Så skönt!

Har precis pratat med Lina och hon mår bra! Orkar inte skriva något mer just nu..

väntan..

Har inte bloggat på ett tag nu men det har hänt så sjukt mycket! Först var det ju göteborg horse show hela helgen men sen är ju min syster i Ghana och det går skit dåligt! Hon har legat på sjukhus sen i fredags, då i Bolgatanga som är i norra Ghana. Men igår fick de köra henne med ambulans till Tamale för att sedan åka ambulansflyg till Accra som ligger i södra Ghana. Så nu har hon legat på operation under natten.. Kommer inte att säga här vad som var felet så jag inte tycker att det är något som alla behöver veta! Kan bara säga att det var akut.

Kan ju säga att jag kommer då aldrig klaga på en liten förkylning igen! Inte så kul att vara helt själv i ett främmande, fattigt land och bli opererad, och långt hemifrån. Ensam i ett land där ingen förstår vad man säger och man förstår heller ine de. Ryser av bara tanken..

Vill bara at hon ska komma hem nu! Men vi får vänta och se..





Pendeln...

Sitter nu på pendeln och är påväg in till Göteborg. Ska jobba i montern idag också men måste gå vid ca tre.. Men det får blir så. Igår var vi och kollade på tävlingar och det var riktigt roligt med andra ryttare som placerar sig.

Köpte lite mer till Ella igår men måste försöka ta kort på allt så det kanske jag gör ikväll.

Måste bara säga att jag är så sjukt tävlings sugen nu!! Kan inte vänta tills på lördag när vi ska "tävla" dressyr!


Göteborgs horse show

Nu ligger jag och Cornelia hemma i sängen och är på datorn och bara slappar. Har varit en underbar dag inne på göteborgs horse show. Började väl dagen vid typ halv nio och gjorde oss iordning. Sen fick vi ta hand om lilla hunden så han vart nöjd innan vi gick till bussen. Var väl inne i göteborg vid typ 11 och gick lite på mässan. Vi hann inte se juniorhoppningen men men.. Vi gick och kollade lite innan vi gick in och kollade på den första internationella hoppningen som Nina Fagerström från Finland vann. Det var en ganska så seg hoppning.. Vet inte riktigt varför men det var typ inga som klarade banan och den såg ändå inte jättesvår ut men tror inte de hade sina bästa hästar i den klassen.

Iallafall. Efter den klassen gick vi ut och handlade lite roliga saker. Så det blev ett grönt swarovski pannband, dock inte äkta! Sen blev det ett par ljusbruna gummityglar, 5 stycken wetrap i olika härliga färger och sen har jag öntligen köpt en hopplatta! Är så sjukt stolt över mig själv! Så nu ska här klättra i höjd! Hittade en på Ale ridsport för typ 500 kronor och det var ett helt okej pris för en hopplatta. Var en chetak och enormt mjuk så den passar Ella så bra!

Imorgon ska jag in på morgonen och jobba i plönningens monter och sen ska jag iväg på ett litet möte mitt på dagen och sen på kvällen ska jag och mamma kolla på showerna. Vi fick gratis biljeter av pappas kompis så det ska bli mysigt att gå och kolla med mamma. Sen på lördag blir det till att jobba i montern igen. Ska bli spännande och kul! På söndag ska jag och mamma gå på mässan igen och kolla showerna och sen gå på mässan. Vi får väl se om vi hittar något kul men vi ska försöka hitta en jacka och ett nytt vintertäcke och sen får vi se vad mer hon får.

Fotograferingen gick som sagt bra igår. Det var riktigt kul och det kändes riktigt bra! Har fått en bild.


Ser dock ut som om jag inte har några byxor på mig men det har jag!

Imorgon drar jag och mamma in till Modellink och göra en ansökan så får vi se vad som händer. Och idag kom det fram en fotograf som tydligen jobbade ihop med Carina Edwards som jobbar på IMG models så hon skulle tydligen ta kontakt med mig men är så länge så är inget säkert så tar inte ut något i förväg. Men det hade varit kul!

http://www.imgmodels.com/

Så kom ihåg nu! Kom och hälsa på i plönningesmonter imorgon!







Dagen..

Jo dagen har väl varit helt okej förutom att lilla Ella lyckades skada sig i hagen igen.. Lyckades typ trampa sig med brodden eller något.. Och kul var det inte! Så det blödde men var inte djupt men fick ta och lägga en bandage ändå så får vi se om det sitter kvar imorgon så tar vi av det då..

Men fick lägga ett gulligt bandage så vi kunde rida ändå. Hon var väl inte på topp idag direkt emn vi fick ändå ridet en liten stund.. Nästa helg ska vi ju tävla i Bulycke så det ska bli kul. Vi ska ju debutera LA:1 men det är bara clear round men det ska bli så spännande! Är sjukt taggad så hoppas bara att Ella är på sitt bästa humör!

Skulle ju försökt sätta in bilder men nu visade det sig att jag har glömt sladden till kameran i plönninge plus laddaren! Och det kom jag ju på efter att jag har vält uppochner på hela rummet! Så ni får vänta i tre veckor..

Ellas fina bandage, stackaren..



Bakning

I fredags kom vi tillbaka med Ella igen och hon var lugn när vi kom tillbaka men var ganska jobbig att lasta... Men när vi tog til repgrimman så gick hon på. Vi får ta och träna nu när vi ska ut och tävla vecka 9. Men vi kom iallafall hem och hon gick in i stallet och var jätte lugn. Igår vart det ingen ridning pågrund av vädret så hon fick vila igår också. Stackarn hon har vilat både torsdag, fredag och lördag men idag fick det bli ridning igen. Det var jättekul att få rida igen och hon var superduktig! Hon bara gick och jobbade hela tiden fastän det var lite halt och hårt i marken. Vi tränade lite på LA:1 programmet som vi ska tävla vecka 9 och det kändes riktigt bra. Fick tyvärr inte till någon förvänd galopp idag pågrund av underlaget i paddocken...

Nu håller jag och mamma på att bakar bullar så vi får se vad det blir av de.. Men det är riktigt mycsigt att vara hemma igen! Inte direkt för att jag tycker det är tråkigt på skolan men det är ganska så skönt att komma hem till familjen igen och till kompisarna.

Vecka åtta kommer att bli en hetsig vecka men den kommer också bli mycket rolig! Vi får väl se hur mycket ridning det blir i veckan men vi får göra det bästa av saken! Vecka 9-10 ska jag ju praktisera också! Hos Sara Samuelsson. Det ska bli enormt spännande och jag är riktigt taggad nu!

Mamma tog lite bilder idag när vi red så ska försöka lägga in de ikväll. Har också en film som jag försöker få ordning på men den kommer så fort den är färdig!


Dressyrlåtar



Tänkte köra en lista på låtar som jag tycker är grymt härliga att rida dressy till.


Whitney Houston- I will always love you.
Adel-Rolling in the deep.
Grease-Hopelessly devoted to you.
Cecilia vennersten-Det vackraste jag vet.
Lady Gaga-Bad romance.
Bryan Adams- Here I am.
Grease- The worst thing I could do.
Sara Dawn Finer- I remember love.
Pink-Fuking perfect
Bruno Mars ft Eminem-Lighters
Katy perry- Firework
Tove Styrke- High and low.
Chris Medina- What are words (lite seg ibland)
Sara Varga- Spring för livet
Katy Perry- Futuristic love.
Rihanna-California king bed.
Lady Gaga- Born this way.
Jason Derulo- Don't wanna go home.
Jessie J- Price tag.
Katy Perry-Last friday night.
Jason Derulo- Fight for you.
Jason Derulo- What if.
Toto- Africa.
Charlize Theron- Imba Wimbo.
Britney Spears- Criminal.
Ell/Nikki- Running Scared- Eurovision

Cornelias låtval.
Stronger – Kelly Clarkson
Every teardrop is a waterfall – Coldplay
Paradise – Coldplay
Engel – Rasmus Seebach
Soldier – Gavin Degraw
Count on me – Bruno Mars
Say Hey, I love you - Michael Franti
Next to you – Chris Brown
Marry the night – Gaga
She doesn't mind – Sean Paul
Mirror – Lil wayne

Någon som har några fler låt tips? Tipsa gärna! Tänkte tillverka en splelista på min ipod med låtar som passar så behöver så mycket tips som bara möjligt!






Ella...

Ja idag var ju tanken att man skulle ha hoppat men så blev det ju inte! Ne för när man kommer och ska hämta in Ella så har hon ett sår precis vid munnen där bettet ligger.. Så det blev till att göra rent och fixa och ingen rida idag.. Tråkigt men snart har det läckt igen! Vet inte riktigt vad hon har lyckats göra men hon har nog lekt med hästen bredvid henne i hagen eller så har hon skurit sig på hötunnorna.. Som föressten INTE är vassa... Men men har man en häst som heter Ella så har man! Men hon så underbar ändå! Har fått en kommentar om att filma när jag hoppar en gång och det ska jag absolut göra! får bara se när det blir men håll utkik!

Hade ju förresten AD-prov igår och det gick super! Redan rättat och klart och fick A(mvg) så jag är riktigt nöjd nu! Var inte ett så svårt prov men det var lite komplicerat då man skulle formulera en egen fråga och svara på och jag skrev om antibiotikaresistens. Detta var min egna fråga men svar.
  1. Hur bestämmer man vilket antibiotikum man ska använda för en bakteriesjukdom?

 

När ens häst har insjuknat i en bakteriesjukdom är det viktigt att hitta ett antibiotikum som fungerar och tar de bakterier som kroppen har i sig. Det finns en del bakteriesjukdomar som är resistenta mot olika antibiotikum och det är då viktigt att man inte behandlar med fel antibiotikum. Därför ska man alltid göra en så kallad resistensbestämning. När man gör detta så tar man prover på den bakterie som finns i hästen. Så om vi säger att hästen har MRSA så tar man prover på den mikroorganismen.

 

Hur gör man?

Jo man tar en odlingsplatta. Botten i odlingsplattan täcker man med agar. T.ex. köttagar. Bakterier trivs nämligen i kött och blod så därför är köttagar ett bra alternativ. När man har täckt plattan med agar så överför man bakterierna till plattan. Om man nu låter detta stå i cirka 24 timmar kommer det börja bildas kolonier. Då kommer man att se exakt hur många bakterier det finns. När man sedan ska göra själva bestämningen har man en stjärna som har 6 toppar. Varje topp dränker man i olika antibiotikum. Man lägger sedan ner denna stjärna i en ny platta. I denna nya platta finns alltså bakterierna MRSA. Sedan ska man låta det stå i cirka 24 timmar.

 

Efter 24 timmar kan man sedan se vilket antibiotikum som tog bäst på bakterierna. Har antibiotikumet värkt kan man se en klar cirkel runt toppen på det antibiotikumet. Har det inte värkt har bakterierna växt ända in till toppen. I detta fallet skulle inget antibiotikum värkt så MRSA är resistent mot antibiotika. Att göra en resistensbestämning är ett väldigt bra sätt att få reda på vilket antibiotikum som är bäst att använda på hästen. En resistensbestämning bör man göra varje gång man ska behandla med antibiotika för att se så hästen får rätt antibiotika. Det är extremt viktigt så hästen inte får fel dos, för låg dos eller för hög dos.

 

Vad kan hända då?

Om hästen får för låg dos kan vissa bakterier överleva och fortsätta leva i kroppen. Denna mikroorganism vet nu hur den ska beskydda sig mot det antibiotikumet och anpassar sig och blir tillslut resistent mot det. Bakterier är också extremt snabba på att fortplanta sig så tillslut kommer det att finnas tusentals av bakterier i hästen som alla är resistenta mot antibiotikumet. Alltså är det extremt viktigt att hästen, eller vilket annat djur det än är, får rätt medicinering. Det är också därför det är viktigt att man alltid har ett samtal med sin veterinär/läkare så man vet att man får rätt och vet vad konsekvenserna kan vara om man medicinerar fel.

Om vi alla skulle göra resistensbestämningar på våra djur och på oss själva skulle vi veta mer vilka bakterier som är resistenta mot vad och vi skulle också få exakt det antibiotikumet som hjälper mot den mikroorganismen. Vi kan alltså lättare bekämpa bakterierna om vi vet.

 

När man har gjort en resistensbestämning är det viktigt att avfallet tas om hand på ett korrekt sätt! Man kan inte bara slänga det i en papperskorg och tro att inget kommer att hända för det kan bildas en hel del farliga bakterier som är farliga att andas in. När man har gjort en resistensbestämning är det viktigt att man slänger avfallet på ett ställe där det tas om hand på ett korrekt sätt, så det förstörs helt enkelt. Man måste förstöra plattan så bakterierna på den förgörs. Det räcker nämligen inte att bara diska av bakterierna. Så detta är extremt viktigt så man inte sprider sjukdomen mera!

 

Varför görs inte detta alltid?

Det är inte alltid alla som gör en resistensbestämning. Det kan bero på att det kostar pengar att göra det som djurägaren själv måste stå för. Men då måste man fråga sig den frågan om man tycker att det är värt att få reda på vilket antibiotikum som hjälper eller om man vill ta den chansen och chansa för att djuret kanske kommer att bli resistent mot antibiotikumet vid nästa sjukdom. Om vi alla hade hjälpts åt hade vi kunnat minskat antalet resistenta bakterier runt om i världen. Men som sagt alla är inte villiga.

 

Det är viktigt att vi tar hand om oss själva och om våra djur på det bästa sättet som finns! Mikroorganismer är inte att leka med och inte heller är medicin att leka med. Så det bästa vi kan göra är att följa veterinärens/läkarens råd. Är det något vi undrar fråga istället för att chansa. Ha god hygien, det är oftast det som hjälper mest.

 

Är ganska så stolt att jag själv kunde komma på denna fråga som är rätt komplicerad.

Imorgon bär det av hemåt åt Kungsbacka i tre veckor. Första veckan är det sportlov och de två andra är det praktik. Ska praktisera hos hoppryttaren Sara Samuelsson så det ska bli spännande.

 


Torsdag...

Idag är det en sjukt seg dag.. Denna dagen känns bara sjukt tråkig och meningslös.. Känner bara för att typ krypa ihop i ett hörn och typ vakna upp imorgon.. Vet inte riktigt varför jag känner såhär. Så tråkigt bara! Har liksom fyra lektioner idag som i princip är ganska värdelösa.. Försat var engelska där vi ska typ plugga inför provet imorgon men det går inte att plugga i ett klassrum.. Sen har vi djurens biologi där vi typ ska städa klassrummet... Jättetråkigt och meningslöst!

Efter lunch har vi matte och ska typ jobba med pyhtagoras sats eller något men är färdig med det plus typ halva kapitlet framåt så känns ju också rätt meningslöst. Efter matten har vi biologi och ska typ plugga till provet inför imorgon.. Så meningslös dag?

Stallet känns väl som det mest meningsfulla inför dagen. Så skönt att få åka till stallet och bara vara med hästen. Så blir till att försöka hoppa henne idag utan att åka av! Hon har ju varit lite halv galen de senaste dagarna men det ska nog gå bra. Vi får ta det lugnt och försiktigt bara!

Nu ska våran klass ta och städa vårt klassrum...


Inte taggad!!!!


AD-prov

Nu har man precis haft AD-prov i djurens biologi. De gick väl helt okej tror jag så får hoppas på det bästa nu! Satsar på A på detta provet nu... Idag är det en väldigt lugn dag, ad prov nu på morgonen och sen är det feedback på förra uppdraget och sen ridning hela eftermiddagen. Ganska så tråkig dag på något vis men vet inte riktigt varför.. Blir till att ta Ella på lunchen idag då det är show på fjellare i eftermiddag och det kna man inte missa! Ska faktiskt bli jättekul att se! Och kul att det är både lärare och elever med. Sen ska man ju städa rummet som vanligt denna tråkiga onsdag och sen får vi se vad som mer händer. Kanske ska passa på att jogga en liten sväng ikväll? Är inte helt fel.

Ella får tyvärr vila idag men imorgon ska vi hoppa igen så vi får se vad det blir då. Men något ska det nog allt bli. Nu ska vi ha ännu mer djurens biologi..


BKK

Så nu ska vi ha prov i djurens biologi. Allt handlar om cellen och immunförsvaret men det känns som om det kommer att gå bra. Är inte det minsta nervös men imorgon har vi AD prov så det är nog det som känns mest nervöst.

Var uppe i stallet idag på förmiddagen då jag hade inställd lektion. Så det blev en tur till stallet och ta hand om Ella. Hon var så sjukt duktig idag när jag red henne. Vi tränade på LA:1 programmet och hon var jätte duktig! Red med grammanen då hon har varit riktigt busig de senaste dagarna. Så vi tränade en hel del på skänkelvikning och förvändgalopp. Så mysigt och roligt när dte väl går bra! Så första tävlingen blir nog v:11 i halmstad men vi ska nog bara köra LC:1 men jag är lite taggad på at pröva LA:1 men känner att jag kanske ska vänta lite till.. Vad tror ni?

Har föressten en film på Ella som jag skulle ha lagt in men har inte riktigt haft den tiden ännu.. Men ska försöka se om jag hinner ikväll. Får klippa och klistra en del bara... Men denna gången ska jag lägga med lite busigt som hon gör också!



Cindyrella

Hade tänkt att köra ett inlägg om min söta lilla häst Ella då jag har fått en hel del frågor om henne.

Namn: Cindyrella, kallas för Ella eller Pelle
Ålder: 12. Född 10/4/2000
Färg: Fux med bläs och fyra vita strumpor.
Pappa: Sydenham asquith, Welsh ponny, svart cirka 145 cm kanske.
Mamma: Cartier, svenskt halvblod, cirka 170 tror jag. Har tyvärr ingen bild och vet inte hur hon ser ut..
Morfar: Halinka, vet tyvärr inget om han..
Ras: Welsh ponny part breed
Höjd: Cirka 165.
Kunsskaper: Har gått 120 tror jag, och LB dressyr. Kan hända att det var LA:1 också men har inte helt koll. Men mig har hon gått 90 hoppning och LC:2.
Framtid 2012: Detta året är våra planer att komma ut på 110 hoppning och LA:1. Sen tror jag att vi kommer att kunna komma längre i dressyren men inte MSV.




Något mer som ni vill veta om Ella? Våga fråga!




Helg

Äntligen är det fredag igen! Har verkligen längtat denna veckan så det är riktigt skönt! Idag är det biologi och sen ska vi ha trav. Väldigt lugn dag idag så det ska bli riktigt skönt. Idag är det träningstävling på skolan så det blir till att tillbringa eftermiddagen nere på fjellare och kolla på dressyr. Bästa Cornelia ska ju vara med och tävla med hennes lilla Chino så det ska bli riktigt intressant att se.

Sen ska ju Kimmy vara kvar i helgen också så det är riktigt mysigt. Så imorgon så ska vi cykla till Kulla Kurvan och köpa godis och sedan ska vi till stallet och rida. Imorgon ska Ella på hårdpass med galoppintervaller. Så först blir det 5 varv galopp i höger varv och sen 5 i vänster. Sen ska vi vila i 5 minuter och sen köra igen. Intervallerna ska upprepas tre gånger. Efter det blir det nog till att skritta ut en sväng och kanske lite galopp på ängen, bara så hon får springa av sig lite.

På söndag ska vi hoppa igen. Så får vi se vad det blir för något men vi ska prova galoppbettet igen och se. Men just nu verkar det som om hon ska vara kvar på pessoabettet. De är egentligen det som funkar bäst så vi får se vad det blir för bett. Igår hoppade vi också men det vart tyvärr inte så mycket då Ella var så sjukt pigg och bara sprang. Så jag fick sänka havren så får vi se vad som händer.


Fredag!

Åh äntligen snart fredag! Fast jag tänker ju alltid en dag framåt så tror ju att det är fredag idag.. Idag blir det en seg dag.. Har jätteont i halsen idag igen så inte kul.. Försökte vara med på idrotten idag men kunde typ vara med 10 minuter sen kunde man inte andas så det blev ingen idrott idag.. Nu har vi djurens biologi och jag är färdig. Måste plugga till bkk men har typ pluggat färdigt så orkar inte plugga mer nu.. Ska också upp till stallet i eftermiddag så ska jag rida henne idag. Blir som sagt hoppning då det är torsdag idag. Kommer inte bli någon hög hoppning idag inte! Vi ska bara hoppa små hinder och ha ett lugnt och kontrollerat pass. Det ska nog gå vägen tror jag.

Blir nog nått hinder på långsidan och ett snett igenom. Sen får det vara bra. Vi får väl se först hur jag mår men det går nog bra ändå. Ska ju hoppa på galoppbettet idag. Och sen kanske man ska sänka havren lite också så hon taggar ner lite... Men vi får se. Har ju ändrat lite i min tävlingstermin så blir ju inget tävlande i divisionen så får köra själv.. Lite surt men det är så det är. Sen blir det ingen hopptävling v.11 utan det blir dressyr i halmstad. Så blir väl LC:1 och LB:1.

Ska bli väldigt spännande och jag och Cornelia Weber ska tävla i samma klass.


Ella!

Asså jag har helt klart världens finaste häst! Hon var så sjukt duktig idag fastän hon har stått i två dagar och öndå ätit havre... Blev väldigt pigg dock men hon sköte sig ändå exemplariskt! Provade ju galoppbettet idag och det funkade hon jättebra på! Hon gick och tuggade/sög på bettet hela tiden vilket är lite meningen med det. Så imorgon blir det till att hoppa med det och se hur hon är då. Funkar hon nu bra på det så blir det ett sådant som införskaffas i göteborg.

Söta Kimmy var med i stallet idag och filmade oss när vi red men har inte hunnit få in filmen på datorn ännu moch hinner inte nu heller men det får bli imorgon. Måste ju redigera och fixa.. Men detta gången ska vi nog ha lite failade klipp med också.

Nu ska jag och Kimmy lägga oss i sängen och plugga lite när vi äter naturgodis. Och självklart lyssnar vi på bananer i pyjamas!



Jag och Kimmy är ju lätt bananerna!

Någon som har något tips på hoppövningar? Skulle behöva lite tips till imorgon.


Lokal licens?

Tycker det är så fruktansvärt dåligt av ridsportsförbundet att ta bort lokal licens! Mig drabbar det dock inte då jag ändå ska tävla regionalt detta året men tycker så sjukt synd om alla de som kanske tävlar 5 gånger per år på lokalt och de måste köpa lciens för typ 500 kronor istället för 200! De skulle definitivt haft kvar lokal licensen!

Men svenska ridsportsförbundet har ju ändrat på en hel del med saker och allt kan jag väl inte direkt påstå är bra! Först licenserna som jag tycker är orättvist och sen ändrade de loggorna också. Men som tur är så var det väldigt många som protesterade och därför backade förbundet. Tyckte verkligen att det var bra men tyvärr tror jag inte att vi kan få de att backa om licenserna..

Schockemöhle, Scapa, Hv polo m.m ska jag använda på tävling i år!


Skola igen

Sitter just nu i skolan igen. Mår fortfarande inte bra men kände att jag fick gå idag.. Har redovisning i djurens biologi som jag inte kan eller vill missa plusa att jag måste upp till lilla Ella idag! Stackars hon har inte blivit riden sedan i söndags!

Sitter just nu och läser om antibiotikaresistenta bakterier och hur man gör en resistentsbestämning. Mycket intressant men ganska komplicerat.. Tycker det är extremt intressant med celler och mikrobiologi! Kan verka lite konstig men tycker verkligen om det. Kanske ett framtida yrke?

Idag blir det väl till att rida Ella i typ en timme.. Annars kommer hon nog att vara tokig imorgon! Så det får bli ett dressyrpass idag med ett nytt bett! Ska prova galoppbettet först. Min kompis häst går superbra på det så hoppas Ella funkar på det! Ska nog ta med mig kameran till stallet också men får nog inga bilder på mig när jag rider då jag inte har någon som kan fota.. Men det kan bli lite bilder på söta Ella.




Finaste Ella!


Skype!

Tjohoo! Eftersom man är så har man skaffat skype ite senare än alla andra! Men men så nu sitter man och skypar med Kimmy som sitter två meter bredvid mig..

Nu drar vi och ska käka mat men bloggar lite senare igen!

Och glöm inte nu! Adda gosigaemelie på skype.


göteborgs horse show!

Ja! Snart är det dags för göteborgs horse show! Äntligen säger jag bara. Så mycket som jag har längtat. Detta året verkar det som att det blir två dagar. Torsdag förmiddag och söndag heldag. Sen får vi se, det lär kanske bli mässa en del andra dagar också. Man kan aldrig gå på mässan för mycket!

Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska köpa ännu men något ska det nog bli! Kanske något nytt schabrak? Då dödar nog mamma mig för schabrak har vi ju inga av... Så det kanske blir ett schockemöhle schabrak eller ett HV polo. Eller så kanske det blir båda två! Det beror på om jag hittar något.

Ett bett ska det nog bli också. Har fått en hel del tips på olika bett som jag kan använda. Så ska ta och prova galoppbettet, waterford bett och hackamore så får vi se vad det blir för något. Har också fått tips om kimblwickbett också.. Så vi får se vad som blir bra på lilla Ella.

Vad ska ni köpa på göteborgs horse show?



...

sjuk idag också.. orkar inte riktigt med detta längre.. det går en del influensa i stallet också så lite jobbigt om man ska åka på något sådant.. Tar hellre denna dagen också hemma och sen får vi se vad som händer resten av veckan. Ska försöka hitta någon som kan ta hand om lilla hästan bara... Ska inte dra till stallet när jag mår såhär! Synd bara att man missar traktor för det måste jag ta igen någon annan gång. Sen är det djurens biologi men det ska nog gå bra. Är färdig med den så ska bara göra min keynote så jag kan redovisa imorgon.

Men det ska nog gå bra. Har om antibiotikaresistens men har hittat en bra film om det på youtube som jag ska visa och sen får vi se vad mer som kommer!

Nu har jag sjukanmält mig och ska nu gå och lägga mig och sova igen..



Bett?

Jaha Ella funkade minsan inte på pelham då.. Lite typiskt faktiskt men så är det och man ska alltid gå på hästens behov! Så det blir till att fortsätta pröva. Imorgon ska vi nog ta och pröva ett Waterford bett. Vet inte om det är med fasta ringar eller inte men det får vi se. Vill helst ha ett med fasta ringar då jag tycker att de är mycket bättre. Men ska först och frmäst se hur hon är på bettet och sen pröva hoppa henne med det också.

Ska också pröva ett galoppbett med kopparullar. En tjej i stallet har ett sådant så ska prova det också.

Nästa bett som ska provas är då hackamore. Eller tja bett kanske man inte ska säga... Men nu ska allt många bett prövas och sen får vi se vad vi får för bett.


Pigg tjej!

Redan uppe... Känner mig inte så bra idag så dra iväg till stallet nu på morgonen och fixar till henne och sen får vi se om det blir skola eller inte... Känns inte riktigt så.. Det går en hel del influensa i stallet och dåligt immunförsvar som man har så har man redan börjat bli lite sjuk. Hoppas bara inte det bryter ut i influensa!

Hoppade ju igår i stallet men det gick verkligen jättedåligt så det vart varken filmer eller bilder på hoppningen. Prövade rida med pelham igår och det gick hon verkligen inte bra på! Hon protesterade hela tiden och bara allmänt klagade på det gå jag fick gå in och byta til pessoa bettet igen och då gick hon bra, tills vi började hoppa! Så inget pelham för Ella inte!

Ska pröva ett galoppbett på henne i veckan så får vi se hur hon går på det. En kompis i stallet har det till sin häst när han ska hoppas så det kanske går bra. Ska också ta och pröva med ett hackamore. Men vi får se vad som ska hända!

Nu drar jag iväg till stallet i kylen.

Hoppning

Idag ska vi som sagt hoppa igen. Blir till att bygga en liten bana idag tror vi. Vi har iallafall bestämt att vi ska ha en trekombination. Så får vi se vad det blir för höjd. Det bli 90 och kanske att vi kör kombinationen i en meter. Det blir antagligen så..  Är så sugen på att hoppa högt och att tävla nu! Hoppas att lila Ella vill vara snäll idag bara.. Men det tror jag att hon är!

Ska försöka filma idag också så får vi se vad det blir!


Pelham?

Usch jobbig söndag.. Sjukt trött igen! Somnade rätt sent igår för jag kollade på hästhoppning på datorn så jag får väl skylla mig själv!

Jag, Linnéa och Emma hade en lite diskussion om Pelham igår kväll. Tänkte prova Ella på pelham och se hur hon går. Hon är ju inte jättehet men ibland drar hon rejält och just nu har jag ett pessoabett och jag är inte jätte förtjust i det.. Det har lätt blivit att hon har fått små sår i mungiporna och det är inte bra! Hade isåfall velat sätta på bettringar men det går ju inte riktigt på ett pessoa bett...

I dressyren har jag ett vanligt tredelat eggbett

Detta funkar hon jättebra på i dressyren. Inget jobbigt alls men det är för "snällt" i hoppningen. Jag behöver något starkare. Gillar att det ärett tredelat då jag tycker att det är snällare mot hästen. Det ligger mycket bättre i munnen då det tvådelade lätt ställer sig upp i munnen.

I hoppningen har jag ett tvådelat pessoabett. Men det är som sagt tvådelat så ställer sig i munnen, dock inga sår ännu! Plus att det skaver i mungiporna... För övrigt tycker jag att det är ett bra bett! Har man en stark häst så är detta bettet enormt bra.

Vill nu ha ett sådan bett: Gummit är det enda som jag är osäker på.. Vissa säger att gummit är så hårt men har en kompis som har exakt detta bettet, från hööks, och hon är jätte nöjd och säger att gummit är mjukt.

Eller kanske ett sånthär: Har flera andra bett men äppelsmak och de gillar hon så detta kanske är bättre? Är så osäker på om det är bra med stång också.. hmm det går bra nu!

Men ska prova Isabelles pelham bett! Dock är det ett tvådeat, babypelham i stål. Men jag tror jag ska köpa det som är ovanför! Men går hon bra på det som jag ska prova så kanske hon ska ha i stål?

Jaja vi får se imorgon. Då ska vi prova det! Vile inte prova det idag då vi ska hoppa idag och det kändes inte riktigt bra att hoppa med det det första jag gör.


Melodifestivalen...

Ja nu sitter man då och kollar på melodifestivalen men Linnéa och Emma. Kanske inte det roligaste men man fick sig ett gott skratt när Sean Banan framträde.. Ville egnetligen se Gladiatorerna men det blev Melodifestivalen. Vi får göra det till det bästa. Roligt med bra sällskap iallafall!




Kallt!

Skit kallt ute idag också men inget stoppar mig och Emma när vi verkligen vill något! Så vi sadlade hästarna och tog på oss en massa varmt och sen drog vi ut på en uteritt! Kallt var det och halt men det gick!

Så mysigt det var att rida ute igen! Saknade verkligen det idag. Tur att man kan om man verkligen vill! Man ska aldrig sluta tro på vad man vill!

Nu fryser jag jätte mycket så tänkte nog ta och lägga mig i sängen lite och bara vara.

Jag har världens bästa häst! <3<3

Film!



Nu var nästa film också färdig! <3




god morgon!


Vaknade typ för en timme sedan och trodde klockan var fyra! Fick lite smått panik och rusade upu ur sängen men klockan var ju bara 10... typiskt! Så nu har jag legat i sängen typ hela tiden. Orkar inte riktigt göra något idag heller. Tror att Bruno Mars låt The Lazy Song ska bli min helg låt!

Vart så sjukt glad idag när jag såg att jag hade fått ett mejl från Modellink managment! Hade mejlat de för jätte många veckor sedan. Typ under jullovet. Läste då på deras sida att om man inte fick svar innan två veckor så var de inte intresserade så hade helt glömt av det! Men man fick sig ju en chock när jag läste svaret och jag ska komma in på en personlig ansökan! Så sjukt lycklig just nu! Men man ska inte dra förhastade slutsatser nu! Vi får se vad som händer! Kul är det.

www.modellink.se/


Idag blir det väl stallet vid typ två så ska jag och Emma rida på ängen. Ska bli riktigt mysigt men hoppas inte att det är allt för kallt bara! Men vi får se vad det blir. Lite ridning ska det bli men ska nog rida med grammanen idag så hon inte är allt för tokig. Imorgon ska vi nog försöka få till lite hoppning igen. Om hon inte är allt för pigg men lite blir det nog. Kanske en kombination? Ska försöka få Emma till att filma. Har en film på väg men den är inte riktigt färdig så får väl sätta mig med den nu?




Har alltid älskat denna sången så sjukt mycket! Den är så fruktansvärt fin!


ojojoj!

Dåligt av mig! Ingen uppdatering på 6 dagar... Får verklgien ta tag i det ordentligt igen!

Idag var det skola men vi hade sovmorgon så började först vid 10. Blev lite sång, tårta och champange till Kim imorse. Gott var det! Så hade vi djurens biologi och höll på med våra bakterieodlingar. Skit äckligt när vi började räkna påhur många bakterier det hade blivit på 23 timmar! Vi tog ett prov på en skolhästs vattenkopp och där fanns 9000 bakterier. Skit äckligt!

Jaja sen gick vi till matsalen och fick verkligen dra med Kimmy dit för hon ville absolut inte gå... Och jag förstår henne! Inte kul att fylla år och alla i matsalen ska sjunga för en. Men fick ju bara vara så "snäll" och dra med henne. Så då vart det sång i matsalen också! Slutade två idag så drog till stallet och tog hand om lilla Ella som var så sjukt snäll idag! Red barbacka och hon var jätte snäll och bockade inte en enda gång! så sjukt glad då.

Efter stallet blev det att cykla till Kulla Kurvan med Cornelia, Emma och Linnéa och köpa godis. Så nu ligger jag här i sängen. Har ätit soppa, duschat, smörjt in mig med body butter och äter godis. Så nu skulle vi alla dra och kolla på gladiatorerna men så var det inga gladiatorer... Utan The Voice Sverige. Jaja det är väl bara till att nöja sig.. Sen ska vi iallafall kolla på bröllopsduellen!


Så söta man kan vara på lektionen!


RSS 2.0