. Målet är att få mer än 60% och inga femmor. Sen får vi se. Är ju ny dommare igen..
 
På söndagen ska vi till Skultagården i Varberg men då är det riktig tävling! Och nytt program, eller tja vi red det på skolmästerskapet men ändå. Då blir det LB:2. Målet för denna tävlingen är att få mer än 54% och inga fyror. Sen får vi se. Ska bli sjukt spännande iallafall. Det hade ju varit kul om man blev placerad men jag vill inte sätta för höga mål då jag bara blir besviken.. Men det är trots allt åtta som blir placerade så vi får verkligen satsa allt så kanske kanske kanske det kan gå!
 
Har iallafall en sjukt bra startid! Klassen börjar klockan nio och det är 33 personer med så sista personen rider 13.39. 
 

Gårdagen

Igår så fyllde jag som sagt år så jag hade bestämt att vi skulle hitta på något kul på kvällen. På förmiddagen så var farmor, farfar och mina kusiner här så blev lite lunch och bad i poolen. Sen på kvällen åkte vi in till Kungsbacka och gick ut och käkade på Esters. Där blev det god mat som bestod av vitlöksbröd och sen en skaldjurspasta. Det var ju lite komplicerat att äka denna pastan då man fick en hel kräfta man skulle äta och själv tycker jag inte om att äta med händerna.. Speciellt inte på restaurang.
 
Vad tycker ni?
 
Efter middagen så gick vi över torget till bion och såg Batman-The Dark Knight Rises Again. Kan ju lova att den är sevärd! Riktigt bra enligt min smak. Dock var det väldigt lång, 2 timmar och 45 minuter.. Men det var lite svårt att hänga med i början eftersom jag inte har sett The Dark Knight Rises innan så det är ju ett tips att se den först. Men jag får väl se den såhär i efterhand.
 
Vad är då på schemat idag? Jo mamma fyller år idag så vi ska fira henne idag. Blev frukost på sängen med paket imorse så nu ska hon och pappa spela golf så vi får väl se vad jag gör. Kanske ska åka till gymmet en sväng? Stallet tar vi iallafall i eftermiddag tror jag.. Ska försöka få mamma att rida lite idag igen! 
 

Födelsedag!

Så nu ska jag äntligen börja blogga igen! Har inte kunnat blogga då jag inte haft någon dator att blogga med.. Men nu så har jag fått en dator i födelsedagspresent! Så fruktansvärt glad för det.

För övrigt så har födelsedagen varit bra, den lilla tiden som har gått på dagen. Men den kommer nog fortsätta vara bra!

Annars så lever livet på, har inte gjort särskilt mycket på mitt sommarlov utan mest slappat, men vad är sommarlov till för om inte det? Jag har visserligen jobbat lite i stallet och lite hemma så lite jobb också! Blir nog lite till som det ser ut! Har varit i Falsterbo och kollar när Camilla Anderssons häst Paris hoppade i fem årsklassen. Så gick hon till final och kom femma så det var väldigt kul att se!

På Ella fronten går allt bra, hon har varit lite ringrostig i hoppningen och stannat en del men det visade sig att hovslagaren hade skott henne fel i Halmstad.. lite typiskt men men. Dressyren är hon super fin i och vi har börjat träna en hel del förvändgalopp och det går super! Så nu ska vi börja tävlingssäsongen för hösten på nästa söndag! Då blir det dressyr i Skultagården, LB:2. Sen rullar det på löpande med tävling varje helg. Vi får väl se vad mamma säger..


Bloggar lite ikväll igen!
 

RSS 2.0