Shopping, shopping oct mer shopping...

Idag var vi ute på smarholmen och skulle göra massa uppgifter men det ösregnade hela tiden och blåste massa så vi fick lsuta typ två timmar tidigare. Mycket skönt! Efter skolan åkte jag hem en stund för att sedan åka till kungsmässan och träffa Emma. Sen blev det till att springa runt lite i a ffärer och titta innan hon skulle åka hem. men det tog inte slut där! Då kom mamma så skulel vi käka och sen shoppa lite. Men det blev inte lite shopping utan ganska mycket.. Kommer bilder! 
 
I måndags var jag även i stan med Evelina och Josephine i klassen samt Evelinas vän Clara. Det var jätte mysigt och då fick jag äntligen köpt mitt snygga datorfodral! Det blev ett lila Marc Jacobs. Skulle ha köpt ett turkost men tyckte det lila var snyggare. 
 
 
Idag vart det en hel del till skolan men också lite kläder.
 
Fodralet är köpt på Tara. Finns även på NK.
 
 
Lär ju definitivt synas i mina idrottskläder. Om jag nu väljer att ha kvar dem.. Någon som tycker något?
Short och linna finns på Hm. Sport Bh finns på gina tricot. Skorna är köpta på stadium.
 
Fick även bli en stickad tröja från Bikbok. Såhär på hösten passar den verkligen bra in! Härlig färg också!
 
Och så två vanliga T-shirts från Hm. Inte prövade än men vi får se. De passar nog.
 
Sist men inte minns! Mascara!!! Mycekt nödvändigt nu. Så prövar en ny sort som verkar bra.. men vi får se. Ska använda imorgon så får vi veta om den är bra eller inte. 
 

Utholmen

Idag har vi vrait på utholmen och haft massa samarbetsövningar och typ lärt känna varandra bättre och det har faktisk blivit så! Hela A klassen och B klassen var där och blandade grupper. Imorgon är det en likadan dag fast på smarholmen men det ska också bli väldigt kul och intressant! 
 
Nej nu ska jag nog dra mig ut på en promenad kanske och sen blir det till stallet ikväll.. Ella ahde 37.9 imorse igen.. Men pratade med veterinären igår och han trodde det var en infektion så hon får ta hand om den själv. Men hade ju en tävling som vra betalt som jag inte skulle få tillbaka pengarna på men nu pratade jag med dem igår och jag får tillbaka alla pengarna! Så nu känns allt lite ljusare igen. Ella får ta hand om sin infektion på den tiden hon behöver utan att vi behöver lägga ut några pengar på tävling, transport eller veterinär besök. Så blir hon värre får vi åka in men en så länge är hon stabil. 
 

Första skoldagen

Då var första skoldagen avklarad och den gick super! Faktiskt över förväntan så det var riktigt kul! Klassen var väldigt tyst i allmänhet men tror alla var väldigt nervösa.. Men det kommer nog släppa inom de närmsta dagarna. Jag träffade två tjejer som jag gick till Kungsmässan ihop med och käkade sushi. Evelina och Josephine. Jätte kul att mna redan har kommit bra överens med två i klassen! 
 
Imorgon skulle hela klassen till utholmen så jag kan ju gå upp typ en kvart innan vi börjar.. Men det kommer nog vara en liten icebreaker där.. Samt på onsdag när vi ska till smarholmen. 
 
Just nu känns allt verkligen super! Jag tror detta blir helt undebart tillslut!
 

nervös?

Oj oj oj! Så nervös jag är nu! Vet itne varför men är sjukt nervös inför att börja skolan imorgon men försöker intaal mig själv att det kommer gå bra och jag lyckas faktiskt komma fram till mig själv! Jag kommer att få massa nya kompisar och gå på en sueprbra skola. Kan det bli bättre? 
 
Ella var dålig nu på kvällen igen.. Seg, nedstämd, febrig och staplig på frambenen.. Jag förstår inte vad det är med henne.. Snart ringer jag vet så får de hjälpa till! 
 
Nu ska jag iallafall sova så jag orkar upp imorgon! Taggad tjej

Utvärdering av tävling.

Ja denna helgen kunde ju som sagt ha gått bättre.. 
 
Vi var i stallet klockan 06:00 på lördag morgon och visst Ella var trött men klockan var inte så mycket så regerade inte.. Men sen åkte vi mot tvååker och lastade ur henne och gjorde iordning henne. Gick ner mot ridhuset för att rida fram och snacka om att hon var seg! Fick henne verkligen inte att gå fram.. Hur mycket man en försökte så fick man ingen reaktion. Antog att hon var trött fortfarande men började trava henne lite lätt och självklart känns hon halt/stel. Mamma kunde inte se något så vi travade vidare för att se om det släppte. Ja det släppte och hon blev bättre me hon var fortfarande seg.. Red första programmet vid 08:45, LC:1.
 
Hon vra fortfarande jätteseg och såg olycklig ut. Men vi kämpade på men så mycket som jag fick kämpa med benen igår har jag ALDRIG gjort! Inte ens barbacka utan sporrar.. Men vi tog oss igenom programmet helt okej. Inga stora missar. Var serpentiner i trav där man skulle skritta över medelinjen men i sista skritten fick vi ett stopp så fick oss en femma där men det var väl ändå okej. 7:a på halten, 7:a på galoppen snett igenom och en åtta på fri skritt! Den var jag riktigt stolt över! Vi slutade iallafall på 61% totalt men tror vi kom sist endå.. Men vi kämpade oss igenom och det var absolut den sämsta gången!yp 
 
Så stoppade vi in Ella i transporten så fick hon käka lite och vila inför nästa program som skulle startas 10:36. Så plockade vi ut henne men hon stod typ och sov i transporten så hon ville inte alls gå av men av fick hon gå. Så såg hon jätte trött och olycklig ut så vi kände att något är inte rätt.. Men vi red fram igen men denna gången var allt helt katastrofalt! Hon gick inte framåt i varken skritt, trav eller galopp.. Så fort man tryckte lite med benen lade hon öronen tillbaka och såg ännu mer olycklig ut. Men vi startade trots allt i hopp om att hon skulle tända till lite på banan men nej nej.. Red kanske halva programmet men sen kom galoppen och det gick bara inte.. Så där kände jag bara att detta funkar inte så vi utgick. Sen kände vi en annan tjej som var där och red och hon sa då att hon ser halt ut på frambenen och hon lyfter de inte ordentligt.. Det var ju precis det jag känt på framridningnen..
 
Men så kände vi på benen och ingen värme, puls eller svullnad.. Däremot var hon jättevarmt om kroppen. Mer än vad hon brukar vara då. Så vi lastade in och åkte hem. Väl hemma så tempade vi henne efter ett tag och såklart visar tempen 37.9 och Ella har normaltemp 37.3 så lite temp var det där. Men ändå inte jättemycket. Men så släppte vi ut henne i hagen så fick hon vara lite och äta och så men man såg tydligt på henne att hon inte mådde helt bra. 
 
På kvällen åkte jag ner igen och tempade henne och då hade tempen gått ner till 37.6 så den började sjunka så nu var det inte någon temp alls och hon såg mycket piggare ut! Imorse tempade vi igen och nu var den 37.5 så det går åt rätt håll och nu såg hon också piggare ut. Ska ner och skritta henne ikväll och se hur hon känns men hon ser iallafall piggare ut så jag hoppas! 
 
Vi tror att det kanske är så att hon hade ganska mycket träningsvärk då vi longerade henne dagen innan men febern hat jag ingen aning om var den kommer ifrån men bra blev det inte.. Nästa tävling är nu på söndag och då är det hoppnin i gråbo, 85 och 95 men vi får se om vi verkligen kommer iväg på det..
 

Godnatt!

Så nu går jag och sover.. Eller aa ska kolla på film och äta BJ! Upp typ fem imorgon för att åka på tävling men det är det värt! Mamma är nog inte lika glad.. men hon blir glad när vi är pågä igen. 
 
Lycklig tjej som taggar tävling på bästa sätt!!
 

typiskt..

Åh vad typiskt.. Ellas sko vra lös idag så Paula fick dra av den.. Jätte typiskt att det händer idag! På lördag är det tävling och därför skulle vi hoppa imorgon.. MEN! Jag fick tag på hovslagaren som kommer och slår på den imorgon så tävlingen är räddad! Men hoppningen känns ju lite sådär med.. Men vi får se hur hon är imorgon.. Hon har ju dragit av sig skor innan, även med vår hjälp men hon har aldrig blivit öm.. Jo om hon går utan sko men aldrig blivit halt för att hon dragit av någon..
 
Jaja så då kommer hovlagaren imorgon på fm någon gång.. Älskar det svaret men det var verkligen tur att jag fick tag på honom! 
 
Nu har jag precis joggat en runda. Hela 45 minuter var jag ute! Kanske sprang totalt hälften men ändå! 
 

Skönt!

Åh vad skönt! Städat hela huset och nu ligger man i solen och bara steker.. Kan det bli bättre? Jo att man börjar skolan på måndag! Ska bli skitkul! Senast jag kände sån spänning inför skolan var när jag skulle börja på plönninge. Men nu känner jag verkligen att jag måste göra något.. är väldigt rastlös.
 
Så på måndag 8:30 sitter man då i aranäs teater och får information och sen vet jag inte mer.. Bara att jag är taggad! Kan ju bara bli bra eller dåligt och jag har just nu en stark känsla att det kommer att bli bäst. 
 
Pratade med Emma och Kimmy över skype igår. Så skönt att se dem och höra deras röster och det gratis! Tusen tack till den som uppfann skype! 
 
Idag blev det inget stall heller. Paula ska dit och rida henne idag. Kan ju bara säga att jag är så lycklig att Paula vill ta hand om min lilla häst ibland. Kommer bli väldigt tufft i skolan nu och då ha en häst 7 dar i veckan och sen lite fritid? Det hade inte funkat.. Sen tror jag att Ella trivs bra med det också. De gör jätte mysiga och långa uteritter ihop som jag är lite dålig på att göra.. Nej jag är verkligen jätte lycklig! 
 

swahili

Ja det är bra när man kommer på sådana knäppa ideer! Nu ska jag lära mig swahili! Kan typ Jambo och Hakuna Matata men nu så!
 
Lala Salama- Godnatt!
 

Liseberg.

Idag var jag på liseberg med min kusin, farmor, farfar, mamma och pappa! Var jättemysigt och trevligt!
 
Kände mig som ett riktigt barn idag som åkte både rabalder, kaffekopparna och slängungan.
 

Skola?

Åhh idag kom känslorna igen! Jag vill börja på Aranäs och jag är jättetaggad nu! Ska bli jätte kul att börja på nytt igen och att lära känna massa nya människor igen. Ska bli skönt att få göra något igen.. Denna sommaren har jag jobbat lite i stallet men det har ändå varit en hel del ledigt som jag inte gjort annat än legat hemma.. Måste få göra något och jobba med hjärnan igen!
 
Var hos Emma idag så var vi nere på stranden ochhon ska också börja på aranäs nu. Så nu kunde vi sitta och prata om skolan och sånt och det känns faktiskt riktigt bra! 
 
Kan ju låta konstigt men.. Jag längtar till skolan börjar!
 

Ner och rida

Snart ska man till stallet för andra gången idag. Denna dagen blev ändå rätt bra! Det känns ändå helt okej fastän det är jobbigt med plönninge.. Men den blev bättre! Och hoppas den fortsätter att bli bättre också.
 
Ella ska få tränas inför tävlingen på lördag. Så det blir till att rida program LC:1 och LC:2. De är ju ganska lika så inte så svårt att komma ihåg dem då. 
 
 

Solat och bada.

Ja det är precis det som denna dagen har gått ut på. Jag har solat och badat hela dagen. Och det tänker jag fortsätta med. Måste ju vara lite brun när man ska börja på skolan!
 
Känns faktiskt riktigt konstigt att inte åka tillbaka till plönninge och man hör alla kompisar som packar och fixar inför skolan och här sitter man hemma och inte gör ett skit.. Det känns så himla konstigt och nästan som om det är helt fel..
 
Skriver mer ikväll!
 

Badat

Nu har Emma varit här och badat och solat och bara pratat en massa. Så mycket vi har att ta igen! Nu ska jag bara slappa fram tills man ska till stallet ikväll och rensa ogräs.. 
 
Bjuder på bilden tagit av bästa fotografen Emma..

Hoppning!

Ja det vart hoppning igår och vi klarade målet 110. Hade även tänkt hoppa 110 oxer men det hade blivit för mycket igår. Först bana på 80 sen 90 och sen 100 för att avsluta med tre språng på 110. Då räckte det nog va? Emma i stallet var också med på sin fina ponny Ramona! Och hon hoppade jättefint hon också! Hade faktiskt med mig kameran så det finns lite bilder att se.
 
80 Hoppning. Emma och Ramona.
Sen är det jag och Ella 90 hopp.
Sen är det Emma och Ramona 90 hopp.
Sen är det jag och Ella 100 hopp.
Sen är det Emma och Ramona 100 hopp.
Sist är det jag och Ella som hoppar 110.
 
 
Vissa bilder är lite suddiga men det får gå. Titta inte så mycket på min hoppstil då den är lite rolig ibland.
 
Jaja men det kändes sjukt bra att hoppa henne igår igen så nu kanske vi ska åka på en clear round imorgon till Frillesås. Har inte bestämt vad vi ska hoppa men blir nog 80 eller 90. Eller kanske båda två? Vi får helt enkelt se.
 
 
 
 
 
 
 

På bussen

Fick bli ett litet snabbinlägg. Sitter på bussen på väg in till kungsmässan. Ska fixa lite saker men vi får se om jag får tag på allt. Ikväll blir det att hoppa igen men kommer antagligen inte kunna ha några bilder men jag ska försöka!


Städat..........

Ja som rubriken lyder.. Idag har jag städat hela huset. Var jätte uttråkad igår så kände att jag behövde ha något att göra.. Frågade mamma om jag kunde jobba istälelt för henne men det funkar ju inte så.. Så jag fick städa och fixa hemma istället och det var bra det! Tidsfördrivande och lite pengar på det. Inte helt fel!
 
Mer idag? Tja ingenting egentligen. Gick liksom upp typ 10 och så städade jag från typ 12-17. Sen var jag äntligen duktig och städade/rensade min garderob med hästgrejer. Kan ju säga att det fanns väldigt mycket där.. Jag och mamma hade liksom gemensamt 10 mössor.. Vad ska man med tio stycken till? Man kan bara använda en åt gången.. Sen fanns det massa strumpor! Men jag tror nog det är det som min mamma tycker är roligast att köpa, för varje gång vi är i en hästaffär vill hon köpa stumpor och säger alltid "ja men det går åt". Nej nu är det slut med strumpor och mössor! 
 
Sen blev det middag som sedan avslutades med en promenad/joggning i 30 minuter. Var riktigt skönt faktiskt för det var sådär svalt men samtidigt varmt! Mitt gymkort gick ju ut i går så jag får träna utomhus nu så får jag fixa ett nytt sen.
 
Nu tittade man precis på finalen i OS, fotboll.. Det som jag är så himla intresserad av! Men jag var riktigt inne i matchen!
Ser ju väldigt intresserad ut! 
 

Dagen

Ja idag har man då ridit lektion för den bästa tränaren någonsin! Det gick faktiskt bra fastän Ella var rätt seg och lite trött men det fick gå ändå. Vi la in lite övningar med små hinder så allt blev lite roligare.

Idag tränade vi på skänkelvikning på volt och även på öppna! Det var första gången som vi tränade öppna någonsin så det var väldigt kul när vi lyckades hyfsat bra på första försöket och sen blev allt bättre och bättre! Så nu kommer Paula och tar henne imorgon och sen på fredag är det dags att hoppa igen! Satsar på 110 då.. Så får vi se hur det går!


Film.

Ja då var det dags för en film igen! Denna är från tävlingen i söndags. Ni får ursäkta att det är lite hackigt filmat men mamma vill gärna se med egna ögon också så hon glömmer av kameran... Sen är inte kvaliten den bästa heller men det är något!
 
 
 
Bjuder på bilden. Måste ju leka lite med datorn nu!
 

Dags att sova

Ja då var även denna dagen slut.. Har inte gjort något alls idag men är ändå helt slut! Jo jag var på gymmet i en timme men var slut innan det också.. Så nu fick det bli till att sova så får vi se vad morgondagen bjuder på!
 

Tävling

Vart ingen blogginlägg igår efter tävlingen men var alldeles för trött för att blogga.. Men nu så!
 
Igår var vi i allafall på tävling i Varberg, skultagården. Var den första "riktiga" dressyrtävlingen sen i april. Vart till att rida LB:2 och jag är faktiskt otroligt nöjd över dagen. Hon var inte helt hundra på framridningen så just då kändes allt skit.. Men sen gick vi ut och red lite på en av ängarna och då verkarade det mesta lossna. Så det var bara till att ge gärnet på banan sen.
 
Väl inne på banan så lyssnade hon faktiskt fint och var ändå hyfsat framme för skänkeln. Hade inte direkt några stora missar förutom en. Var en mellangalopp snett igenom som vi inte lyckades hålla hela vägen utan blev ett avbrott till trav redan vid medellinjen. Så det var enda femman där. Så det målet klarade vi inte men vi klarade att få mer än 50%. Hela 61% fick vi! 
 
Jag var jättenöjd med resultatet men ska man se hur alla andra gjorde var det väl inte lika bra.. Men det var väldigt jämt tycker jag!
 
Var 33 stycken med och vinnaren hade 71.667 och sista som blev placerad hade 66%. Inte jätte långt till en placering ändå! Fullständig resultat lista finns här!
 
Finns en del bilder och en film som jag inte har hunnit lägga in ännu men ska försöka göra det imorgon. 
 

Dressyr clear round.

Ja idag var det clear round idag och det är ju delade känslor igen.. Jag tycket väl inte att det gick super men det gjorde det tydligen.. Kändes inte riktigt som om Ella lyssnade alls på mig och gick inte framåt men ändå fick vi den högsta procenten vi någonsin har fått, så något måste vi ha gjort rätt.
 
Vi fick iallafall 64.64% vilket jag är super nöjd med! Så vi klarade ju målet att få över 60% men vi klarade inte målet att inte ha någon femma.. En femma fick vi och det för att vi gjorde en för tidig halt plus att Ella gick ett steg bakåt.. Men istället! Vi fick vår allra första 8 idag! Och den fick vi på fri skritt. Så super nöjd där. 
 
Såhär såg det ut. 

Uteritt

Idag stod det uteritt på schemat. oh det vart ingen dålig sådan heller! Var ute och red med Mikaela och hennes ponny i minst en timme. Mysigt var det också, och en del trav och galopp. Fanns en del ängar och grusvägar som man kunde trava och galoppera på så det var super! Vi skulle ju ta oss över ett dike också och det visste ju Mikaelas häst om så han ville inte gå först.. Ella fick då ta täten och hon var inte heller så pigg på det men gick tillslut över. 
 
 
 
Verkligen en super uppladning inför tävlingen imorgon! Att bara vara ute i naturen och mysa och galoppera är super och Ella trivs verkligen då. Så nu laddar vi om för att rida clear round imorgon. Programet är ju lätt och enkelt och vi har ridit det massor så är inte det minsta nervös!
 
 
 
 
 
På tal om något annat! Igår när vi åkte hem från stallet så tittar jag upp mot himlen och vad ser man inte då? Jo en tromb! Stod även i tidningen att det var många som hade sett tromber lite varstans i Sverige och just Onsala var med! Ångrar verkligen att jag inte gick ur bilen och tog ett kort men förhoppningsvis är det inte den sista tromben man ska se.
 

RSS 2.0