legally blonde

Mysigt! Kolla på Legally Blonde med lille katten och bara mysa. Sån inspiration av den filmen! Man kan verkligen lyckas med allt bara man försöker och vill! 
 
Hoppas bara man är frisk snart så man också kan få göra det som man vill göra.. Är verkligen skit tråkigt att bara ligga hemma och inte få göra något alls.. Kom inte ut på min lilla promenad idag heller. Får väl göra den imorgon.
 

Löshoppning

I söndags hade vi ju löshoppning i stallet och nu har jag fått in filmerna och kunnat fixa med de som nu kommer de upp här! 
 
De första klippen i filmen är rätt långt bort men de senare blir bättre.
 
Fina Ella tog sig ett språng på 125 i slutet och det utan problem. Jag har verkligen en ängel till häst!
 
Nu ska jag nog ta och gå ut på en liten promenad så man får lite frisk luft.. Verkligen super tråkigt att vara sjuk.. Man får inte göra något.. Orkar inte för den delen heller. Det är jag och katten.
 
 
 

Cindyrella

Namn: Cindyrella, Kallas också för Ella eller Pelle.
Född: 10/4/2000
Ras: Welsh Pony Partbred
Far: Sydenham Asquith, Welsh pony
Mor: Cartier, Svenskt halvblod
Morfar: Halinka, Svenskt halvblod (tror jag)
Färg: Ljusfux
Kön: Sto
 
När köpte jag henna: 29/10/2009
Nivå 2009: Jag hade henne inte så länge 2009 och då tävlade vi inget så kan inte säga en nivå då.
Nivå 2010: Krossade sin has i februari och sattes igång igen i september. Färdig för att galoppera i november/december. Ingen nivå då heller.
Nivå 2011: Clear round hoppning upp till 70 cm, lokalhoppning 90 cm. Dressyr clearounder LC och dressyrlokala LC.
Nivå 2012: Här började det hände saker! Hoppning 90/100, dock blev hon skadad så blev inte så mycket. Dressyr clearounder LC och dressyrlokala LC/LB.
Nivå nu: Nu ligger vi på nivån 100 hoppning och dressyr upptill LB:2. Hade tänkt starta 110 i höst och LA men hon blev lite skadad i sommras som gjorde att vi fick backa.. 
 
Bästa tävlingsresultat dressyr: Bästa resultatet i år är på Clearround: 64%, Kungsbacka ridklubb LC:2. 
Bästa tävlingsresultat Hoppning: Har inte haft några bra resultat i hoppning i år så bästa är 1 stopp, 1 ner och 3 tidsfel. 
 
MEN! Året är inte slut än!
 
Kommande tävlingar:
Onsala ryttarförening, Kungsbacka. Hoppning 13/10 Lokal. 90 och 100.
Göteborgsfältrittklubb, Göteborg. Hoppning 28/10. Lokal. 100.
Billdals ridklubb. Billdal. Dressyr 4/11. Regional. LB:2.
 
Sen nästa vår kör vi på 110 och LB så vi kan köra 120 till början av sommaren och LA.
 
 
Ella 110. I sommras!
 
Dressyr i våras tror jag.
 
Ella dressyr i sommras. 
Ella dressyr i sommras. 
Ella dressyrclearound i sommras. 
Ella dressyr clearround förra våren i Frillesås. 
Ella dressyr i Hermanstorp förra våren. 
Ella hoppning i vintras. 
Ella hoppclearround i Kungsbacka förra året.  
Ella löshoppning 120 i våras. Rosettplokande Ella förra sommaren i Kungsbacka. 
Premiäritten för två år sedan. 
Tävling skultagården i våras.
 
Terräng i våras på plönninge.
 
Man kan se en hel del skillnader från 2010-2012!
 
110 hoppning i sommras!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hatar, hatar, hatar att vara sjuk!

Usch! Det är så fruktansvärt irriterande att vara sjuk! Pallar inte. Får knapra massa ipren, nässpray och halstabletter så kanske man är bra snart igen.. Blir så himla rastlös av att ligga hemma själv när alla andra är  skolan... Många hade säkert bytt med mig och jag hade bytt med dem! 
 
Igår var det löshoppning i stallet och fina Ella var på topp igen! Igår tog vi rekordet och hoppade 125 utan stora problem. Har inte fått in filmerna i datorn ännu men det kommer. Så himla mysigt när nästan alla i stallet samlas och gör något kul ihop. Synd att inte alla var där men alla kan inte alltid samtidigt.. Men det kommer ju fler gånger!
 
Tänkte skriva ett litet inlägg om fina Ella sen också. Men får se hur mycker jag orkar med men ska försöka iallafall! 
 

Ella

Wow vilken skönt känsla det var att rida idag! Underbart! Sånna här dagar är de dagar som är värda att vänta på. de dagar som man sitter och rider i ösregn och storm och mer än allt bara vill gå in. Men man ska aldrig ge upp för tillslut får man något tillbaka! Och det fick jag idag! 
 
Hon släppte ordentligt efter cirka 30 minuter och bara trampade på som bara den! Underbar var hon verkligen! idag hade jag inte ens bytt bort henne mot Rolf-Göran Bengtssons hästar.. Aldrig att jag hade det idag! Red lite serpentiner med avsaktning till skritt och där ryckte hon inte ens upp huvudet som hon brukar! Och traven längde hon ordentligt och även galoppen. Formen satt hela ridpasste och man kände verkligen att hon höjde ryggen. Det var ett tag sedan jag hade denna fina känslan på Ella men den var som sagt var värd att vänta på! 
 
Hade man haft denna känslan varje dag hade det inte ens varit en kul känsla.. Ibland måste det gå dåligt och de mesta dagarna man rider går det inte super och det är sånt som man får lära sig. Nu får man verkligen kämpa för att komma dit man vill! Det är det bästa med ridsport. 
 
 
Skrittade igång henne på ängen idag och där var hon också jättefin och lyhörd! 
 
Idag är verkligen en sån dag som man inte kan beskriva sina känslor. Mina känslor för den här fina hästen gå inte att beskriva varken i tal eller i text. Det är bara något som man måste uppleva tillsammans. 
 
Imorgon ska hon få sig en välförtjänt vilodag! Det är hon verkligen förtjänt av efter dagens pass! Ska försöka få upp en film som en tjej i stallet filmade på oss idag.
 

Redan slut?

Ja så är det faktiskt! Jag har redan slutat skolan idag. Började 08:25 och slutade 11:30.. Värt att gå upp imorse? Nja inte direkt.. Men två lektioner var det. Nu ligger jag hemma och bara tar det lugnt men ska snart åka till stallet och rida på finaste Ella. Har inte riktigt bestämt vad jag ska göra ännu.. Det är nog därför jag inte kommer ur sängen igen.. 
 
Funderar på lite dressyr eftersom vi ska på dressyrclear round på lördag. Så vilar hon imorgon och hoppar på onsdag. Och sen kommer Paula på torsdag och fredag och då kommer hon nog få rida ut om jag inte tror fel. Ochs en på lördag blir det dressyr i Hällinsjö och på söndag blir det löshoppning i stallet. Ska vi ta rekordet på 120 kanske? Vet ju att hon kan högre..
Här hoppar vi liksom 110. Det var varmt, hon var trött och jag satt på..
 

gick ju sådär..

Gick ju sådär att rida idag.. hade tänkt rida på ängen och så skrittade vi fär och allt var lugnt. Det var typ två hästar i en hage som tittade på oss annars var vi själva. Och det gick verkligen super! Hon gick som en klocka därute men så börja vi trava och det gick ju mindre bra.. Ella gjorde absolut inget utan var lika fin som hon var i skritten men det var så sjukt ojämnt i marken vilket gjorde att hon stapplade fram.. Så där gick min plan i sprickor.. och ville inte gå in i paddocken bara för att rida så fick ta en lite kort galopp ute på spåret där det ändå var rakt. 
 
Och jag som verkligen längtade att få rida där! Men men det kommer fler dagar.
 
Nus ka jag ta och kolla film med Cesar! Blir till att kolla på Atlantis 1. Disney är ju det bästa när man är trött!
 
Någon är trött efter att ha varit i Åmål med mamma och pappa över helgen.. Mycket jobb i skogen!
 

Shopping

Ja jag var ju på svensk ridsport stora rea för typ två veckor sedan. Eller aa när det nu var.. Kom ju hem med en hel del massa kassar..
 
Ny idrottströja.
 

Ett snyggt hoppkitt från HVpolo såhär på hösten är inte fel! Och heller inte när det är på 50% och kostade tillsammans ca 400 kronor! 

 
Snygga marinblå, mjuka lindor från HVpolo. Också 50% så kostade typ knappt hundra kronor. 
 
Har inget HVpolo schabrak man kan använda de till men varför inte mixa med märken också! Har både ett marinblått scapa och HL så.
 
 
T-shirt från Mountain Horse. T-shirts kan man aldrig få för många av!
 
Mitt snygga höstkitt!
Mountain horse väst som var nedsatt till 500 och sen halva priset. Den är super mysig och varm så riktigt bra nu på hösten!
Och när vi var där på söndagen hade de massa rea på Scapa också och detta schbraket har jag alltid velat ha men har aldrig tyckt det vart värt att köpa för 500 kronor men nu var det 50% på det så det var bara till att slå till! Har redant använt det mycket och visst var man lite osäker på om Ella skulle passa i det. Men det var faktiskt fräckt att ha orange på ett fuxsto!
 
Sist men inte minst! Mitt efterlängtade tävlingtäcke!



Har tittat på detta täcket i trå år men aldrig köpt. Har alltid velat vänta för att se om det blir rea på det men det har det aldrig blivit. Men så nu när vi var där var det på rea så jag tog! Nu ska vi verkligen ut och tävla på riktigt igen!
 
 
 
 
 
 
 

Det går bra!

Det går verkligen inte bra med mitt bloggande och det kommer nog fortsätta vara såhär ett tag.. Så mycket som man ska sätta sig in i. Skolan tar en hel del med tid och alla annan tid lägger jag på Ella. Men jag ska försöka hinna blogga lite mer! Tycker ju det är väldigt kul att blogga egentligen så ja.. Det är bra att börja igen då!
 
Imorgon hade jag tänkt ta en powerwalk på fm och väcka kroppen lite så ska jag städa huset sen innan mamma och pappa kommer hem från Åmål. Så blir mamma glad när det är städat och så! Sen tänkte jag rida Ella på eftermiddagen. Hon har ju varit lite febrig nu i ett par veckor, det har liksom gått mellan 37-38.5 så ingen hög feber men man märkte det tydligt.. Men nu är hon äntligen bra igen! Man märker att hon har varit lite sjuk för hon blir väldigt ansträngd av minsta lilla sak man gör.. men imorgon rider vi på ängen och då kanske hon tycker det är lite extra kul! Funderar på att ta med en sockerbit ut som vi kan "hoppa" över. Men vi får se! 
 
Bloggar imorgon, och nu ska jag verkligen göra det! Måste ju visa sakerna från shoppingen för typ två helger sedan! Undrar när jag senast gjorde sådana kap!
 
Bästa hästen!
 


 

RSS 2.0