Dagen

Så nu har man packat lite och städat lite så det är väl bara till att fortsätta! Ser ju inte ut riktigt såhär idag Lite renare är det ju!

Dagens outfit består av ett par ljusblå crockerjeans från JC, svart linne från H&M och en seris tröja från Hollister. Till det hör ett hjärtan halsband.




Till städningen hör också denna låten till!

Man kan ju inte annat än att älska den!


Så mysigt°

Vaknade väl typ halv tolv och gick upp och åt frukost. Vaknade dock vid typ 9 av att katten kom in och trampade lite på en och sen skulle han ligga i hela sängen så det var bara till att anpassa sig till honom... Söta Tusse lade sig inanför mig och skulle hela tidne kela så svårt att somna om men det gick bra! Nu ligger han fortfarande och sover bredvid en fastän jag har hög musik.. Knäpp katt?

Nu ska jag ta och städa lite i mitt rum och kanske börja packa. Farmor och farfar kommer nämligen ner idag så ska vi käka middag här hemma. Ska bli så mysigt för min syster åker ju nästa helg till Ghana! Och hon kommer inte hem förän om två månader!!!

Nu får man nog sätta fart igen!



Tidsfördrivning!

DIN HÄST
Namn: Cindyrella
Född: 2000
Kön: Sto
Ras: Welsh ponny part breed
Färg: Fux
Tävlat med dig: LC:2, 90 hopp. Inte hunnit så långt.
I framtiden: Detta året regionalt. Nästa år lamicell cup! Sen får vi se
Hur många rosetter: 6 :)
Hur  många 1a rosetter: Alla är clear rounder
Hur många segertäcken: Inget än så länge ;-)
Hur länge har du ridit: Sen jag var 6
Hur många hästar har du ägt: 2
Har du tävlat någon annans häst: Nej
Hösta procent du ridit på i dressyr och vilken klass det var: 64% LC:2, min och Ellas första.
Högsta hoppade hindret: Med ponny 100cm, med Ella 105 cm!

VAD HAR DU FÖR...
Hjälm: Vet ej vad den heter..
Stövlar/skor: Vet inte. Något italienskt
Träns: 1 från hööks, 1 globus, 1 från lyckås.
Transport: Star trailer.
Stalljacka: En marinblå Equipage jacka, vinter. En marinblå crew jacka, vår/höst.
Ridbyxor: Olika. Mina favoriter är de röda och bruna från John whitaker.
Tävlingsschabrak: Schockemöhle vitt. Marinblått scapa med stor trea, blå eskadron luva. Eller rött showmaster, beige huva från scapa med röda detaljer.

THiS OR THAT?
Skäck eller Brun
Stövlar med snörning eller utan
Ponny eller Häst
Hoppning eller Dressyr
Ridbana eller Ridhus
Trav eller Galopp
Brunt läder eller Svart läder
Spån eller torv
Kyra K eller Kingsland

Om Dig
Vilken klubb tävlar du för? - Plönningeryttarna
Vad heter din tränare? Malin, Camilla Linderoth. Har Malin, Lotte och Annika i skolan också. Sen ska ag träna lite för Isabelle.
Tycker du han/hon är bra? De är jättebra! Annars hade jag inte tränat för dem.
Har du någon förebild inom ridsporten? Nja.. Vet inte. många!
Styrkor inom ridningen? Mjuk, lugn och ger aldrig upp. Tålamod!
Svagheter? Jag kan lätt bli stressad vilket resulterar i att allt går dåligt. På tävling slutar jag att andas så jag nästan svimmar på hästen,
Tycker du själv att du rider bra? Ibland.
Hur klipper du din häst? Allt, förutom en plätt på ryggen och klipper bara halva huvudet. Klipper dock inte benen men ska förska göra det varannat åt.

KRYSSA I
Tävlat klubbtävling [x]
Tävlat lokalt [x]
Tävlat regionalt []
Tävlat nationellt ]
Tävlat internationellt [ ]
Vart med i tidningen för att du vunnit en tävling [ ]
Har ramlat av på en tävling []
Har hästintresserade föräldrar [x]
Har åkt mer än 3 timmar till en tävling []
Har besökt Strömsholm [ ]
Har besökt Flyinge []
har besökt Tullstorp []
Har tolkat efter en häst [x]
Har badat med en häst [x]
Har hoppat fälttävlans hinder []
Har ridit islandshäst [x]
Har kört en riktig travhäst/ponny [x]
Svarat ärligt på alla frågorna i de här testet [X]

Haha har ne del kvar att göra!

Nu blir det till att sova! Blev ingen dagens fail idag då vi inte har gjort någon direkt fail..


Dagens fail

Jaha då var det dgs för dagens fail igen. Vet faktiskt inte vad som ska bli dagens fail för vi har gjort så mycket här! Jag har gått in i en dörr igen, Kim fick ett hinderstöd i huvudet, jag spottade saft på hela bordet under middagen, Kim spottade saft på skrivbordet och jag tappade en macka på golvet, tre gånger i rad! Plus att sista gången hamnade den så min kräftost låg i marken. inte så gott...

Men dagens fail kommer nog att bli när Kim spottade saft på skrivbordet och jag tappade min macka. Kim gick in på toaletten och drack och så började hon skratta och då spillde hon. jag skrattade så mycket så jag tappade min macka och sen skrattade jag ännu mer just därför att jag hade tappat min macka. Slutade med att jag låg på golvet och skrattade tills jag grät, igen!

De andra failarna har också varit väldigt roliga men denna slår allt! Var och hoppade på världens finaste Ella idag också så tänkte att om det ska bli en dagens fail så blir det när jag åker av. Men Ella var super snäll och hoppade jättefint! Lite galoppombytten blev det också! Både över hindret och efter. Hoppade en liten bana med ett rättuppstående på långsidan, snett igeneom på ett räcke och sist en oxer på andra långsidan. En övning som vi har gjort en del i skolan och den är väldigt bra för att få kontroll på hästen. Vi kom upp till en höjd på 1 m innan vi avslutade dagens 1 timmars pass. Så duktig som hon hade varit!

Imorgon ska jag ta och åka hem igen.. Ska till en kompis som har fyllt 18 så hon ska ha lite tjejmiddag typ. Ska bli jättekul! Sen får vi se vad som händer på lördag och söndag. Lördag kväll är uppbokad dock! Ska äta middag hemma med familjen och farmor och farfar. Lina ska ju snart åka till Ghana i två månader så ska bli riktigt mysigt!


Dagens fail!

Tänkte börja med dagens fail! Tänkte köra detta i några dagar och se vad som händer. Man kan nog få både se och höra en hel del roliga saker som vi gör på Plönninge.

Igår var nog den roligaste failen och därför tar jag upp även den. Så igår gick vi ut ur köket och Kim stängde igen dörren lite långsamt så vände jag mig om och gick rätt in i dörren. Fick skitont i huvudet såklart och hamnade tillslut på golvet och började gråta för det var så kul! Det var gårdagens fail. Undrar vad som är dagens!

Idag var jag och Cornelia i stallet på lunchen och fixade till Chinis och Pelle. Cyklade ganska fort och så skulle jag till skolansstall och cyklade ganska fort och då svängde jag på isen och trillade med cykeln... Men det roliga var nog att jag inte trillade direkt utan att jag sprang bredvid med det andra benet tils jag halkade med det... Tur att det inte var någon annan där utan bara Giovanna som såg mig!

Hahahaha jag trodde jag skulle dö då asså! Men kul var det! Undrar lite vad som blir morgondagens fail!


Lektion

Siter och har biologi just nu. Snart färdig med uppdraget! Ska bara spela in ljud och träna lite så är det färdigt och kan lämnas in! Har kört traktor idag också. Riktigt roligt en kallt som fan! Vi fick köra lite i skogen och backa osch allt så riktigt roligt när det går bra. Hade ju en traktor med radio också så lite extra kul att sitta i traktorn och sjunga!

Nu ska jag snart dra till stallet och rida finaste Ella. Var uppe på lunchrasten och mockade och fixade allt annat så ska bara upp och rida och mysa med henne. Ska försöka vara hemme till 18 idag iallafall! Får se hur det går! Ska äta middag med Kimmy då, låter som vi är ett par eller något men vi är ju faktiskt gifta! Sen blir det en dusch, självklart musik till! Sen får man väl plugga, facebook, musik och ponnyakuten och sova helst klockan tio så jag orkar gå upp imorgon!


bloggraepad!

När jag var i duschen hade ju Cornelia lite för kul med min dator! Blev rätt faceraepad och nu även bloggraepad... Men kan ju inte mer än att hålla med om att hon är bäst!

Idag var jag i stallet på morgonen och mockade och gjorde mat och jag skulle egentligen ha ridit men det blev att släppa ihop Ella med en annan häst i stallet. Det gick jättebra så det kändes skönt! Blev till att rida henne nu ikväll och det gick jättebra! Hon gick nästan som en klocka!

Nu blir det ponnyakuten och sen sova!


Världens bästa

Det finns en person som är så sjukt grym!

CORNELIA WEBER

JUST DANCE !!!!!!

tillbaka på skolan

Nu är jag tillbaka på skolan igen. Mamma och min syster har hjälpt mig att flytta de sista av mina saker till mitt nya rum idag. Skönt när de kunde hjälpa mig få ordning på allt! Men kommer att sakna att o med Emma. Men vi har ju varandra i stallet och i skolan plus att vi bor i samma hus! Nu har jag kollar en masa på gamla avsnitt av ponnyakuten. Finns en hel del att lära sig där som man kan ta med sig och ta nytta av med sin egna häst. Imorgon blir det stallet redan vid åtta med Cornelia och då ska vi rida. Blir lite bommar och kanske cavaletti. Vi får se.

Nu måste iallafall jag sova! Hittade lite filmer på Ella när Sofia hade henne också! Riktigt kul att se henne och hur hon såg ut då!



dålig uppdatering...

Har varit riktigt dålig på att uppdatera nu men har inte haft någon ork.. Fick lite påhopp av min kompis Cornelia om att jag uppdaterade dåligt... Så nu så! Hoppas du är nöjd nu Cornelia!!!'

Just nu ligger jag hemma och är sjuk. Har varit sjuk sedan onsdag eftermiddag... Idag ligger jag också hemma men mår lite bättre. Men ska åka hem idag.. Mamma och pappa kommer för först blir det utvecklingssamtal och sen på möte i Halmstad.. Sen är det dags att ta hand om hästen. Blir väl att sitta och titta på när mamma och pappa tar hand om lilla Ella. Sen bär det bara av hemåt!

Har flyttat lite av mina saker till det nya rummer igår. Inte så långt att gå, typ 50 meter? Men det är så skönt för det är i samma hus så här har jag ju både Cornelia och Emma. Så skönt! Bor ju på övervåningen nu med större rum och större toalett men kommer att sakna att bo med Emma. Men men det blir bättre.


Ååh vad jag vill rida nu!!! Har inte ridit på Ella sedan i måndags...

Red på skolan häromdagen och fick självklart den minsta hästen i stallet. Flugan. Vet inte hur liten hhon är men det var inte roligt...


Dåligt!

Ledsen över dålig uppdatering! Har verkligen inte haft något roligt att skriva om alls... Men var hemme i helgen och jobbade på min systers fest. Så jag och Kim satt i entrén och tog emot och tog betalt. Så det var riktigt roligt! Berättar lite mer om det imorgon när jag har lite mer tid elelr kanske tisdag. Menmen jag lever iallafall!

Nu blir det ltie plugg och sen till att sova så man orkar upp imorgon och ta sig till stallet. Blir morgon pass imorgon. Kanske träna lite galoppomnytten?


Africa!

How can you look at this picture and do not want to return to the African savannahs? I've been there and seen it! Africa is something that each person must experience! It is a dream! So beautiful! I can not stop thinking about our Africa trip! I want to return! I shall return!

This song we listened to during our trip. Arouses so much memories. To once again have to listen to this while you look out over the horizon and see all the pretty colors? It's my new dream. And it shall be true!<3




Love Africa! <3





Packa

Så nu håller man på att packa inför resan imorgon. Blir en hel del att packa ner igen men kommer ju hem nästa helg igen så vi får väl ta lite då också. Kollade igenom vårterminen i skolan, vilka dagar man var ledig m.m. Det kommer att gå så sjukt fort nu! Lov, studiedagar, lovdagar, resor m.m. Allt kommer att gå riktigt fort nu! Och allt det roliga som kommer att vara nu på våren! Alla tävlingar, alla resor och allt annat!

Har planerat in resan med pappa till Istanbul. Sen kanske jag och mamma ska åka till Sälen och åka skidor och mysa lite. Sen ska jag och Kim ta en weekend upp till vårt sommarhus i Åmål och bara slappa, mysa och kanske våga åka lite båt? Kommer bli grymt kul!

I sommar blir det förrhoppningsvis sommarjobb om jag hittar något. Men söker som en galning så något ska det nog bli.


Det gick väl bra?

Hemma igen! Varit igång hela dagen verkligen! Skulle egentligen ha börjat dagen med en promenad eller något men blev lite sovmorgon istället ochs en till stallet. Men tyvärr var paddocken frusen så det blev ingen ridning... Men det belv en liten barbacka promenad med Ella och mamma istället. Så mysigt och Ella var verkligen jätteduktig.

På vägen hem skulle jag övningsköra så vi åkte bort till Lunna så fick jag köra hela Lunanvägen och sen från typ från Halla och hem. Det gick jättebra på stora vägen men lite sämre på de små smala. När vi nästan var hemma så var det så trångt så körde lite för nära kannten men som tur var så var det bara några buskar där så det hände liksom inget men ändå.

Nu har man precis kommit hem efter bion. Såg Sherlocke Holmes med mamma och pappa idag. Kan ju medge att filmen var väldigt rörig men hängde ändå med helt okej. Nu blir det lite middag. Potatisgratäng och oxfilé så ska bli gott. Ikväll blir det lite film och förhoppningsvis sover jag innan två idag!


Övningskört!

Nu går det framåt med övningskörningen! Igår körde jag från stallet och hem för första gången och det gick så bra! Riktigt kul att köra bil. Idag blir det kanske något liknande? Får väl se vad mamma tycker men hon kör väl ner till stallet iallafall.

Och resan är ju bokad med pappa nu också! Ska åka till Istanbul v:17, torsdag-söndag. Ska bli skönt att komma bort lite och förhoppningsvis få lite värme? Ska bo på ett jättefint hotell som heter Seres. Någon som har varit där? Ska iallafall bli jätteskönt.

Och Sveriges juniorer tog ju VM-guld i hockey inatt! Det var ju inte heller helt fel!

Nu ska jag dra till stallet och luncha och rida! Träna lite påmitt program kanske? Sen ska jag försöka ta och packa lite till söndag!


Heej igen!

Så nu har jag något att faktiskt blogga om! Det har ju varit storm i typ två dagar känns det som så Ella har fått vila båda dagarna.. Så idag red jag henne igen men hon var lite pigg! Lite hoppning blev det också så riktigt kul idag!

Har varit lite dåligt med sömn de senaste dagarna också... Speciellt när det var storm! Ska försöka sova lite bättre nu dessa dagar. :D


förlåt!

Har inte bloggat på ett tag nu men har inte riktigt haft något att blogga om så det tar väl ett ltiet tag nu innan det blir något igen :(


Film igen!!!


Helt ny film från stallet här hemma :D Duktig och går i paddocken och allt!



Shoppat!

Hemma igen.. Moppen startade inte imorse så kunde inte åka till stallet och rida Ella vilket var synd.. Men fick vara kvar hemma med hunden istället. Gick til bussen sen för att åka in till Kållered och möta upp mamma. In till Hökks för att reklamera ett par ridbyxor men hade självklart inte med oss kvittot... Men det blev till att köpa dessa vita ridbyxor iallafall. Skönt att ha dessa och tävla hoppning i. Tycker det ser lite kul ut med helskodda i hoppning... Tanken var ju att köpa de gråa också men kändes väl itne riktigt som om jag behövde det..


Sommarjobb?

Så nu har jag sökt en massa sommarjobb. Hoppas nu att någon utav de svarar och man kan få sommarjobba där. Har ju aldrgi sommarjobbat innan men det ska bli kul att göra!

Ska snart dra ner till stallet och rida finaste Ella. Orkar bara inte resa mig upp ur sängen.. Har bara varit ute med hunden än så länge.. men det är väl lika bra att ge sig upp! Sommnade som vanligt sent igår igen... Gcik ju och lade mig elva men som inte förre ett igen.. Irriterande!!!

Jaja bloggar sen ikväll igen.


Usch...

Varför ska man alltid vara trött dagen efter nyår!!! Ska typ sova snart... Imorgon har vi stora planer. Vi ska sova, sova, sova och sova till typ 12.. Hmm länge? Stallet och ridning (om moppen startar vill säga) Sen blir det hem och göra sig färdig för att åka till Kållered och möta upp mamma. Ska bli kul att hitta på något vi två.

Lade ju ut min tävlingsplan för 2012 men måste redan ändra... Det blir inte DM då det går i 115 och vi är inte riktigt redo för det ännu. men kanske nästa år? Då blir det nog till att kvala till Lamicell Cup också som går i 110.

Godnatt! :D


tävlingstermin!

Så nu har jag äntligen kikat runt lite på tävlingar som jag har tänkt åka på detta året. Sen blir det lite clear rounder i sommar antagligen och kanske slänger in någon mer tävling nere i skåne sen också. De har ganska så bra tävlingar därnere.

Men såhär ser det ut nu:

v:6 10/2 Lokal dressyr på Plönnigne. Tänkte rida LB:0 och kanske LB:1 om den finns.
v:11 17/3 Lokal hoppning på Harplinge. Tänkte nog rida 80/90 cm.
v:15 15/4 Lokal Dressyr på Hermanstorp. Det är DIV 3 så vi får se om jag är med i laget på skolan eller kör själv. Här blir det nog LC programet.
v:19 13/5 Lokal Dressyr Tönnersa. De är DIV 3 också så det blir väl LC programmet om jag är med i laget annars kanske LB.
v:22 3/6 Lokal Dressyr Skedala. Det är DIv 3 Så vi får se vad det blir för klasser.
v:29 20/7 REGIONAL! Första regionala hopp i Fjärås. Men vi får se vad det blir för höjd där.
v:31 5/8 Lokal Dressyr Skultagård. LB:1 kanske LB:3.
v:33 tre dagars tävling 17/8 Regional hopp Kungsbacka ridklubb. Den kanske går som lokla men kanske också som regional så vi får se.
v:35 1/9 DM??? Vi får se om det blir DM.
v:38 21/9 Regional Hopp Halmstad. Kanske går som lokal. Men 110 antagligen.
v:43 27/10 Regional Hopp Falkenberg. 100 hopp kanske att det blir 110.

Ser ut som om man får hårdträna Ella nu! Men det sk nog gå bra. Kommer antagligen att ändra runt i denna listan ett antal gånger innan jag är nöjd.



Ella

Kom precis hem ifrån stallet. Har ridit lite idag också och nu är hon äntliogen helt frisk! Så vi galopperade lite och travade över små bommar men hon var så positiv till allt! Så skönt när hon äntligen är på benen igen.

Så nu ska vi börja träna inför första tävlingen som är på plönningen v:6. Där blir det till att rida LB:0 och kanske LB:1 om den finns. Ska bli kul för Cornelia ska också vara med på sin häst så vi tar en liten promenad ner tillsammans med hästarna. Ska blir kul att rida i samma tävling också! Men tar inte det direkt som en tävling utan gör mitt bästa och har kul. Sen är det väldigt kul om man då skulle vinna elelr bli placerad. Tror dock att Cornelia kommer att komma bra till! Hon har en sådan duktig häst och hon är mer rutinerad än vad jag är mend et ska bli skoj!

Nu vet ni ju åtminstonde en tävling som jag ska åka på men det blir nog lite små ändringar i planeringen. Lite praktik v:9 och 10 så är hemma då och sen är det ju alla lov och sen har mna tre stalltjänster denna terminen. En på skolan och två hemma i stallet. Sen ska ju jag och pappa åka till Istanbul någon gång i maj tror vi. Det får bara inte krocka med mina tävlingar. Ska ju antagligen vara med i Div 3 laget i dressyr detta året.

Så vi får se vad som händer detta året men nu ska det tävlas!!!



Nyår!

Jaha nu var det då ett nytt år igen! Gårdagen var toppen! Lite väl tråkigt väder men allt annat var fantastiskt. Vid 14 kom gästerna. Pappas barndomskompis och hans familj. Vart lite fika och lite prat. Sen var det bara till att börja med maten, fast jag lagade ingen mat... Jag och Johanna gick upp och kolalde på Scary Movie istället. Maten var som vanligt en tradition och lika gott som alltid.

Förrätt: Gratinerad hummer.
Huvudrätt: Oxfilé, potatiskaka och någon sås.
Efterrätt: Pannacotta.

Ser väl inte helt dumt ut?

Vid tolv var det dags för raketer men vi hade inga raketer så vi stod och kollade på alla andras. Vart lite skumpa till det! Stackars hunden låt i trappan och skakade av rädsla... Ja man gick väl inte och lade sig före 3 kanske?

Aja idag är man helt slut... Vill bara slappa men det blir till att övningsköra lite idag och sen till satllet och rida lite. Något nyårslöfte blev det också. Men ska man verkligen berätta det?

Hur var er nyår?


RSS 2.0