Tjohoo!

Ella var inte halt idag! Så skönt men det kanske är något annat istället... Isabella tyckte att hon sprang med baken lite skevt.. Så hon kanske har sträkt sig i någon muskel eller något i ryggen.. Men vi får se vad som händer och så nästa år ;) Det blev ingen lista på vilka tävlingar jag har tänkt åka på men jag har några på G men det är inte helt säkert ännu. Men det blit antagligen en v.6. En lokal dressyr på Plönninge. Så då kan jag ju skritta henne ner vilket är rätt skönt! Där blir det nog LB:0 och kanske LB:1 om den finns. Det var ju inte helt klart ännu men vi tränar på båda så får vi se sen.


Godmorgon!

Ny dag! Lika trött som vanligt.. Ska strax dra till stallet för att rida söta Ella. Mamma följer nog också med så ska jag försöka rida ut lite. Hoppas någon vill följa med! Efter stallet blir det en sväng till Hööks för att lämna tillbaka mina ridbyxor då de har blivit konstiga efter tvätten så inte så glad! Byter no in de mot två par andra ridbyxor. Kanske dessa: I vitt och i grått.

Men vi får se när vi kommer dit. Kanske blir lite ridsport på tv ikväll också! Världscupen visas i Svt2 fast bara en sammandragning men bara ändå. Det börjar klokan 18 så hoppas bara att jag hinner komma hem innan.


Tusse!

Söta lilla katten gillar att sova i sängen! Hög musik men har sover och snarkar ändå... Lite söta bilder på världens sötaste katt passade in här tyckte jag :D



Fast... Hamnar man på golvet är det inte lika mysigt längre... Då är man nästan sur..

Sen har han ju verkligen inte världens bästa kompis heller? Dock ser Tusse lite skeptisk ut?





Såhär kan det se ut iblan på kvällarna... Hunden tar båda kuddarna och katten tar minst halva sängen... Men det är mysigt :D

Mina två prinsar är så söta!!!


Klar?..... Nja men klar för idag!

Så nu var man nästan klar med städningen :D Iallafall för idag men det är mycket kvar men jaja... Det tar vi imorgon och kanske lite till nu :D

Såhär ser det ut nu:
Inte så farligt? Haha jo det är katastrof! Fattar inte att jag kan bo i detta!

vad gör katten när man städar med hög musik? Snacka om tjockis!!

Nu blir det att städa till 23 kanske? Iallafall så man kan bo här! Sen blir det popcorn, en film och en väldigt mysig katt!!


städa.. Igen

Nu ska jag ta och städa igen... Det var ju verkligen inte så att jag gjorde det i förrgår? Nej men det blir så stökigt direkt i mitt rum och jag fattar inte vad jag gör! Jaja nu ska jag ta och städa undan lite så blir det bra igen :D Det får ju trots allt vara fint till nyår! Sen ska jag ta och kolla in lite tävlingar som jag vill/ska åka på nu 2012. Så det kommer en liten lista på det ikväll så kan jag själv ha lite extra bra koll också! :D

Åå julklapparna och Ullareds handlandet ska jag ju lägga upp bilder på också! Ojoj nu blir det mycket men jag börjar nog med städning! Det och lite musik. Kanske Jason Derulo Fight for you?


Seger!

Nu har vi faktiskt fått en riktigt sger! Vi har kört över förbundet ännu en gång! Nu är det alltså tillåtet att tävla med loggor som är större än 1*3 cm. Nu får de vara hela 20*10 cm! Det är helt underbart! Nu tänker då jag ta och köpa mig ett schabrak med en stor fet logotyp på!!!

Vill bara tacka alla för de fina komentarerna som jag har fått under denna tiden! Det har varit så kul att få sådana positiva kommentarer om breven. Nu hoppas jag bara på att jag inte behöver skicka några fler mejl till förbundet på ett bra tag! Åtminstonde inte om detta!

Nu tänker jag ta och köpa mig ett schabrak men en riktigt stor logga på! Någon som har någon idé?


Dessa saker tänker jag tävla med 2012! När jag har köpt GG och Schockemöhle schabraken!



söker?

Söker scapa, schockemöhle, gg och br schabrak, lindor och huvor! Någon som vet vart jag kan köpa detta till ett rimligt pris? Även begagnat?



Besvikelse...

Skickade iväg ett nytt mejl till Wiveka men hon vägrar att svara på mina mejl... hoppas bara att de läser och tar till sig det som vi ryttare säger!

Hej igen Wiveka! Nu är jag riktigt besviken på er ytterligare en gång denna helg! Era ändringar satte mig i djur sorg! När jag läste det senaste ni skrev orkade jag inte mer. Jag har slitit som ett djur hela detta året! Verkligen slitit och jobbat hemma och hos andra för att spara ihop och kunna köpa något fint till mig och min häst Så att vi kunde vara lite snygga på tävling och jag kunde känna mig lite stolt över att jag hade kämpat så hårt! På ett helt år köpte jag inte en enda sak till mig själv! Utan jag sparade allt jag kunde så jag kunde köpa mig ett tävlingsset från Scapa så jag kunde känna mig stolt och snygg på tävling.

Nu har ni först höjt licenserna så det blir dyrt och nu måste jag köpa nya schabrak till 2012 för mina som jag har nu är förstora.. Så nu blir det till att kämpa ett helt år till! Bara till att jobba häcken av sig igen... Jag är enormt besviken på er!

Men detta är inte över ännu! Vi ryttare i Sverige kommer inte att ge oss förrän ni har ändrat tillbaka igen. Många av oss har kontaktat stora medier så ändra bara tillbaka allt så behöver det inte bli världen liv om detta! Och en fråga till! Hur tänkte ni när ni ändrade reglerna dagen innan julafton? Folk hade köpt julklappar redan som låg under granen och många ryttare väntade på att få öppna de och använda nu 2012. Trodde ni att det skulle bli mindre reaktioner nu runt jul? Snälla SVRF gör rätt från början och gör det i god tid innan!

Emelie Jansson


Vad blir nästa grej som de ändrar?

Svar!

Som ni vet så mejlade jag ett antal hästaffärer runt om i Sverige och har haft lite mejl kontakt med Christer Svensson på svensk ridpsort här i Kungsbacka. Skickade detta som första mejl till samtliga affärer:

Jag:
Hej. Som ni kanske har märkt så har Svenska ridsportsförbudet ändrat på reglerna angående vad man får ha på tävling och inte. Vi ryttare som inte är sponsrade får endast ha logotyper som inte överskrider måtten 1*3 cm. Detta är helt galet då mer än hälften av Sveriges ryttare behöver köpa ny utrustning. Plus att det inte är särskilt många som har sponsorer på lokal och regional nivå.

Min fråga till er är Hur ni ställer er till detta beslut? Detta kommer ju påverka er lika mycket som oss för det är ingen som kommer att kunna köpa märkessaker längre.

Mvh Emelie Jansson


Christer:
Hej
Verkar som förbundet inte tänkt helt, tror det kommer att lösa sej och kanske inte bli så stor förändring från i år. Om inte är det helt uppåt väggarna.

Mvh christer


Jag:
Vad tror Ni kommer att hända med regeln nu när det är världens protester från ryttare och tillverkare över hela Sverige?

Mvh Emelie


Christer:

Då vi har en butik med mängder med tävlingskläder o hästvaror är detta givetvis en katastrof om det blir verklighet och att de till fullo håller på detta , vi får se vad som sker.

Mvh Christer


Nu väntar jag med spänning på att de andra affärerna ska svara och att vi får bort denna regel! För detta kommer att sätte många butiker i ekonomiska kriser!

Gå med! http://www.facebook.com/pages/Alla-vi-som-%C3%A4r-emot-ridsportsf%C3%B6rbundets-nya-regel-om-loggor-p%C3%A5-utrustning/313938485306610



Fina mail till många!

Nu har jag tagit och mailat till svensk ridsport, hööks, cheval och charlies häst och hund och fårgat hur de stälelr sgi till de nya reglerna! Hoppas nu på svar och att de kan hjälpa till att få bort denna orimliga regel! För den fungeerar inte och det vet alla! jag tror själv tillochmed att SVRF vet om det men de är för stolta för att våga erkänna att de har gjort fel...

Nu ska jag faktiskt bada så det blir mer inlägg sen!

Mitt brev till de olika företagen:
Hej. Som ni kanske har märkt så har Svenska ridsportsförbudet ändrat på reglerna angående vad man får ha på tävling och inte. Vi ryttare som inte är sponsrade får endast ha logotyper som inte överskrider måtten 1*3 cm. Detta är helt galet då mer än hälften av Sveriges ryttare behöver köpa ny utrustning. Plus att det inte är särskilt många som har sponsorer på lokal och regional nivå.

Min fråga till er är Hur ni ställer er till detta beslut? Detta kommer ju påverka er lika mycket som oss för det är ingen som kommer att kunna köpa märkessaker längre. Eller några andra saker! I nuläget är det inte så många saker som görs som inte har en logga på sig.

Mvh Emelie Jansson


ajdå...

Försov mig idag igen men hästarna kom ut vid tio ändå. Och moppen startade inte heller så det hjälpte ju inte direkt.. Nu ska jag ta hand om sötaste hunden som bara ligger och snarkar i sängen och sen blir det kanske till att bada med lite ljus och ansiktsmask. Det ska bli skönt! Bara få slappa lite idag och sen får vi se. Imorgon är det inbokat Kungsmässan med Emma Brunskog. Lite mellandagsrea så fem timmar är planerade där så får vi se om det blir mer eller mindre. Kan vara skönt att vara där när det ska vara storm imorgon!

Är fortfarande besviken på ridsportsförbundet då de inte gör något åt saken. De skiter typ i oss icke sponsrade ryttare.. Så irriterande! Och de svarar inte på ens mail heller! Usch! kanske byta förbund snart?



detta är helt sjukt! Plus att de säger emot sig själva ett bra antal gånger i texten!

Ang TR I och Mom 151:1 och 2

2011-12-27

Skrivningar i TR I för 2012 har skapat osäkerhet om vad som gäller inför det nya året och vi ber om ursäkt för att vi varit otydliga och missvisande i vår information.
Moment 151 i TR I ang sponsorskap och reklam har förtydligats i det Tävlingsreglemente som gäller för 2012. I processen att överföra de internationella reglerna till TR har det blivit några översättningsfel som skapat förvirring, och skrivningen i TR vad gäller utrustning behöver förtydligas.

Frågor och svar

Avsikten från Tävlingssektionen med omskrivningen av Mom 151 var att underlätta för aktiva, domare och även produkttillverkarna. Reglerna för storlek och placering av logotyper på kläder mm har inte förändrats men förtydligats.
Det svenska reglementet är anpassat till FEIs internationella regler, bland annat för att svenska ryttare inte ska mötas av helt nya regler när de kommer utomlands.
Ett förtydligande av storlek och placering av logotyper är också ett svar på de frågor som kommit från både ryttare och tillverkare.

I TR I Mom 151 har kravet på sponsoravtal för tävlande på svenska tävlingar tagits bort och det innebär att alla ryttare kan bära ”reklam”(från sponsor eller tillverkare) utan att bryta mot någon regel. Dock måste reglerna för storlek och placering enl TR Mom 151 respekteras.
Ryttare som tävlar internationellt måste ha skrivna sponsorkontrakt godkända av Svenska Ridsportförbundet.

Förtydligande Mom 151:1 första stycket
Klädsel och utrustning. Med utrustning menas vojlock/schabrak, insektsluva och för körning vagnar samt seldon. I denna definition av utrustning ingår inte till exempel sadel och benskydd.
Denna definition gäller även Mom 151:2.1 Kläder och utrustning. Måttet 3 cm2  i samma paragraf avser synlig reklam.

Förtydligande avseende tävlingsplats i Mom 151
På några ställen har tävlingsbana felaktigt betecknats som tävlingsområdet. Mom 151 avser tävlingsbanan, det är med andra ord inga problem att till exempel köra in med sin transport/släp på tävlingsområdet om den har sponsorlogga eller annan reklam.

Förtydligande TR I Mom 151:2. och 2.3
Med fordon avses vagnar i körning, för dressyr, maraton och precision. Med remmar avses seldon, inkl huvudlag, tömmar mm.

Mom 151 1.1.1 > 1.6.2.2
Måtten inom parentes är rekommenderade mått på utformning under 2012.

Frågor och svar ang Mom 151:1 och 151:2

Varför inga svar på Facebook under helgen?
Allmän information om Svenska Ridsportförbundets Facebook-sida: På denna sida finns vi i möjligaste mån tillgängliga för inlägg och frågor vardagar under kontorstid. Under helgerna bevakar vi sidan i mån av tid.
Svenska Ridsportförbundets växel är stängd och kansliet lågt bemannat under mellandagarna. Vi följer dock inläggen på vår Facebook-sida och tar till oss synpunkterna.

Varför försvann artikeln på hemsidan, www.ridsport.se, Annandag jul?
Några av våra läsare noterade att en artikel ang Mom 151 inte var läsbar på hemsidan under en stund på måndagseftermiddagen. Det berodde på ett tekniskt fel som vi senare kunde rätta till.

Mom 151 - är det, eller är det inte, en TR-ändring?
Det är ingen förändring av reglerna, det är ett förtydligande av de regler som alltid funnits vad gäller logotyper, storlek på dem och placering av dem på kläderna.

Var gäller reglerna som berörs i Mom 151?
Reglerna gäller inne på tävlingsbanan/arenan i samband med tävling eller prisutdelning. För körning/fälttävlan/distansritt räknas banorna i terrängen som tävlingsbana.

Gäller Mom 151 alla tävlingar?
Reglerna gäller på alla svenska tävlingar från lokal till elit. På internationell tävling, i Sverige eller utomlands, gäller internationella regler.

Gäller Mom 151 all utrustning?
Med utrustning i Mom 151:1 och 151:2 menas vojlock/schabrak, insektsluva och för körning vagnar samt seldon.
Klädsel avser, beroende på gren, ridjacka eller motsvarande, ridbyxor, skjortkrage, hjälm samt för voltige, tävlingsdress.

Skillnaden på 151:1 och 151:2
Om du är sponsrad av företag, hästägare etc gäller att du kan ha sponsorns logga på de platser och i de storlekar som anges i TR I Mom 151 1.1.1 > 1.6.2.2.
Från och med 2012 behövs inget skriftligt avtal mellan ryttare och sponsor så länge allt tävlande sker i Sverige.

Om du som ryttare inte är sponsrad av företaget i fråga gäller att logga får vara 3 cm2, dvs 1 x 3 cm, stor. Det gäller synlig reklam.

Reglerna för ickesponsortillverkare, Mom 151:2, gäller på tävlingsbanan/arenan och vid prisutdelning.

Tillverkarens logga får synas på kläder, utrustning och/eller vagn, en gång per plagg, utrustningsdel och/eller vagn.

Kan man rida fram med ländtäcke eller liknande med logotyper på?
Ja, Mom 151 gäller i detta fall enbart på tävlingsbanan och vid prisutdelning.

Kan jag lasta ut med transportskydd där tillverkarens logotype syns?
Ja, Mom 151 gäller i detta fall enbart på tävlingsbanan och vid prisutdelning.

Kan jag köra min transport/koppla på mitt släp med tillverkarens logotype på och köra in på tävlingsområdet?
Ja, Mom 151 gäller i detta fall enbart på tävlingsbanan och vid prisutdelning.

Måste jag göra mig av med hela min utrustning nu och köpa nytt?
Nej, det ska inte vara nödvändigt. Kontrollera logotyper på ridjacka eller motsvarande, ridbyxor, skjortkrage, hjälm för ryttarens del samt schabrak och insektsluva för hästens del.
Övrig klädsel och utrustning berörs ej.

Varför kommer det här förtydligandet nu?
Svaret har två delar. Dels att ridsporten har få exponeringsutrymmen för sponsorer på ryttare och häst, dels att Svenska Ridsportförbundet får många frågor både från aktiva, sponsorer och tillverkare när det gäller regleringen av dessa. Reglerna har varit där tidigare, men det har varit oklart vad som gäller.
Inom alla idrotter är matchkläder och utrustning exponeringsplatser för sponsorer och det finns regelverk för vilka ytor som får och kan användas. Inom ridsporten har tillverkningsindustrin sett till att synas på kläder, utrustning för hästar samt vagnar i körningen. Genom att reglera utrymmet för exponering finns mervärden som ryttarna kan erbjuda de sponsorer som är intresserade av att satsa på ridsporten.

Vad händer om jag gör fel?
Mom 151:1 och 151:2 är en del av TR och följer du inte reglerna är det ett brott mot Tävlingsreglementet. Påföljden följer ordinarie bestraffningsskala: tillsägelse, gult kort/varning, böter, avstängning.

Förtydligandet av Mom 151 är ett omtag av ett gammalt regelverk. Medan ryttare och funktionärer görs sig bekanta med de mer tydliga reglerna så är Svenska Ridsportförbundets rekommendation till domare/överdomare att uppmana ryttare att vara uppmärksamma på regelverket och i förekommande fall utdela varningar.

 

BESVIKELSE!



sova?

Det känns som om det är dags att sova snart.. Både katt och hund sover och sparkas så kanske ska joina dem? Ska upp och jobba i stallet imorgon igen :D men bara ut och lunch men det ska bli kul att ha något att göra på dagarna igen :D

Vem vem det kanske blir lite mockningshjälp nu när Ella ska skrittas lite bara...


hahahahahahahaha

Lite kul behövdes!




snyft

Nu är regeln förtydligad... Vi som inte är sponsrade får bara rida med logotyper som är inom måtten 1*3 cm... Detta är hemskt! Nu blir det till att fixa nya tävlingset till 2012... Så nu får man börja leta igen och rensa ur hela sin garderbo så man vet vad man har att tävla i. Sen tänker jag inte ge mig nu! Jag kommer protestera, maila, ringa och tävla i mina gamla saker ändå! Säger de något så får jag väl säga att jag hämtar ett nytt schabrak så får man väl ha med sig ett extra sett.

Det är inte över ännu!


Nytt Mail!

Nytt mail till SVRF! men denna gången gikc det till Wiveka som är sportschef! Såhär lyder det nya!

Hej Wiveka! Som du kanske har märkt har det blivit en hel del av Sveriges ryttare är griniga och besvikna på förbundet, även jag! För att vi ska kunna reda ut detta vill vi ha ett tydligt svar från er. Just nu tolkar alla runt om i Sverige det som de vill tolka det. Dessa ändringar (som ni påstår inte har hänt) har skapat kaos i Sverige. jag skickade ett mail till er den 24/12 där jag skrev en massa frågor och vad som skulle hända om dess regler verkställs. Det brevet vill jag ha svar på samt vad det är för nya regler som gäller. jag har säkert också tolkat era regler fel men nu vill vi veta.

Det som vi vill veta är inte vad som gäller för de sponsrade ryttarna utan för oss icke sponsrade. Och det gäller absolut inte mom 151.1 utan 151.2! För alla svar som vi har fått nu har varit om mom 151.1. Det är säkerligen vårt fel också för vi inte har varit helt tydliga om vad vi vill ha svar på.

Jag tror nog att det har skett en hel del missförstånd här emellan er och vi ryttare. Så för bådas skulle vill vi ha ett exakt svar! Kan ni skriva precis vad som gäller på lokal, regional, nationell och internationell för sig. Tryck inte ihop allt till en mening utan skriv istället så alla kan läsa det utan att det blir missförstånd!

Jag har tolkat de nya reglerna såhär: Så som jag har förstått det så får man ha loggor lika stora som sponsormåtten tex 200cm2 på ett schabrak på lokal, regional och nationell nivå om man är inte är sponsrad. När man går upp på internationell gäller dock 1x3cm regeln eftersom det är FEI's regler som gäller då. Stämmer detta för det är såhär som de flesta i Sverige har tolkat det som?

Nu vill vi ha ett korrekt svar som är tydligt även för 5-åringar! Vi vill kunna göra rätt för oss ute på tävlingarna men då måste vi faktiskt veta vad som gäller. Så gör det lätt för allas skuld nu och ge oss ett korrekt svar för annars går förbundet i botten!

Jag själv är inte särkilt glad på förbundet nu. Jag tycker att det ska vara demokratiska beslut som ska tas ihop med oss ryttare för det är oss det drabbar! Jag tycker själv att vi/ni borde lägga mer tid på att få sporten säker och bra för hästarna. Det ska vara roligt att tävla! Just nu känns det bara som att jag vill sluta… Det är väl inte riktigt meningen?

Tacksam för svar!
Emelie Jansson


Nu hoppas jag bara på att de kan ta sig i kragen och svara på frågorna!


skit!!!!

Nu har man varit i stallet och tagit hand om finaste Ella men det var inte så kul som det låter... Ella var halt när jag började rida henne så det blev ingen rida idag eller en vecka framåt... Så säger bara jippie!!!!!

Och detta med förbundet och loggor verkar ju inte rikitgt vara löst ännu... De krånglar bara till det för varje dag som går.. Och något svar får jag inte heller på mitt brev! Men skrev ett litet inlägg på svenska ridsportsförbundets facebooksida så får vi se. Och försöker rina någon men hon var tydligen på semester.. Men annars får jag ta och ringa imorgon igen för jag vill ha svar nu!

Nu ska jag försöka städa rummet lite igen.. Ser ut som om någon har haft krig härinne...


Nähä...

Nu var det plötsligt inte helt klart... Nu verkar det som om de inte riktigt inte har bestämt sig där på svrf... Så nu får vi se men om de inte ändrar sig kommer jag skicka yttligare ett till brev.. OCH ta tillbaka mitt tack brev som jag skickade idag... Nu får vi vänta ytterligare några dagar till. Snart atr jag och ringer till förbundet själv! Elelr åker dit själv!


Vi Vann!!!!!!

Tjohoo! Nu har äntligen Ridsportsförbundet ändrat sig! Nu har de gått ut och sagt att det inte blir några ändringar om loggorna utan först när man kommer till nationellt och internationellt. Så nu kan vi alla andas ut igen och vara lugna och glada över att vi slipper köpa nu utrustning! Och vi kan använda all våran gammla utrustning! Detta var verkligen toppen på julhelgen!

Här har ni en länk till vad ridsportsförbundet har lagt ut på sin sida idag! http://www3.ridsport.se/templates/Pages/NewsPage.aspx?id=25962&epslanguage=sv

Det känns så fruktansvärt skönt att bara veta att man kan använda sina saker igen utan att behöva tänka på det. Så nu tänker jag tävla med mina röda JW byxor, Min HV polo tröja, Mina Kingsland strumpor, Mitt Scapa schabrak och min Eskadron luva!!! Äntligen!!!!!

Så skönt när vi hästmänniskor kan påverka vilka beslut som vårt egna förbund tar! Så fort det blir någon sådan ny regel så vet vi vad vi ska göra! Vi ska maila och vi ska protestera tills de ger sig!



Hockey

Idag vart det att åka och kolla på hockey med mamma, pappa och Lina. Det var väldigt spänannde men de spelade inte så jättebra.. De slarvade en hel del men de vann matchen ändå men på straffar... Kände bara att jag längtade så mycket till göteborgs horse show! Men det är väl bra att spänningen ökar lite! Har väl tänkt gå både på torsdag förmiddag och hela söndagen. Sen får vi se om det blir något mer.

Ska försöka skriva ihop en lista på vad jag har planerat att köpa. Vad ska ni köpa?

Det kommer också en lista på julklappar och ullaredsshopping nu i veckan.


varför?

varför ska det alltdi vara så att folk ska klaga på andra? Varför ska folk trycka ner andra som redan mår dåligt? Varför? Jag tycker att det är fruktansvärt irriterande! Folk kanske skämtar om saker som faktiskt är sårande för andra personer. Är det bara jag som tycker såhär?

Jag är väldigt irriterande på att folk ska skoja om en längd... Jag tar bara mig själv som exempel och hoppas att folk kan läsa och ta till sig.

Jag vet att jag är lång. Jag är cirka 184 cm lång och jag är inte stolt. Det spelar ingen roll vad andra säger om att jag ska vara stolt för i nästa sekund är det ändå de som skojar om det eller klagar. De enda som riktigt förstår är de som själva är lika långa. Då kan man känna sig normal. Jag kan aldrig gå i högklackat utan att få en kommentar som "Det är så tråkigt att gå bredvid dig när du har högklackat" Denna kommenataren tar jag riktigt illa vid mig. Jag vill också kunna vara tjej och ha på mig högklackat och känna mig lång och ståtlig. Men nej det ska folk ta ifrån mig... jag går ofta med kröckt rygg just därför att jag är så lång. För att jag ska passa in i kröcker jag på ryggen och krymper några centimeter. Detta är såklart inte bra för mig men vad gör man inte?

Jag tror att det är flera som känner såhär. Både de som är långa eller korta. Men det är faktiskt såhär! Vi föddes som vi är! Det är inget vi kan göra åt saken! Detta är vad våra föräldrar har gett oss och vi ska vara stola över det vi har! Jag själv tänker göra något åt saken! Jag tänker gå med rak rygg och vara stolt över att jag är lång. Jag tänker ha högklackat oavsett vem jag är med. Och jag tänker säga ifrån. Jag kommer att säga ifrån till alla som någonsin klagar på min längd igen! Jag tänker bli stark i mig själv och jag hoppas bara att andra vill att jag ska vara stark!

Hoppas nu att alla som känner att de är för långa skiter i vad andra säger och gör det som de vill göra. Att de säger ifrån och gör som de vill. Hoppas nu bara att alla förstår hur sårad man blir av sådant!




tack!

Det var så roligt att komma in på bloggen och se så många roliga kommentarer! Jag komemr självklart att lägga upp svaret på bloggen när förbundet svarar. Tror dock inte att de kommer att svara innan nyår vilket är lite synd men förhoppningsvis svarar de!

En annan sak som jag har tänkt på en hel del är att man inte ska ångra det som man har gjort eller sagt. Man ska inte ångra det förflutna utan tacka det för vart det har lett en idag. Om jag till exempel hade bytt skola 1 år tidigare hade mitt liv sett helt annorlunda ut. Jag hade inte känt de personen som jag känner idag isåfall. Jag hade helt enkelt inte varit mig själv isom jag är idag.

Vi kan inte gå runt och grubbla på vad vi har gjort eller vad andra har gjort mot oss. Vi måste tänka på nuet och framtiden. Det som har varit har varit och det kan vi inte göra någonting åt men vi kan ta vara på framtiden och nuet. Någon gång kommer vi alla att tacka det förflutna!

Don´t regret what has been.
Say thank you to the things that have been.
Live today, and not yesterday.
Don´t regret the past!





Julafton!

Idag är det jul och jag sitter uppe hos farmor och farfar i nödinge och firar jul! Jätte trevligt att vara hemma hos släkten och bara mysa med alla och äta en massa god mat. Idag har man redan hunnit med att vara i stallet och ridit Ella. Sedan var det ju direkt hem och göra sig iordning så man kunde åka till Nödinge. När vi kom hit skulle vi doppa i grytan men det var inte gott alls! Men jag käkade farmors hemmagjorda köttbullar som var riktigt goda!

Efetr maten var det dags för julklappsleken. Vann ett spel om Europa och en film, Heartbreak kid. Sen var det dags för den efterlängtade kalle anka! Nu kolalr man på Kan du vissla Johanna medans de andra lagar mat. Så jag och Lina ska ta hand om dukningen.

Har varit ganska så sur nu igår och idag eftersom det jag läste på svenska ridsportsförbundets sida. I TR står det att man inte får tävla med en logga som är större än 1*3 cm. Blev väldigt arg sp kunde inte hålla mig så skickade detta mail till de idag!

Hej. Igår gick jag in och läste de nya ändringarna i TR. Jag kan väl lugnt säga att det förstörde julafton lite för mig. Att få veta att logan bara få vara 1*3 cm och får bara förekomma en gång. Det var jättekul när man har slitit en hel sommar och kämpat och sparat för att kunna köpa ett schabrak som man har väntat på väldigt länge. Eller ett par ridbyxor? Fick ett par ridbyxor i julklapp men jag kan ju inte tävla med de så jag måste gå och köpa ett par nya utan en logga på. Förstår ni de ekonomiska problemen i de nya reglerna? Alla kan inte gå och köpa nya saker för att man har köpt andra saker som har en logga på sig. Vissa har faktiskt kämpat och sparat för att kunna köpa dessa saker! Eller fått?

Och sadlar? Träns? Hjälm? Väst? Om det inte får finnas någon logga på något utav dessa kan ju nästan alla i Sverige gå och köpa ny utrustning? Det står i TR att västen ska vara godkänd och säker, men de västar som är de bästa har just ett märke på sig. Jag har inte köpt en ny väst för 2000 kronor från Racesafe för att inte kunna använda den. Jag köpte den för att vara trygg! Samma sak med min hjälm! Tycker ni verkligen inte att det är viktigare att vi ryttare har en säker utrustning som skyddar oss? Eller att hästarna ska ha säkra och bra saker som är bra för hästarna?

Nästan alla sadlar har en logga på sig så ska alla köpa nya sadlar? Sadlar som passar deras hästar som de mår bra av? Ska man då byta sadel.

Och jag skulle vilja veta var ni kan hitta en sadel av kvalité som är säker som passar hästen som inte har en logga på sig! Eller ett schabrak? Det finns inte så himla många saker, varken kläder eller utrustning som inte har en logga på sig!

Vart är egentligen Sveriges ridsport påväg!? Jag trodde att det skulle vara roligt att tävla! För många är detta en hobby som man kanske åker lite på lokala tävlingar. Ridsport ska vara roligt, man ska inte behöva tänka hela tiden på vad man har på sig! varken ni, vi ryttare eller domare på tävlingar! Det finns så mycket annat vi kan göra för den tiden som vi alla lägger ner på att vara missnöjda med de nya reglerna, eller för er att komma på nya regler! Jag hoppas verkligen inte att dessa regler kommer att finnas kvar så länge för då kommer ridsporten att sjunka drastiskt!   Folk som inte ens bryr sig om ridsport har reagerat och gillar inte dessa regler. Förstår ni hur dessa regler kommer att påverka oss!?

Jag är riktigt besviken på Ridsportsförbundet just nu! Detta förbundet är till för att hjälpa oss ryttare och gynna oss men just nu känns det inte riktigt som det. Det känns mer som om ni ska kontrollera oss och alltid ha koll på vad vi har på oss! Så snälla jag ber er! Och jag tror att jag har en hel del andra människor med mig! Ta bort de nya reglerna om loggor! De kommer inte att gynna någon! Det kommer bara göra alla sura och vi tappar tillit till förbundet!

God Jul! Tacksam för svar!
Emelie Jansson


Tycker ni som mig så ska ni gå med i denna sidan på Facebook! Även om ni inte är hästmänniskor så gå med ändå för det hjälper mig! http://www.facebook.com/pages/Alla-vi-som-%C3%A4r-emot-ridsportsf%C3%B6rbundets-nya-regel-om-loggor-p%C3%A5-utrustning/313938485306610 Nu hoppas jag bara på att de svarar och ändrar på skiten för såhär kan vi itne ha det! God Jul påe r alla därute! Hopaps ni haft det bra! :D






Bingolotto!

Efter en rolig och intressant resa till Ullared är man nu hemma och kollar på bingolott med hela familjen och Emma. Så mysigt men hoppas bara att man vinner något vilket man typ aldrig gör på sådana saker... Men det är roligt och trevligt ändå!


Det blev en hel del roliga saker inköpta på Ullared. Det kommer en lista sen och även bilder på allting. Men nu ska jag ta och spela om Lotta vill sluta prata..




Färdig!

Äntligen är man färdig för denna dagen. Man har hunnit med en hel del olus att man klantade sig lite vid bakningen men dt gick bra ändå. Nu sitter nästan hela familjen och kollar sagan om ringen. Även djuren tittar!Ellar tja katten sover mest...

Imorgon blir det tidig dag i stallet och sen övningsköra och sen ULLARED!


städa........

Ja då var man hemma igen efter en liten tur till kungsmässan med Lina. Det blev lite julklappar fixade så nu har jag bara de tre som ska till julklappsleken kvar! men det tar vi imorgon på ullared. Nu får vi bara hoppas att Emma gillar sin (elelr sina rättare sagt) och mamma och pappa gillar sin. Det ska de nog göra.

Nu blir det till att städa rummet för det vart tyvärr inget sådant innan stan idag.. Så en massa musik och sen är det bara till att börja. Det ser ut som om det har varit krig i mitt rum just nu och det känns inte riktigt bra... Gillar ju inte när det är stökigt i rummet så det kanske är därför jag inte har städat därför jag inte trivs att vara där? Är ju aldrig i mitt rum alls! Sover i princip bara där annars är jag någon annanstans. Men det är väl bara till att ta tjuren vid hornen och börja! Måste hinna görasidag och det snart för ikväll ska jag ju övningsköra också! och baka! hur ska denna dagen sluta? Vid 12 eller?




Bra städningsmusik!



Till stan!

Nu var mna hemma igen efter en kall och blöt morgon i stallet... Ella fick sig en liten ridtur i paddocken men var helt tokig innan pågrund av att traktorn var och lämnade hö. men hon fick sig ett litet träningspass iallafall! Det blev tyvärr inte så mycket hoppnings pga detta men vi travade lite över dem och en liten bockning fick vi vara med om också!

Nu ska jag ta och städa lite på mitt rum och sen blir det till att duscha och göra sig färdig för att åka till stan med bästa systern! Egentligen skulle Emma också med men hon kunde inte så hon ska med oss till ullared imorgon istället.

Nu blir det lite musik så man får någon motivation till att städa!


God morgon!

Vaknat upp ännu en tråkig torsdag som är lika grå som alla andra dagar... Nu blir det till att göra sig iordning och sen åka till stallet och bästa Ella! Det kanske blir lite hoppning men troligtvis inte så mycket. Imorgon ska jag hoppa och då ska mamma fota och filma så snart kommer det lite bilder!

I eftermiddag ska jag iväg och träffa bästa Emma Brunskog i kungsbacka så ska vi gå lite på kungsmässan oh sen svensk ridport. Så är planen nu iallafall! Ikväll blir det lite mer bakning med familjen men Lina är inte hemma... Det blir ischocklad och falska mozartkulor. Vi är verkligen ute i sista sekund! Plus att vi ska klämma in lite övningskörning däremellan också!

Körde ju lite igår men gjorde det lite med min syster så det var ju inte så mycket men kul var det och inte så jättesvårt! Det var typ svårast att bromsa utan att bilen dog.. Starta den och sen köra lite var ju busenkelt! Får väl se vad mamman säger om det!


God natt!

Nu blir det till att sova! Har hunnit med en hel del idag! 6 hästar, bakat massa, klätt grannen och övningskört! Nu ska jag sova med min älskade hund Cesar som ligger och sparkar en i huvudet men jaja det är väl sådant som man får ta när man ska ha honom på kudden...


Trött tjej

Nu var man äntligen hemma ännu en gång... Idag var en hemsk dag! Skulle upp 8 för att åka till satllet 9 men man försov sig till nio så tur att mamma ringde och kollade om jag var vaken! Sen ville ju inte moppen starta heller så det tog ju minst 20 minuter att få igång den.. Så det blev att åka till stallet i stress och släppa ut alla och sen rida lilla Ella. Hon var så duktig idag! Vi red ut en liten bit och sen lite i paddocken, trodde hon skulle bocka hela tiden men inte en enda gång!

Sen fick man ju åka hem igen och ta hand om hunden så han vart nöjd och sen var det bara till att åka tillbaka igen. Idag hade jag ju dock 6 hästar att ta hand om!!! Självklart Ella och sen var det Monikas hästar Winnie och Toppy och Liselotts hästar Ferrari, Indianden och Filur. Men det gick bra men nu är man ju helt slut bara... Det sak vara skönt att bara ha en häst imorgon fastän jag gillar att mocka och göra hö.

Nu ska man käka lite middag och sen blir det till att baka och klä julgranen när hela familjen är hemma!

Fina Ella!






2012 kommer bli ett perfekt år med en massa tävlingar och förhoppningsvis en massa roligt!




Simon Och Ekarna!

Idag har jag varit i stallet som vanligt och tagit hand om hästarna. Ella fick tyvärr vila idag.. Det regnade så mycket och jag var inte riktigt på humör för det. Efter det åkte jag hem och kollade lite på TV. Det blev Hollys world. Sen var det ju dags att fixa sig inför bion! Jag, mamma, Lina och Farmor skulle åka in till Göteborg och kolla på Simon Och Ekarna.

Filmen var väl bra men lite seg i mitten men den är verkligen värd att se! Det är dock väldigt känslosam då det är väldigt synd om "Simon".




trötter

Nu har man haft först arbetsdagen i stallet och det har gått så bra! Alla hästarna var jättesnälla och lugna. Nu är man lite trött efter allt slit och att rida Ella var ju rena gympasset... Nu blir det mat och sen lite film! Det kanske blir något mer inlägg lite senare.


Jobba

Så skönt att vara hemma igen! Och Ella verkar trivas bra! Red henne idag första gången hemma igen och hon hade inte gått på en hel vecka men hon var så lugn och snäll. Nästa vecka blir det till att jobba i stallet i veckan!

Måndag:
ut+lunch
in+16 mat
mocka till Ella, Winnie och Toppy
Mat till Ella , Winnie ochh Toppy
Rida Ella

Tisdag
ut+lunch
in+16 mat
mocka till Ella, Winnie och Toppy
Mat till Ella , Winnie ochh Toppy
Rida Ella

Onsdag
ut+lunch
in+16 mat
mocka till Ella, Winnie och Toppy
Mat till Ella , Winnie ochh Toppy
Rida Ella

Sen får vi se vad som händer mer!




På G!

Då är man äntligen på väg hem med hästen inpackad där bak! Det ska faktiskt bli skönt att komma hem igen och bara vara ett tag! Fastän jag har med mig matteboken hem... Ella var jätte jobbig att få på transporten idag! Vet inte riktigt vard et var med henne idag men det blir hårdträning på jullovet... Efter lite bråk kom hon på. Det är bara så jobbigt när hon totalvägrar...

Nästa vecka blir det en del jobb i stallet så där kommer jag iprincip att bo! Det ska bli riktigt skönt. Så jag ska släppa ut alla hästarna och lunchfodra och sen ta in dem igen. Däremellan ska man rida och mocka till Ella och sen blir det väl att man mockar åt de andra också. Älskar faktiskt att mocka det är jättemysigt. Och detta lovet tänker jag bara göra det ssom jag vill och tycker är kul.

Emelie <3


sista dagen!

Nu var det sista dagen på året! Vi slutar ju idag och ska då åka hem till underbara Lyngås gård! Det ska bli så mysigt att komma hem igen och träffa alla igen. nu har man precis haft två prov i naturbruk som gick helt okej. Så nu är det bara menotrsstund och utvecklingssamtal. Sen blir det att åka till stallet och packa för att sen dra in till Halmstad på möte och sen bär det av hemåt!


Skola..

Nu har man precis haft matte med Runar! Det är riktigt kul med matten här, när man förstår den vill säga. Nu ska jag och Kim ha en redovisning i svenska/biologi om myggproblem i Sverige. Låter det kul?

Så vi har suttit och ritat på hela tavlan för att visa i bilder! Ikväll blir det att städa efter skolan och packa, julmiddag, häst, städa/packa, SOVA! Sista dagen imorgon!!!! tagga jullov!

Min dag:
07:20 gick upp
07:30 gick till frukosten
08:00 cyklade till stallet och första lektionen.
08:15-12:00 första lektionen (red dock inte för jag har varit sjuk)
12:15 LUNCH! Fisksoppa...
12:45 Matte med Runar
14:40 Svenska redovisning med Mary-Louise
16:10 Städa/packa
17:00 Julmiddag och spex med luciatåg!
18:00? stallet och rida finaste Ella som inte har gått sedan i måndags!
21:00 städa/packa lite till
22:00 Plugga inför proven imorgon... BKK och AD-prov i Naturbruk
23:00 SOVA

Sista dagen nu!


Önskelista!

Jag är fortfarande sjuk.. Men mår mycket bättre idag så imrogon ska jag ta och dra mig till skolan! Saknar bara min fina häst så mycket! Får väl se om det är någon som kan hjälpa en idag igen... Snällaste Isabelle hjälpte mig igår så det var verkligen tusen värt!

Vad gör man då när man ä sjuk? Utan att ligga i sängen med datorn och kolla på film? Det finns liksom inget jag kan göra! men jag tog mig tiden att titta på min önskelista! Här är den:

1. Marinblåa och bruna John Whitaker ridbyxor.


2. Scapa tävlingstäcke. Inte riktigt det på bilden men nästan identiskt.

3. Oranget Schockemöhle schabrak. Det är så fruktansvärt snyggt och jag tror att fina Ella hade passat så bra i det!

4. Rött swarovski pannband. Det översta.

5. Eskadron skydd med fårskinn. Bruna.

6. Schockemöhle vintertäcke med 400 grams fyllning. Brunt. Tyvärr är det slutsålt...
Men det är väldigt snyggt!
Jaja nu har jag nog inte glömt något... Annars får man väl komplettera sen!


film! Igen..

Man har så fruktansvärt tråkigt när man är sjuk.. Det enda man kan göra är ju att kolla film och vara på datorn så jag passade på att gör lite filmer i I-Movie. Så här är ytterligare en film!




Hoppning!

Här kommer en lite film med små filmsnuttar där Ella hoppar! Den första är 105 cm som då är vårat rekord än så länge... Ganska lågt men jag har trots allt bara haft henne i två år varav hon har stått i ett och resten av tiden har jag ridit igång henne. Jag har dock inte den bästa sitsen men men Ella hoppar fint!




fortfarande sjuk...

Att vara sjuk är nog bland det jobbigaste som finns... Det är så sjuk uttråkande att det inte är sant! Man får väl försöka sova bort det som man gjorde igår också.. Och inte kan man åka till hästen heller så får väl försöka hitta någon som kan passa henne idag. Och man behövde ju verkligen inte rida heller! Usch! Hatar verkligen att vara sjuk...

Nu ska man försöka tvinga hit Kimmy så jag slipper vara själv.. Vi båda ligger liksom hemma är är helt uttråkade så varför inte vara det ihop!


Spirit!


Detta kanske är en barn film men jag bryr mig faktiskt inte! Den är mysig och bra!



sjuk

Då har man varit hemma från sklan idag på grund av äckel sjukdom... Så både jag och Kim har legat hemma och kollat på film och sovit typ hela dagen. Värst av allt var ju att jag hade stalltjänst i skolan imorse också så skulle ju släppa ut massa hästar och sen mocka och fixa åt en hel massa... Det var ju verkligen toppen på dagen! Hoppas nu bara att man blir frisk fort fö det är så jävla segt att vara sjuk och det är så fruktansvvärt tråkigt... Man kan ju inte göra någonting alls. Bara ligga i sängen och tycka synd om sig själv....

Nu kanske man ska fixa sig lite mat för att sen gå och kolla på ytterligare en film och sen sova!

Idag har man kollat på Harry Potter and the deathly hallows och ikväll blir det spirit så man kan gråta lite extra mycket en tråkig måndag som denna..




Tjockisar???

Denna hlegen har man då haft stalltjänst... Det var väl sådär kul men men det skulle göras :) Så det har varit tidiga morgonar varje dag denna helgen. Men nu räd et ju bara en vecka kvar innan det är jullov och det ska bli riktigt skönt att komma hem igen.Jag tar ju med mig Ella också så ska bara få vara med henne hela lovet och mysa och tänka på allt annat som inte har med skolan att göra... På lovet ska jag bara ta vara på mig själv och inget annat. Jag ska bara bli bra med mig själv igen...

Så idag har jag mockat typ 8 boxar totalt, ridit två hästar, släppt ut typ 10 hästar elelr mer plus tagit in och sen ridit två hästar på det! Snacka om trött tjej... Nu har man kolalt på film med bästa Kim och bara tjockat sig med massa chips, ostbågar, dipp och godis. Kan ju bara säga att man känner sig som en tjockis nu... Usch!


Då var det storm igen...

Jättekul att bo i Sverige alltså! Det bara blåser hela tiden... Och nu ska det självklart blåsa storm idag och blåsa jätte mycket hela helgen... Och desutom så ska jag ha stalltjänst i skolans stall så det gör ju allt lite extra roligt.... Emma ska åka hem men Kimmy ska vara kvar här nere hos mig! Så hon ska ta hand om Emmas häst Ramona så kna vi rida lite och kanske rida ut... Om vi inte blåser iväg... Så känns det idag! Att man typ blåser bort när man ska gå till skolan typ 100 meter... Jaja nu ska vi ha biologi!


kallt?

Nu sitter man på sista lektionen och har precis haft engelska diagnos... Det gick helt åt helvete! Känner att man har fått lite dålig engelska utbildning från mongo skolan... Får väl ta och prata med Mary om det och förklara... Usch! Nu ska man upp till stallet också och mocka till hästen... Det blir nog ingen ridning idag... känner inte riktigt för det så hon får nog vila idag. Stackars lila Ella! Nej då hon gillar nog att ha lite vila, hon har ju ändå gått ganska så tuft nu i veckan och i helgen så hon förtjänar lite vila! Det är bara så jävla tråkigt när det är så mörk ute också så man får ju absolut ingen motivation till att åka upp till stallet alls! Speciellt inte när det är mörkt, blåser och är kallt!

Jag vill också ha ett tjockt vintertäcke med 300 grams fyllning som Ella har! Vill bara vara varm! Jaja det är väl bara till att dra upp så får man väl vara varm sen när man kommer hem igen.


Film

Nu har jag fått in filmerna på datorn som tur var så nu läggs det upp några filmer när vi hoppar! Hon var ju trots allt helt underbar den dagen! Riktigt lösgjord och taggad! Hon var dock lite seg så det syns lite på filmerna men det komemr upp några nya nu efter torsdags passet också!










Film dags!

Nu blir det filmdax med bästa Kim och Emma! Efter en "jobbig dag" i skolan har man varit i stallet och fixat till hästen som fick en vilodag idag för att sedan cykla till affären och köpa mat! Nu ska man kolla på Askungen och det magiska trollspöt eftersom vi är så fruktansvärt barnsliga av oss!


Hoppat!

Idag var det som sagt hoppninge med fina Ella och Emma och Ramona! Alltid lika kul ;). Ella var jätte duktig och hoppade på som bara den! Det blev lite filmer som kommer upp i morgon troligen! :D Nu blir det sängen för att vila ut sig för de två sista veckorna i skolan! Kan inte fatta att jag redan har gått en hel termin på plönninge! Allt går så fort!


Vaken!

Nu har man precis vaknat... Lite sent kanske men det var jävligt skönt att få sova ut lite! Nu blir det lite frukost för att sen dra till stallet och hoppa Ella! Frågan är bara vad vi ska hoppa för något? Det blir nog någon oxer och ett rättuppstående med en galoppbom framför. Det känns som om det var en evighet sen vi hoppade förra gången så jag är rikitgt taggad! Vem vet det kanske kommer upp en film?



Off to Plönninge!

Nu var hela praktiken färdig och det är dags att dra tillbaka till plönninge igen. Det känns faktiskt riktigt skönt att komma tillbaka. Fast inte direkt till skolan! Men nu är det ju bara två veckor kvar!! Så nu har man pckat färdigt så det är bara till att dra sig! Först blir till att åka upp till stallet. Ella har fått vila i en hel vecka nu så förhoppningsvis är hon lite pigg och glad! Hoppas bara att ho inte är för pigg! Aja det blir till att ta dressyrsadeln idag då!


Emma

Dett inlägg är speciellt inlagt för Emma Brunskog!

Emma Brunskog är världens gulligaste tjej! Det är inget som jag bara säger utan det är faktiskt så det är. Hon är helt underbar och jag vet ärligt talat inte hur livet skulle ha sett ut om vi inte hade träffats! Det har varit några tuffa år för både dig och mig men vi har klarat oss igenom det hela tiden! Jag är så fruktanvärt glad att jag har dig som vän! Jag skulle aldrig vilja ha det på något annat sätt! Det är så synd att vi bor så långt ifrån varandra men det löser vi ändå!

Emma om du läser detta så ska du veta att du är bland det bästa som har hänt mig! Jag älskar dig så mycket att det inte ens är beskrivligt!


Finaste Emma!!!!!!


RIP

Nu var man hemma efter ytterligare en dag på kliniken. Idag var det dokc inte så mycket att göra... Det första vi gjorde var också det hemskaste! Vi åkte ut till en häst i Vallda som skulle avlivas! Jag har aldrig varit med innan så jag visste liksom inte riktigt vad det skulle väckas för känslor. Det var faktiskt inte så jobbig som jag trodde att det skulle vara. Men i det ögonblicken som han låg på marken kom alla tankar tillbaka. Vi har precis släckt ett liv! Det var då jag började tänka på min gamla häst Nimbus som vi var tvungna att avliva. Jag var tekniskt sätt med men jag stog bakom en lastbill och gömde mig. Det var nästan som om tårarna kom fram när hästen idag låg där. Det enda jag kunde se framför mig var Nimbus! Det var så hemskt!


Fina nimbus!

Både han och Piccasso har det bättre nu! De slipper lida!
RIP Nimbus 30/9-2009 kl:15.45
RIP Piccasso 2/12-2011 kl: 08:45


Hockey

Nu var man då hemma igen efter ännu en dag på praktiken. Idag var den dock inte så ansträngande då vi bara var ute och åkte men idag fick jag lägga ett bandage så det var ändå kul. Direkt efter fick jag ta och åka till min kompis Emma och var med henne i stallet. Det var verkligen mysigt att träffa henne igen! Det blir ju inte så mycket nu när jag bor därnere och hon bor kvar här. Men jag saknar henne verkligen! Åh det är så synd att hennes häst Bella är så dålig! Hoppas bara att hon blir bra igen!

Nu sitter man i soffan med pappa under ett mysigt täcke och kollar på hockey! Alltid lika roligt! Hoppas bara att de vinner nu...


RSS 2.0